Veckobrev 49/2018

Du hinner söka till studentrepresentant eller frivillig ännu i dag! Läs mer på adressen ayy.fi/halloped sekä ayy.fi/stop .

OBS! På grund av självständighetsdagen ska materialet för veckobrevet nummer 50 skickas till adressen [email protected] SENAST ONSDAGEN DEN 5 DECEMBER KLOCKAN 10. Nyhetsbrevet utkommer som vanligt måndagen den 10 december. Årets sista nyhetsbrev utkommer måndagen den 17 december och det första nyhetsbrevet nästa år måndagen den 14 januari 2019.

Vecka 49

Vecka 50

AUS INFORMERAR

1. Avvikande öppettider på AUS servicebyrå i slutet av året

AUS servicebyrå är stängd på självständighetsdagen den 6 december. Medlemsservicen betjänar normalt kl. 12–16 fredagen den 7 december, men boendetjänsterna är stängda.

Under julen är servicebyrån stängd från lördagen den 22 december till tisdagen den 1 januari 2019. Från och med onsdagen den 2 januari 2019 är byrån öppen igen enligt de normala öppettiderna.

2. Byns Bästa Bättringsidé

Skulle det var coolt med en jätterutschkana vid Otstranden eller en enorm trädkoja på udden? Saknar du en frisbeegolfplan eller ett lusthus?

Tänk ut din egen vilda utvecklingsidé och gör en plan för att genomföra den. Du kan delta i tävlingen om Byns Bästa Bättringsidé fram till den 9 december och vinnaren/vinnarna offentliggörs på Byns julfest den 14 december. De bästa idékläckarna belönas och vi strävar efter att genomföra planerna.

Delta här: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kylan-kuumin-kehityskilpailu/

3. Futuretalks: facing/fading frontiers 17.12.2018

Den fria rörligheten i Europa har undanröjt hinder för det fria utbytet av kunskap och forskning och bidragit till mångsidiga studie- och sysselsättningsmöjligheter. Varför lönar sig utbytesstudier fortfarande, och vilka andra saker möjliggör den fria rörligheten? I vilken riktning utvecklas den fria rörligheten – håller nya digitala och fysiska gränser på att växa fram i Europa?

Välkommen till diskussionen Futuretalks måndagen den 17 december kl. 16–18 i Väre för att diskutera dagsaktuella europeiska teman tillsammans med bl.a. redaktören Riku Rantala, EU-parlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri och Sitras ledande expert Laura Halenius!

Evenemanget är en del av serien Futuretalks som behandlar aktuella fenomen i Europa ur ett påverkansperspektiv. Evenemangsserien fördjupar perspektiven på och bakgrunden till dagsaktuella teman genom diskussionsöppningar.

Mer information: https://ayy.fi/en/blog/events/futuretalks-facing-fading-frontiers/

ARBETSLIV

4. Swecon sommarjobbskickoff den 4 december

Välkommen på Swecos sommarjobbskickoff med frukost tisdagen den 4 december kl. 8.30–11.30. Platsen är Aalto-universitetets Sweco Room på Byggarplatsen 4.

Bli en av de första som får sommarjobb på Sweco nästa år! På den informella träffen får du veta mer om Swecos sommarjobb, våra anställdas karriärer och våra verksamhetsområden. Du har också en unik chans att nätverka och lära känna oss på Sweco. Vi bjuder på mat under hela evenemanget, så välkommen när som helst mellan kl. 8.30 och 11.30.

Mer info: Matilda Rönnqvist, [email protected], tfn 040 4864003

På facebook: https://www.facebook.com/events/191548225117074/

EVENEMANG

5. Media Lab Demo Day Dec 5th

The Department of Media invites you to Media Lab Demo Day, where students and researchers showcase finished projects and works in progress. Come by and try out new games! Look at graphic design, photographs and listen to sound installations! Take part of research in Media through presentations and listen to alumni speeches!

WHERE: Harald Herlin Learning center Makerspace

WHEN: Tuesday 5.12 1-5PM
EVENT ON FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/195240234737896/

6. Studerandenas självständighetståg 2018

Huvudstadsregionens student- och studerandekårer firar liksom i fjol självständighetsdagen tillsammans. I år tågar studerandena för hållbar utveckling och Finlands natur. Evenemanget ordnas av huvudstadsregionens studentkårer HUS, AUS, KonSt, SHS och Kadettitoverikunta samt studerandekårerna METKA och Helga.

Festligheterna inleds med kransnedläggning vid Hjältekorset på Sandudds begravningsplats kl. 16.
Festprocessionen startar från kapellet på Sandudds begravningsplats cirka kl. 17. Republikens president hälsar tåget från slottsbalkongen. På Senatstorget firas en folkfest cirka kl. 17.55–18.15.

Mer info om tåget, tidsplanen, klädseln och föreningsfanorna finns på evenemangets egen webbplats:  https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

7. Hugogalan uppmärksammar Aaltogemenskapen och dess pionjärer den 7 december

Under hösten har Aava samlat in nomineringar i Aaltogemenskapen för att hitta föreningar och andra gäng i Otnäs som gjort ett särskilt gott arbete inom sina områden. Massor av nomineringar kom in. Hugogalan uppmärksammar Aaltogemenskapen och dess pionjärer, men den här gången talar vi inte om enskilda personer utan riktar rampljuset på våra föreningar och deras enorma prestationer och betydelse, och det hårda arbetet som ligger bakom. Förutom beröm får föreningarna som haft störst inverkan också en utmärkelse.

Kom till galamiddagen i Servin Mökki och hör om allt som Aaltogemenskapens föreningar åstadkommit i år. Kanske någon få en utmärkelse tack vare just din nominering!

8. De vackraste julsångerna den 14 december 2018 kl. 8.00 i Alvari

Allsångstillställningen De vackraste julsångerna ordnas fredagen den 14 december 2018 kl. 8.00 i studentrestaurangen Alvari, Otsvängen 1. I år är också morgonpigga studenter inbjudna till den traditionella allsången för Aalto-universitetets och VTT:s personal. Kom och sjung in julen! Evenemanget är finskspråkigt och ordnas av Aalto-universitetets HR, VTT och Aaltoprästerna.

MOTION OCH UTELIV

9. FC Kissats fredagsträningar i Otahalli

Futsalsäsongen är som hetast och FC Kissats träningar fortsätter i Otahalli varje fredag kl. 15–16! Alla nya och gamla kvinnliga Aaltostuderande oavsett område är välkomna till Kissats träningar och matcher. Vi tränar med glimten i ögat och spelare på alla nivåer kan delta i vår verksamhet. På vintrarna spelar vi futsal i Helsingfors hobbyserie.

Välkommen också på Kissats säsongsavslutning och valmöte fredagen den 14 december! Mer info finns på Facebook www.facebook.com/fckissat och du kan också kontakta oss på [email protected].

Meow, vi ses på träningarna och julfesten!

VÄLMÅENDE

10. Campusrestaurangernas öppettider vid årsskiftet

Student- och personalrestaurangerna har avvikande öppettider i årsskiftet. Öppettiderna för restaurangerna i Otnäs och Tölö har uppdaterats och samlats på sidan Campusrestauranger. (https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat ) Kontrollera också öppettiderna på restaurangernas egna webbplatser.

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 49/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen [email protected] senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-sv

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 23/2019

Det här är vårens sista veckobrev. Vi önskar er alla en solig sommar! Veckobrevet återkommer från sin sommarpaus i slutet av augusti. Som sommarnöje kan du bekanta dig med AUS nya webbplats på adressen beta.ayy.fi. Ge oss respons och utvecklingsidéer så kan vi göra webbplatsen ännu bättre!
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 21/2019

På söndag röstar vi i Europarlamentsvalet. I Finland kan du förhandsrösta ännu i morgon 21.5. Du kan rösta på vilket förhandsröstningsställe som helst, till exempel på Harald Herlin-lärcentret i Otnäs och du behöver endast ta med dig ett personbevis med fotografi. På valdagen, söndag 26.5, kan du endast rösta på det röstningsställe du anvisats.
Veckobrevet utkommer för sista gången måndag 3.6. På grund av Kristihimmelsfärdsdagen ska materialet för vårens sista veckobrev skickas in senast onsdag 29.5 kl. 10.00 till adressen [email protected].
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 22/2019

Veckobrevet utkommer för sista gången på måndag nästa vecka 3.6. På grund av Kristihimmelsfärdsdagen ska materialet för vårens sista veckobrev skickas senast onsdag 29.5 kl. 10.00 till adressen [email protected].
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 20/2019

AUS årsfestvecka är här. Delta i de mest fantastiska evenemangen under veckan. Du hittar veckans evenemang listade på adressen https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/