Demokratian ja rauhan toteuduttava Hongkongissa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Svenska Handelshögskolans Studentkår ja Suomen ylioppilaskuntien liitto haluavat osoittaa tukensa ja solidaarisuutensa hongkongilaisille opiskelijoille, joista osa on vielä jumissa yliopistokampuksilla.

Kannanotto

Vapaa julkaistavaksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Svenska Handelshögskolans Studentkår ja Suomen ylioppilaskuntien liitto haluavat osoittaa tukensa ja solidaarisuutensa hongkongilaisille opiskelijoille, joista osa on vielä jumissa yliopistokampuksilla.

Hongkongissa demokratiamielenosoittajat ovat keskittäneet toimintansa Teknillisen yliopiston kampukselle, jolla on jumissa myös tusinoita yliopiston opiskelijoita. Poliisi on saartanut yliopiston ja käyttää voimakeinoja, esimerkiksi kyynelkaasua, mielenosoittajia vastaan. Hongkongissa oleskelevia suomalaisia opiskelijoita on kehotettu poistumaan maasta. Opiskelijoita suositellaan myös seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita.

Allekirjoittaneet haluavat ilmaista huolensa vakavasta opiskelijoiden turvallisuuden vaarantamisesta Hongkongin yliopistokampuksilla. Paikallisen poliisin on tehtävä kaikkensa, että opiskelijat pääsevät poistumaan kampuksilta turvallisesti. Allekirjoittaneet korostavat demokratian periaatteiden, esimerkiksi yhtäläisen äänioikeuden, toteutumisen tärkeyttä.

Hong Kongissa puoli vuotta sitten alkaneet mielenosoitukset alkoivat alun perin rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan mahdollistavan lakiesityksen vastustamisesta. Sittemmin mielenosoitukset ovat laajentuneet demokratiamielenosoituksiksi, joissa vaaditaan muun muassa todellista ja yhtäläistä äänioikeutta hongkongilaisille hallintojohtajan valinnassa. Hallintojohtajan valitsee tällä hetkellä erikseen valittu vaalivaliokunta.

Tapio Hautamäki

Puheenjohtaja

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Andreas Lindén

Puheenjohtaja

Svenska Handelshögskolans Studentkår

Sanni Lehtinen

Puheenjohtaja

Suomen Ylioppilaskuntien Liitto

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Julkaistu:

EU pähkinänkuoressa

Tärkeimmät asiat Euroopan unionista (EU), jotka jokaisen opiskelijan tulisi tietää.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu: