Kesäterveisiä Mikkelistä!

Probba ry:n puheenjohtaja Säde Torkki kertoo, millainen on opiskelujen täyteinen kesä Mikkelissä.
Kuvapankki_Kukkia_1

Useimmat opiskelijat ovat jo jättäneet opiskelukiireet taakseen ja siirtyneet kesätöiden pariin. Meillä Mikkelissä tilanne on hieman erilainen, sillä kurssit jatkuvat kesän läpi samaa tapaan kuin talvellakin. Lomaa kertyy kesäkuukausina kaksi viikkoa, mutta muuten aika kuluu opiskellessa ja allekirjoittaneella myös vapaaehtoishommissa Probbassa.

Kesän läpi opiskelu mälsääkö? Päinvastoin! Odotan lähestyvää kesää innolla ja vanhemmilta opiskelijoiltamme olen kuullut pelkkää hyvää Mikkeli-kesään liittyen. Vaikka kesäloma oli lapsena aina se kouluvuoden kohokohta, on tilanne ehkä hieman muuttunut. Keksin kouluntäyteisestä kesästä monia hyviä puolia: kaverit ovat samassa paikassa, kesän kohokohtia voidaan juhlistaa porukalla ja ihan yleisesti suvesta voidaan nauttia yhdessä! Kouluhommien tekeminen järvenrannalla, jäätelö toisessa kädessä, ei ole pahin mahdollinen skenaario, joka minulle tulee mieleen.

Tekemisen puute ei varmastikaan pääse kesän aikana iskemään, sillä opiskelijoille järjestettäviä tapahtumia riittää koko kesälle. Tämä on yksi lempiasioistani Mikkelissä; huikean aktiivinen yhteisö, jolta ei ideat tapahtumien järjestämisen suhteen lopu kesken!

Kesän kohokohta monelle on esimerkiksi Juhannus-Möbba, jolloin kokoonnumme opiskelijoidemme kesken pieneen saareen juhlistamaan keskikesää kaikkine perinteineen. Omaa eksotiikkaansa reissuun tuo se, että saareen pääsee ainoastaan vesiteitse veneellä (sulkematta tokikaan uimisvaihtoehtoa pois urheimmilta), eikä saarella ole juoksevaa vettä tai sähköä. Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Toinen perinteinen kesätapahtuma on  Mikkeli Boat Trip, jolloin menemme Saimaalle risteilemään isomman porukan voimin.

Probban lisäksi kesän sykkeestä pitävät huolta myös koulumme muut kerhot.  NESU-Probban kesäsitsit, FC Probban koordinoimat jalkapallopelit Mikkelin alueen harrasteliigassa sekä Baba’s Kitchenin makuelämysten ympärille rakennetut tapahtumat, näin muutamia mainitakseni, takaavat laajan tapahtumatarjonnan opiskelijoillemme kesän läpi aina syksyn alussa häämöttävään orientaatioviikkoon saakka.

Odotan itse toiminnantäyteistä kesää suurella innolla! Olen kuullut monen tuttuni toteavan Mikkelin olevan ihastuttava kesäkaupunki, joten mikäs sen parempaa, kuin päästä kokemaan Etelä-Savon kesähulinat opiskelijan perspektiivistä.

Säde Torkki, Nainen seisoo nurmikolla

Säde Torkki, Probba ry:n puheenjohtaja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024
Ajankohtaista Julkaistu:

Fannin vappupuhe

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Fanni Mattsson piti AYY:n vappupuheen Ullanlinnanmäellä 1.5.2024.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.