Halloped on kaunis sana, vaikkei se ole latinaa

Marraskuun edetessä joulukuuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta etsii jälleen uusia innokkaita hallinnon opiskelijaedustajia. Suvi Vendelin kertoo, mitä hallopedina voi oppia ja saada aikaan.
Suvi Vendelin

Kokouksia, opintopisteitä, tähtipinssi. Kolme asiaa, jotka voisivat nopeasti tulla mieleen sanasta halloped, jos et tiedä paremmasta. Ei siinä; eräs vanha Aalto-yliopiston vararehtori uskoi pitkään ”sivistyssanan halloped” tarkoittavan jotain kaunista latinaksi. Voisin mielelläni itsekin uskoa tähän, sillä kolme sanaa, joista kyseinen lyhenne muodostuu ovat aina niin seksikkäät hallinto, opiskelija ja edustaja.

Nyt marraskuun edetessä joulukuuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta etsii jälleen uusia innokkaita hallinnon opiskelijaedustajia Aallon moniin eri päätöksentekoelimiin ja valmisteluryhmiin tulevalle vuodelle. Ryhmien jäsenten kieliltä kaikuu aiheita hyvinvoinnista, rahoituksesta, kandiuudistuksista, hybridiluennoista, yhdenvertaisuudesta tai englanninkielisistä ohjelmista. Sisun voisi myös mainita.

Istun tällä hetkellä opiskelijaedustajana Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteassa, jossa myös hyvin ymmärtää ainutlaatuisen yliopistomme vaikutusmahdollisuudet globaalisti, yhteiskuntaan ja opiskelijan arkeen. Se, mistä opiskelijat haluavat puhua yliopistolle, ei ole triviaalia.

Opiskelijaedustajalla on ainutlaatuinen paikka nähdä, miten vaikkapa Aallon strategian kohta yhteisöstä ja hyvinvoinnista on ollut vaikuttamassa tavoitteisiin kurssien kuormittavuuksien tarkkailussa ja kuinka siitä lopulta tulee konkretiaa kurssisuunnitelmiin eri alojen toimielinten kokouksissa. Useat keskustelunavaukset, esimerkiksi tarve opintopsykologeista, ovat tulleet juuri opiskelijoilta.

Hallopedinä oppii tärkeitä taitoja esimerkiksi siitä, miten tuoda omia ajatuksiaan esiin kokouksessa tai kuinka tärkeää on löytää rohkeutta välillä esittää kovia kysymyksiä. Kuitenkin isoin oppi jokaiselle opiskelijaedustajalle on tämä: vaikuttamista isoihin kokonaisuuksiin ei tehdä yksin. Samalla, kun yliopiston eri laitokset ja korkeakoulut saattavat olla tietämättömiä siitä, mitä toisessa korkeakoulussa on meneillään, hallopedit ovat niitä korvaamattomia voimavaroja, jotka jakavat keskenään yliopiston laajuista tietoa nopeasti.

Tämä on myös paras anti hallopedinä toimimisesta. Pääset näkemään laajemmin sen maailman ja yhteiskunnan, jossa opiskelet – ja, mikä motivoivinta, voit olla eturivin penkillä mukana rakentamassa Aalto-yhteisöä ja sen opinteitä yhä paremmaksi.

Jos halloped-lyhennettä kehitettäisiin tänä päivänä, haluaisin muodostaa sen näistä sanoista: opiskelijayhteisö, kahvihetket, mielenkiinto. Onneksi opiskelijamaailmassa uusia lyhenteitä on jo liikaa. 

Suvi Vendelin
halloped

Haku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki 30.11. klo 23.59 asti. Katso hakukuulutus ja hae osoitteessa beta.halloped.fi!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Asukastoiminta
Blogi Julkaistu:

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.
asukaskokous
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Lähde mukaan asukastoimintaan!

Vuoden varsinaiset asukaskokoukset tulevat taas ja se tarkoittaa mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa omaan asumiseensa.
A male student in blue overalls looking in the camera
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Liikkuvaa opiskelijaelämää ja suurmiesten oppeja

Opiskelijaelämä on monelle huikeaa aikaa, mutta se voi myös olla raskasta ja stressaavaa. Liikunta tarjoaa mahdollisuuden rentoutua, kohottaa kuntoa ja piristää aivotoimintaa. Johtaja Aaltolan sanoin: “jokainen liikuttu tunti tuo kaksi tehokasta työtuntia päivään”.