Demokratian ja rauhan toteuduttava Hongkongissa

Kannanotto

Vapaa julkaistavaksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Svenska Handelshögskolans Studentkår ja Suomen ylioppilaskuntien liitto haluavat osoittaa tukensa ja solidaarisuutensa hongkongilaisille opiskelijoille, joista osa on vielä jumissa yliopistokampuksilla.

Hongkongissa demokratiamielenosoittajat ovat keskittäneet toimintansa Teknillisen yliopiston kampukselle, jolla on jumissa myös tusinoita yliopiston opiskelijoita. Poliisi on saartanut yliopiston ja käyttää voimakeinoja, esimerkiksi kyynelkaasua, mielenosoittajia vastaan. Hongkongissa oleskelevia suomalaisia opiskelijoita on kehotettu poistumaan maasta. Opiskelijoita suositellaan myös seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita.

Allekirjoittaneet haluavat ilmaista huolensa vakavasta opiskelijoiden turvallisuuden vaarantamisesta Hongkongin yliopistokampuksilla. Paikallisen poliisin on tehtävä kaikkensa, että opiskelijat pääsevät poistumaan kampuksilta turvallisesti. Allekirjoittaneet korostavat demokratian periaatteiden, esimerkiksi yhtäläisen äänioikeuden, toteutumisen tärkeyttä.

Hong Kongissa puoli vuotta sitten alkaneet mielenosoitukset alkoivat alun perin rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan mahdollistavan lakiesityksen vastustamisesta. Sittemmin mielenosoitukset ovat laajentuneet demokratiamielenosoituksiksi, joissa vaaditaan muun muassa todellista ja yhtäläistä äänioikeutta hongkongilaisille hallintojohtajan valinnassa. Hallintojohtajan valitsee tällä hetkellä erikseen valittu vaalivaliokunta.

 

Tapio Hautamäki

Puheenjohtaja

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

 

Andreas Lindén

Puheenjohtaja

Svenska Handelshögskolans Studentkår

 

Sanni Lehtinen

Puheenjohtaja

Suomen Ylioppilaskuntien Liitto

 

 

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuvapankki_Opiskelu_2
Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Ratkaisuja kansainvälisten opiskelijoiden kohtaamiin haasteisiin ja integrointiin tarvitaan nyt

Osa Suomessa asuvista kansainvälisistä opiskelijoista on joutunut erityisen hankalaan asemaan: kansainväliset opiskelijat eivät lähtökohtaisesti kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, ja työtulojen loppuminen on voinut jättää opiskelijat yksin myös muiden sosiaalisten turvaverkkojen uupuessa.
Two hands pictured writing in notebooks.
Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Koronakevät ei saa määrittää tulevaisuuden opiskelijavalintoja

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta toivoo, ettei kevään 2020 opiskelijavalintoja käytetä lähtökohtana vuoden 2021 valinnoille.
Pride-kulkue 2018
Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Ei tyhjiä lupauksia – opintorahaan tasokorotus!

Opintoraha tulee palauttaa leikkauksia edeltäneelle tasolle, sillä se olisi yhdenvertainen ja nopea keino parantaa opiskelijoiden toimeentuloa.
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_3
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Vastaus Otaniemi 1.5 adressiin

Otaniemen ilmastolakkojen yhteydessä kerätty Otaniemi 1,5 -adressi kannustaa Aalto-yhteisöä sitoutumaan sellaisiin tekoihin, jotka vähentävät radikaalisti vaikutustamme ilmaston lämpenemiseen.