Kesäterveisiä Mikkelistä!

Kuvapankki_Kukkia_1

Useimmat opiskelijat ovat jo jättäneet opiskelukiireet taakseen ja siirtyneet kesätöiden pariin. Meillä Mikkelissä tilanne on hieman erilainen, sillä kurssit jatkuvat kesän läpi samaa tapaan kuin talvellakin. Lomaa kertyy kesäkuukausina kaksi viikkoa, mutta muuten aika kuluu opiskellessa ja allekirjoittaneella myös vapaaehtoishommissa Probbassa.

Kesän läpi opiskelu mälsääkö? Päinvastoin! Odotan lähestyvää kesää innolla ja vanhemmilta opiskelijoiltamme olen kuullut pelkkää hyvää Mikkeli-kesään liittyen. Vaikka kesäloma oli lapsena aina se kouluvuoden kohokohta, on tilanne ehkä hieman muuttunut. Keksin kouluntäyteisestä kesästä monia hyviä puolia: kaverit ovat samassa paikassa, kesän kohokohtia voidaan juhlistaa porukalla ja ihan yleisesti suvesta voidaan nauttia yhdessä! Kouluhommien tekeminen järvenrannalla, jäätelö toisessa kädessä, ei ole pahin mahdollinen skenaario, joka minulle tulee mieleen.

Tekemisen puute ei varmastikaan pääse kesän aikana iskemään, sillä opiskelijoille järjestettäviä tapahtumia riittää koko kesälle. Tämä on yksi lempiasioistani Mikkelissä; huikean aktiivinen yhteisö, jolta ei ideat tapahtumien järjestämisen suhteen lopu kesken!

Kesän kohokohta monelle on esimerkiksi Juhannus-Möbba, jolloin kokoonnumme opiskelijoidemme kesken pieneen saareen juhlistamaan keskikesää kaikkine perinteineen. Omaa eksotiikkaansa reissuun tuo se, että saareen pääsee ainoastaan vesiteitse veneellä (sulkematta tokikaan uimisvaihtoehtoa pois urheimmilta), eikä saarella ole juoksevaa vettä tai sähköä. Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Toinen perinteinen kesätapahtuma on  Mikkeli Boat Trip, jolloin menemme Saimaalle risteilemään isomman porukan voimin.

Probban lisäksi kesän sykkeestä pitävät huolta myös koulumme muut kerhot.  NESU-Probban kesäsitsit, FC Probban koordinoimat jalkapallopelit Mikkelin alueen harrasteliigassa sekä Baba’s Kitchenin makuelämysten ympärille rakennetut tapahtumat, näin muutamia mainitakseni, takaavat laajan tapahtumatarjonnan opiskelijoillemme kesän läpi aina syksyn alussa häämöttävään orientaatioviikkoon saakka.

Odotan itse toiminnantäyteistä kesää suurella innolla! Olen kuullut monen tuttuni toteavan Mikkelin olevan ihastuttava kesäkaupunki, joten mikäs sen parempaa, kuin päästä kokemaan Etelä-Savon kesähulinat opiskelijan perspektiivistä.

 

Säde Torkki, Nainen seisoo nurmikolla

Säde Torkki, Probba ry:n puheenjohtaja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Blogi Julkaistu:

”Miksi haet tätä tehtävää?” Ymmärrä motivaatiotekijäsi ja vaikuta

Ihmiset motivoituvat erilaisista asioista ja syistä. Yksi “ottaa nakin” auttaakseen apua pyytävää, toinen taas haluaa haastaa itsensä oppiessaan uutta. Minna Mäkitalo kirjoittaa blogissa motivaatiotekijöistä.
A sunny street view and one of the buildings of Cyprus University of Technology
Blogi Julkaistu:

From Cyprus to Finland: a one-week Erasmus+ staff exchange experience at AYY

The Coordinator of the Environmental Policy office of Cyprus University of Technology spent an Erasmus+ staff exchange week at AYY. What were the key learning points?
Tapio Hautamäki
Blogi Julkaistu:

Opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu turvattava 

Huippuyliopisto ei simputa opiskelijoitaan. Huippuyliopisto tarjoaa turvallisen alustan, jolta kaikki voivat ponnistaa.
Syksyisiä lehtiä, henkilö käyttää kännykkää
Blogi Julkaistu:

Maailmaa pelastamassa, yksi annos kerrallaan

Ruokahävikki on valtava mutta tarpeeton maailmanlaajuinen ongelma. Jos ruokahävikki olisi maa, olisivat sen kasvihuonekaasupäästöt maailman kolmanneksi suurimmat heti Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen.