Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on uusi linjapaperi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on edustajiston kokouksessaan 14.12. hyväksynyt uuden linjapaperin. Linjapaperille on tänä vuonna tehty kokonaisvaltainen uudistamisprojekti, joka on viimeksi toteutettu vuonna 2018. Uusien linjausten mukaan AYY on muun muassa feministinen ja antirastistinen ylioppilaskunta.
Four students laying on top of white paper and reading

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on uudet poliittiset linjat, jotka edustajisto on hyväksynyt kokouksessaan 14.12. Ylioppilaskunnan linjat saneleva niin sanottu linjapaperi määrittää ylioppilaskunnan suhtautumisen poliittisiin kysymyksiin ja tarjoaa raamit yhteiskunnallisen keskustelun käymiselle. Linjapaperi toimii erityisesti vaikuttamistyön työkaluna, sekä linjaavana dokumenttina. Uudistusprosessissa keskityttiin niin rakenteen kuin myös sisällöllisten muutosten tekemiseen.  

Uudessa linjapaperissa ylioppilaskunnan linjat on jaettu kolmen vaikuttamisen ulottuvuuden mukaan: yhteiskuntaan, Aalto-yhteisöön ja koulutuspolitiikkaan.

”Tarve rakennemuutoksen lisäksi oli selkeä poliittisten linjojen päivittämisessä nykypäivään. Suuret muutokset linjoissa näkyvät opiskelijan toimeentulon ja hyvinvoinnin muutosten kommentoimisessa. Tämän lisäksi yliopiston suuntaan tehtävän vaikuttamistyön merkitys, kuten tila- ja kieliperiaatteiden, osalta nousi. Suuri edistysaskel oli myös julistaa AYY virallisesti feministiseksi ylioppilaskunnaksi”, kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ida Parkkinen.   

Uusi linjapaperi on ylioppilaskunnan toimiston ja edustajiston yhteistyöskentelyn lopputulos. Tavoitteena oli luoda linjapaperi, joka on ylioppilaskunnan jäsenistönsä näköinen. Edustajiston eri ryhmien edustuksesta koostunut vaikuttamisen valiokunta toimi tiiviissä yhteistyössä AYY:n toimiston kanssa.

Vaikuttamisen valiokunta on ollut avainasemassa linjapaperin uusien linjojen luomisen osalta: ”Vaikuttamisen valiokunta osallistui linjapaperin työstöön hyvässä hengessä läpi päivitysprosessin. Välillä kirjaukset kirvoittivat kiivastakin debattia, mikä on ehdottoman positiivista ja kuuluu asiaan. Lopputulos on yhteisön näköinen”, kommentoi vaikuttamisen valiokunnan puheenjohtaja Veera Ollikainen.  

Uusi linjapaperi löytyy alhaalta. 

Lisätietoja: 

Nea Baarman, vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö 

[email protected] 

Ida Parkkinen, hallituksen puheenjohtaja 

[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lisäajan hakemiseen lisättävä maksu on jälleen yksi potku opiskelijoiden päähän

Orpon hallitus esittää 50 euron maksua yliopisto-opiskelijoille, jotka hakevat lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseksi. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa, mutta samaan aikaan lisätään esteitä opiskelijoiden valmistumiselle. Yhdessä toimeentulon heikennysten kanssa, lisäajan hakemiseen lisättävä maksu toistaa samaa vanhaa viestiä opiskelijoille: sinä olet vain kuluerä yhteiskunnalle. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2024

AYY hakee Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Täydennyshaku on auki 12.2.–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Julkaistu:

Heti vapaat

Tutustu AYY:llä vapaina oleviin asuntoihin