Viikkotiedote 49/2018

Vielä tänään on mahdollisuus hakea hallinnon opiskelijaedustajaksi tai AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019. Lue lisää osoitteessa ayy.fi/halloped sekä ayy.fi/stop.

HUOM! Itsenäisyyspäivästä johtuen viikon 50 viikkotiedotteen materiaali tulee toimittaa osoitteeseen [email protected] KESKIVIIKKOON 5.12. KLO 10 MENNESSÄ. Tiedote ilmestyy normaalisti maanantaina 10.12. Vuoden 2018 viimeinen viikkotiedote ilmestyy maanantaina 17.12. ja vuoden 2019 ensimmäinen tiedote maanantaina 14.1.2019.

Viikko 49
• 3.12. Sustainable Business Clubin yhdistyksen kokous https://www.facebook.com/events/607089266372884/?event_time_id=607090523039425
• 4.12. Polluxin vaalikokous ja pikkujoulut https://ayy.fi/blog/events/polluxin-pikkujoulut-pollux-pre-christmas-party/
• 4.12. Swecon kesätyö kick-off -aamiainen https://www.facebook.com/events/191548225117074/
• 5.12. Ristin kilta: Rukous- ja ylistysilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-rukous-ja-ylistysilta-7/
• 6.12. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/
• 7.12. OUBSin Pikkujoulut https://ayy.fi/blog/events/oubsin-pikkujoulut/
• 8.12. Toivioretkellä – Dissonanssin joulukonsertti https://www.facebook.com/events/281086799204953/
• 8.12. Nippolin pikkujoulut https://ayy.fi/blog/events/nippolin-pikkujoulut/

Viikko 50
• 12.12. Ristin kilta: Peli-ilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-peli-ilta-13/
• 14.12. Kylän pikkujoulut https://ayy.fi/blog/events/kylan-pikkujoulut/
• 16.12. Ihme – Naiskuoro KYN:n joulukonsertti Temppeliaukion kirkossa https://ayy.fi/blog/events/ihme-naiskuoro-kynn-joulukonsertit/

AYY TIEDOTTAA

1. Poikkeuksellisia aukioloaikoja AYY:n palvelutoimistossa loppuvuodesta

AYY:n palvelutoimisto on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12. Jäsenpalvelut palvelevat perjantaina 7.12. normaalisti klo 12-16, mutta asumisen palvelut ovat suljettuina.

Joulun aikaan palvelutoimisto on suljettu la 22.12.2018 – ti. 1.1.2019. Keskiviikosta 2.1.2019 alkaen toimisto on auki jälleen normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

Aukioloajat ja poikkeukset voit tarkistaa osoitteesta https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi

2. Kylän Kuumin Kehityskilpailu

Olisiko siistiä jos Otarannasta löytyisi jättiliukumäki tai niemenkärjestä valtava puumaja? Kaipaisitko kylään frisbeegolfkenttää tai huvimajaa?

Keksi oma villi kehitysideasi ja tee siitä toteutussuunnitelma. Kylän Kuumimpaan Kehityskilpailuun voi osallistua 9.12. saakka ja voittaja(t) julistetaan Kylän pikkujouluissa 14.12. Parhaiden ideoiden kehittäjät palkitaan ja suunnitelmat pyritään toteuttamaan.

Osallistua voi täällä: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kylan-kuumin-kehityskilpailu/

3. Futuretalks: facing/fading frontiers 17.12.2018

Vapaa liikkuvuus on poistanut Euroopassa esteitä tiedon ja tutkimuksen vapaan vaihdon tieltä ja edistänyt monipuolisia opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Miksi vaihtoon kannattaa edelleen lähteä, ja mitä kaikkea muuta vapaa liikkuvuus mahdollistaa? Mihin suuntaan vapaa liikkuvuus on menossa – onko Eurooppaan nousemassa uusia digitaalisia ja fyysisiä raja-aitoja?

Tervetuloa Futuretalks-keskustelutilaisuuteen maanantaina 17.12. klo 16-18 Kipsariin, Väreeseen keskustelemaan Euroopan päivänpolttavista teemoista yhdessä mm. toimittaja Riku Rantalan, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natrin ja Sitran johtavan asiantuntijan Laura Haleniuksen kanssa!

Tapahtuma on osa Futuretalks -sarjaa, jossa perehdytään vaikuttamisen näkökulmista Euroopassa pinnalla oleviin ilmiöihin. Tapahtumasarja syventää näkökulmia ja päätöksenteon taustoja päivänpolttaviin teemoihin keskustelunavausten kautta.

Tapahtuman lisätiedot: https://ayy.fi/blog/events/futuretalks-facing-fading-frontiers/

TYÖELÄMÄ

4. Swecon kesätyö kick-off -aamiainen 4.12.

Tervetuloa Swecon kesätyö kick-offiin loistoaamiaiselle tiistaina 4.12. Kello 8:30-11:30. Paikkana toimii Aalto-yliopiston Sweco Room osoitteessa Rakentajanaukio 4.

Tule nappaamaan ensimmäisten joukossa Swecolta ensikesän työpaikka! Rennossa tilaisuudessa pääset tutustumaan Swecon kesätyömahdollisuuksiin, työntekijöidemme uratarinoihin, toimialoihimme. Sinulle tarjoutuu myös ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua ja tutustua swecolaisiin! Tarjolla on purtavaa koko tapahtuman ajan, joten tervetuloa milloin tahansa kello 8:30-11:30 välisenä aikana.

Lisätietoja: Matilda Rönnqvist, [email protected], p.040 4864003

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/191548225117074/

TAPAHTUMAT

5. Media Lab Demo Day Dec 5th

The Department of Media invites you to Media Lab Demo Day, where students and researchers showcase finished projects and works in progress. Come by and try out new games! Look at graphic design, photographs and listen to sound installations! Take part of research in Media through presentations and listen to alumni speeches!

WHERE: Harald Herlin Learning center Makerspace

WHEN: Tuesday 5.12 1-5PM
EVENT ON FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/195240234737896/

6. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue 2018

Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat juhlivat itsenäisyyspäivää viimevuotiseen tapaan yhdessä. Tänä vuonna opiskelijat liittyvät kulkueeseen kestävän kehityksen ja Suomen luonnon puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga.

Juhlallisuudet alkavat seppeleiden laskulla Hietaniemen hautausmaalla Sankariristillä klo 16.

Juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17. Tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta linnan parvekkeelta.

Senaatintorilla vietetään kansalaisjuhlaa noin kello 17:55–18:15.

Lisätietoja kulkueesta, aikataulusta, pukeutumisesta ja järjestölipuista löydät tapahtuman omalta verkkosivulta: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

7. Hugo-gaala juhlistaa Aalto-yhteisöä ja sen pioneereja 7.12.

Aava on syksyn aikana kerännyt Aalto-yhteisöltä ehdotuksia yhdistyksistä ja muista Otaniemessä puurtavista porukoista, jotka ovat vuoden aikana tehneet tontillaan erityisen hyvää työtä. Viestejä tuli valtava määrä. Hugo-gaala juhlistaa Aalto-yhteisöä ja sen pioneereja, mutta tällä kertaa ei puhuta yksittäisistä henkilöistä, vaan valokeilaan tuodaan yhteisössämme toimivien yhdistysten huikeat saavutukset, niiden valtava merkitys sekä niiden eteen tehty työ. Kehujen lisäksi vaikuttavinta työtä tehneille yhdistyksille myönnetään huomionosoitus.

Tule Servin mökkiin juhlimaan ja kuulemaan lämminhenkisen gaalaillallisen äärellä, mitä kaikkea Aalto-yhteisön yhdistykset ovat tänä vuonna saavuttaneet. Ehkäpä joku saa huomionosoituksensa juuri sinun ehdotuksesi ansioista!

8. Kauneimmat joululaulut 14.12.2018 klo 8.00 Alvarissa

Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilalaisuus järjestetään perjantaina 14.12.2018 klo 8.00 opiskelijaravintola Alvarissa, Otakaari 1. Aalto -yliopiston ja VTT:n henkilöstön perinteiseen joululaulutilaisuuteen kutsutaan tänä vuonna myös aamuvirkut opiskelijat. Tule mukaan laulamaan itsellesi hyvä joulumieli! Tilaisuus on suomenkielinen, ja sen järjestävät Aalto -yliopiston HR, VTT ja Aalto-papit.

LIIKUNTA JA RETKEILY

9. FC Kissojen treenit perjantaisin Otahallissa

Futsal-kausi on kuumimmillaan ja FC Kissojen treenit jatkuvat Otahallissa perjantaisin klo 15-16! Kaikki uudet ja vanhat Aallon naisopiskelijat alasta riippumatta ovat tervetulleita Kissojen treeneihin ja peleihin. Me treenataan pilke silmäkulmassa ja kaikentasoiset pelaajat voivat osallistua toimintaamme. Talvisin pelaamme futsalia harrastesarjassa Helsingissä.

Tervetuloa myös Kissojen syyskauden päättäjäisiin ja vaalikokoukseen pe 14.12.! Lisätietoja löytyy FC Kissojen Facebookista www.facebook.com/fckissat ja voit olla meihin yhteydessä myös: [email protected].

Meow, nähdään treeneissä ja pikkujouluissa!

HYVINVOINTI

10. Kampusravintoloiden aukioloajat vuodenvaihteessa

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa. Otaniemen ja Töölön ravintoloiden poikkeukselliset aukioloajat on päivitetty ja koottu sivulle Kampusravintolat. (https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat ) Tarkistathan ravintoloiden poikkeukselliset aukioloajat yms. aina myös ravintolan omilta verkkosivuilta.

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 49/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/