Aallon opiskelijoiden käyttämiä tunnuksia

Näin teet kuntanauhasta ruusukkeen

Tältä sivulta löytyy vaihe vaiheelta ohjeet siitä, miten AYY:n kuntanauhasta taiteillaan ruusuke.
Kuntanauha1

1. Ota nauhaa noin puolen metrin pätkä ja kerrosta se päällekkäisiksi volteiksi niin että muodostuu kaksi silmukkaa kummallekin puolelle. Tämä helpoista helpoin tapa toimii, koska AYYn nauhan molemmat puolet ovat identtisiä. Jos kyseessä on nauha, jossa on selvästi kiiltävä ja matta puoli, on silmukat koottava kahdessa kerroksessa eli tehtävä hieman hankaloituu. Kiinnitä neulalla keskikohdasta ja katkaise nauha – jätä kuitenkin liikkumavaraa. Viimeistä vaihetta varten tarvitaan kuitenkin noin 10 sentin pätkä nauhaa.

Kuntanauha2

2. Tarkista rusetin symmetria vaikkapa taittamalla vastakkaiset silmukat toisiaan kohti. Kiinnitä rusetin keskiosa ompelemalla tai nopeasti nitomalla, sekä edestä että takaa varmuuden vuoksi. Tämän kiinnityksen ei tarvitse näkymättömänä olla kaunis, mutta sitä enemmän kannattaa pyrkiä tukevuuteen – vankka keskikiinnitys tekee rusetista ryhdikkään. Trimmaa ylimääräinen nauha pois sopivassa kohdassa.

Kuntanauha3

3. Kiinnitä rusetin panta nauhan taakse keskelle neulalla. Tässä kannattaa olla tarkka ja huolellinen kauniin lopputuloksen takaamiseksi. Ompele nauhan pää tukevasti oikeaan paikkaan rusetissa.

Kuntanauha4

4. Tarkista keskitys rusetin etupuolella ja varmista kiinnittämällä neulalla.

Kuntanauha5

5. Vie nauha takaisin rusetin taakse ja leikkaa sopivan mittaiseksi.

Kuntanauha6

6. Ompele nauhan pää lähelle alkupään kiinnitystä, mieluusti hieman päällekkäin. Tässä kannattaa tehdä tarkkaa työtä, paljon pieniä pistoja myös pannan reunojen puolelle pysyvyyden varmistamiseksi.

Kuntanauha7

7. Ompele pannan kiinnityskohtaan hyvä neula, mieluimmin askarteluliikkeestä saatava koruneula kuin tavallinen hakaneula. Hakaneula käy kyllä, mutta koruneula pitää rusetin vaatetta lähempänä ja ryhdikkäämpänä.

Kuntanauha8

8. Rusettia tehdessä kiinnitä huomiota siihen että rusetin voi tehdä väärinpäin! Koska AYY:n nauhaa kannetaan oikealta olalta ja rusettia samoin oikealla puolella, on hopearaidan oikea paikka alhaalla ja ulkopuolella. Jos rusetti tehdään nauhasta, jota naiset kantavat oikealla, pätee sama sääntö, eli ”alas ja ulos”. Nauhan oikea paikka asussa on noin kämmenen kokoinen alue olkapään, kaulan ja rinnan välimaastossa. Nauhan tavoin rusettikaan ei saa koskettaa paljasta ihoa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu