Halloped on kaunis sana, vaikkei se ole latinaa

Marraskuun edetessä joulukuuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta etsii jälleen uusia innokkaita hallinnon opiskelijaedustajia. Suvi Vendelin kertoo, mitä hallopedina voi oppia ja saada aikaan.
Suvi Vendelin

Kokouksia, opintopisteitä, tähtipinssi. Kolme asiaa, jotka voisivat nopeasti tulla mieleen sanasta halloped, jos et tiedä paremmasta. Ei siinä; eräs vanha Aalto-yliopiston vararehtori uskoi pitkään ”sivistyssanan halloped” tarkoittavan jotain kaunista latinaksi. Voisin mielelläni itsekin uskoa tähän, sillä kolme sanaa, joista kyseinen lyhenne muodostuu ovat aina niin seksikkäät hallinto, opiskelija ja edustaja.

Nyt marraskuun edetessä joulukuuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta etsii jälleen uusia innokkaita hallinnon opiskelijaedustajia Aallon moniin eri päätöksentekoelimiin ja valmisteluryhmiin tulevalle vuodelle. Ryhmien jäsenten kieliltä kaikuu aiheita hyvinvoinnista, rahoituksesta, kandiuudistuksista, hybridiluennoista, yhdenvertaisuudesta tai englanninkielisistä ohjelmista. Sisun voisi myös mainita.

Istun tällä hetkellä opiskelijaedustajana Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteassa, jossa myös hyvin ymmärtää ainutlaatuisen yliopistomme vaikutusmahdollisuudet globaalisti, yhteiskuntaan ja opiskelijan arkeen. Se, mistä opiskelijat haluavat puhua yliopistolle, ei ole triviaalia.

Opiskelijaedustajalla on ainutlaatuinen paikka nähdä, miten vaikkapa Aallon strategian kohta yhteisöstä ja hyvinvoinnista on ollut vaikuttamassa tavoitteisiin kurssien kuormittavuuksien tarkkailussa ja kuinka siitä lopulta tulee konkretiaa kurssisuunnitelmiin eri alojen toimielinten kokouksissa. Useat keskustelunavaukset, esimerkiksi tarve opintopsykologeista, ovat tulleet juuri opiskelijoilta.

Hallopedinä oppii tärkeitä taitoja esimerkiksi siitä, miten tuoda omia ajatuksiaan esiin kokouksessa tai kuinka tärkeää on löytää rohkeutta välillä esittää kovia kysymyksiä. Kuitenkin isoin oppi jokaiselle opiskelijaedustajalle on tämä: vaikuttamista isoihin kokonaisuuksiin ei tehdä yksin. Samalla, kun yliopiston eri laitokset ja korkeakoulut saattavat olla tietämättömiä siitä, mitä toisessa korkeakoulussa on meneillään, hallopedit ovat niitä korvaamattomia voimavaroja, jotka jakavat keskenään yliopiston laajuista tietoa nopeasti.

Tämä on myös paras anti hallopedinä toimimisesta. Pääset näkemään laajemmin sen maailman ja yhteiskunnan, jossa opiskelet – ja, mikä motivoivinta, voit olla eturivin penkillä mukana rakentamassa Aalto-yhteisöä ja sen opinteitä yhä paremmaksi.

Jos halloped-lyhennettä kehitettäisiin tänä päivänä, haluaisin muodostaa sen näistä sanoista: opiskelijayhteisö, kahvihetket, mielenkiinto. Onneksi opiskelijamaailmassa uusia lyhenteitä on jo liikaa. 

Suvi Vendelin
halloped

Haku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki 30.11. klo 23.59 asti. Katso hakukuulutus ja hae osoitteessa beta.halloped.fi!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Valtava, ulkonäköään vaihtava opiskelijahahmo, jonka ympärillä ja käsivarsilla muut opiskelijat mm. saunovat, ratsastavat alpakalla ja sammuttavat ison opiskelijan palavaa kenkää. Opiskelija kulkee pitkin AYY:n strategian viitoittamaa tietä.
Blogi Julkaistu:

AYY:n strategia – tekoja maailman parhaan opiskelijan elämän eteen

Tekojen ja strategian yhteyttä on haastavaa ymmärtää, jos ei ennestään tunne AYY:n strategiaa. Jotta strategia olisi mahdollisimman lähestyttävä, innostava, oivalluksia herättävä ja mieleenpainuva, visuaalinen ilme auttaa sen jäsentelyssä. Strategian visuaalinen ilme on yhdistelmä liikkuvaa kuvaa, tekstiä, kuvitusta ja symboliikkaa.
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.
Milja Leinonen Aalto Day Onessa 7.9.2021
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Uuden lukuvuoden alkaessa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Milja Leinosen puhe Aalto Day Onessa.