Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Hymyileviä nuoria

Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta (KENKKU) hallinnoi SYLn kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehityspolitiikan asiantuntijan ja hallituksen jäsenen kanssa. SYLillä on käynnissä kaksi kehitysyhteistyöhanketta - toinen Etiopiassa ja toinen Sambiassa. Molemmat hankkeista keskittyvät vammaisten opiskelijoiden korkeakouluttautumisen tukemiseen. Toimikausi alkaa elokuussa 2024 ja loppuu heinäkuussa 2025. Neuvottelukunta kokoustaa noin kerran kuukaudessa pois lukien kesäkuukaudet.

Ilmastoverkosto on ylioppilaskuntien toimijoista ja opiskelijoista koostuva ryhmä, joka kirjoittaa SYLin nettisivuille blogitekstejä, edustaa tarvittaessa SYLiä erilaisissa tempauksissa ja tapahtumissa, osallistuu erilaisiin lausuntokierroksiin neuvoa-antavana elimenä sekä ideoi ja kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista. Toimikausi alkaa elokuussa 2024 ja loppuu heinäkuussa 2025. Ilmastoverkosto kokoustaa noin kerran kuukaudessa pois lukien kesäkuukaudet.

"SYLin ilmastoverkoston jäsenenä olen päässyt osallistumaan kiinnostaviin tapahtumiin, tutustumaan muiden ylioppilaskuntien jäseniin ja oppimaan vaikuttamista kansallisella tasolla. Toiminta on ollut todella inspiroivaa. Suosittelen lämpimästi SYLin toimikuntiin hakemista, jos kestävä kehitys kiinnostaa!" – Wilma Branders, SYLin ilmastoverkoston jäsen 2023–2024

Hae AYY:n edustajaksi lähettämällä motivaatiokirje sosiaalipolitiikasta ja kestävästa kehitykseksestä vastaavalle hallituksen jäsenelle Wilma Brandersille ([email protected]) viimeistään sunnuntaina 7.4.2024. AYY:n hallitus valitsee sopivimmat kolme ehdokasta kumpaankin tehtävään ja välittää hakemukset SYLille 14.4. mennessä. SYLin hallitus valitsee ylioppilaskuntien ehdokkaista maksimissaan 15 jäsentä kumpaankin toimielimeen.

Lisää tietoa KENKKUsta ja ilmastoverkostosta löydät alla olevista linkeistä ja hallituksen jäsen Wilma Brandersilta ([email protected])

KENKKUn hakukuulutus: https://syl.fi/hae-sylin-kehitysyhteistyoneuvottelukunnan-jaseneksi/

Ilmastoverkoston hakukuulutus: https://syl.fi/haku-sylin-ilmastoverkostoon-on-auki/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Julkaistu:

EU pähkinänkuoressa

Tärkeimmät asiat Euroopan unionista (EU), jotka jokaisen opiskelijan tulisi tietää.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Tervetuloa vastamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkyselyyn

Tapahtumia, tiloja ja asuntoja. Vaikuttamista, viestintää ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkia ylioppilaskunnan palveluita olet käyttänyt? Entä mitä mieltä olet niistä?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.