Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on uusi linjapaperi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on edustajiston kokouksessaan 14.12. hyväksynyt uuden linjapaperin. Linjapaperille on tänä vuonna tehty kokonaisvaltainen uudistamisprojekti, joka on viimeksi toteutettu vuonna 2018. Uusien linjausten mukaan AYY on muun muassa feministinen ja antirastistinen ylioppilaskunta.
Four students laying on top of white paper and reading

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on uudet poliittiset linjat, jotka edustajisto on hyväksynyt kokouksessaan 14.12. Ylioppilaskunnan linjat saneleva niin sanottu linjapaperi määrittää ylioppilaskunnan suhtautumisen poliittisiin kysymyksiin ja tarjoaa raamit yhteiskunnallisen keskustelun käymiselle. Linjapaperi toimii erityisesti vaikuttamistyön työkaluna, sekä linjaavana dokumenttina. Uudistusprosessissa keskityttiin niin rakenteen kuin myös sisällöllisten muutosten tekemiseen.  

Uudessa linjapaperissa ylioppilaskunnan linjat on jaettu kolmen vaikuttamisen ulottuvuuden mukaan: yhteiskuntaan, Aalto-yhteisöön ja koulutuspolitiikkaan.

”Tarve rakennemuutoksen lisäksi oli selkeä poliittisten linjojen päivittämisessä nykypäivään. Suuret muutokset linjoissa näkyvät opiskelijan toimeentulon ja hyvinvoinnin muutosten kommentoimisessa. Tämän lisäksi yliopiston suuntaan tehtävän vaikuttamistyön merkitys, kuten tila- ja kieliperiaatteiden, osalta nousi. Suuri edistysaskel oli myös julistaa AYY virallisesti feministiseksi ylioppilaskunnaksi”, kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ida Parkkinen.   

Uusi linjapaperi on ylioppilaskunnan toimiston ja edustajiston yhteistyöskentelyn lopputulos. Tavoitteena oli luoda linjapaperi, joka on ylioppilaskunnan jäsenistönsä näköinen. Edustajiston eri ryhmien edustuksesta koostunut vaikuttamisen valiokunta toimi tiiviissä yhteistyössä AYY:n toimiston kanssa.

Vaikuttamisen valiokunta on ollut avainasemassa linjapaperin uusien linjojen luomisen osalta: ”Vaikuttamisen valiokunta osallistui linjapaperin työstöön hyvässä hengessä läpi päivitysprosessin. Välillä kirjaukset kirvoittivat kiivastakin debattia, mikä on ehdottoman positiivista ja kuuluu asiaan. Lopputulos on yhteisön näköinen”, kommentoi vaikuttamisen valiokunnan puheenjohtaja Veera Ollikainen.  

Uusi linjapaperi löytyy alhaalta. 

Lisätietoja: 

Nea Baarman, vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö 

[email protected] 

Ida Parkkinen, hallituksen puheenjohtaja 

[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa