Veckobrev 4/2019

Det nya året har fått en rivstart. På den här videon kan du se styrelseordförande Tapios hälsning som inledning på året. https://youtu.be/R8nXTBrjZJc Alla AUS nya funktionärer år 2019 finns på adressen https://ayy.fi/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Vecka 4

Vecka 5

AUS INFORMERAR

1. Nytt år, ny styrelse och nya frivilliga

Det nya året är här med nya funktionärer. AUS styrelse inledde sitt arbete i början av januari och nu har också så gott som alla sektioner och kommittéer för år 2019 tillsatts.

AUS styrelseordförande i år heter  Tapio Hautamäki, magisterstuderande vid högskolan för teknikvetenskaper. Styrelsens övriga medlemmar och ansvarsområden är

 • Iida Palosuo, ARTS,                                  Vice ordförande, tjänster
 • Ellen Heikkilä, ARTS,                                Fastigheter, campus och hållbar utveckling
 • Leila Kettunen, CHEM,                             Val, varumärke och utbildningspolitik
 • Lumi Ketola, ENG, CHEM,                         Utbildningspolitik
 • Taneli Myllykangas, ELEC,                    Internationalism och företagsrelationer, arkiv och museum
 • Anna Halsas, BIZ,                                  Föreningar, nya studerande och Rådet
 • Marianne Honkasaari, SCI,               Studentcentrumet och konstnärlig verksamhet
 • Antti Pentikäinen, BIZ,                       Socialpolitik, kommunal intressebevakning, idrott och motion
 • Olli Kesseli, SCI,                                     Gemenskapen, frivilliga och alumner

Sektionernas och kommittéernas medlemmar hittar du här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Ps. Ansökningstiden till Aavas kommitté för utomhusspel (https://ayy.fi/stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/ulkopelitoimikunta/ ), nya Mosaic-kommittén (https://lomake.ayy.fi/rekry/mosaic/) och AYY10-jubileumskommittén (https://ayy.fi/stop/ayy10/ )  går ut den 27 januari.

2. Designa TOKYO:s och AUS gemensamma kalender 2019–2020

Aalto-universitetets studentkår och konst- och designstudenternas förening TOKYO utlyser kalenderdesigntävlingen för läsåret 2019–2020. Tävlingen inleds den 1 januari 2019 och deadline är torsdagen den 31 januari 2019 klockan 16.00! Alla Aalto-universitetets studenter har rätt att delta i tävlingen. Släpp loss dina kreativa krafter och skapa världens bästa kalenderdesign!

https://ayy.fi/blog/2018/12/18/suunnittele-tokyon-ja-ayyn-yhteinen-design-kalenteri-lukuvuodelle-2019-2020/

3. Sök till AYY10-jubileumssektionen! Ansökningstiden går ut den 27 januari 2019.

Vår kära studentkår har redan många år bakom sig och snart firar vi för första gången jämna år. Det har blivit dags att rekrytera den efterlängtade sektionen för AUS 10-årsjubileum!

I jubileumssektionen planerar och genomför du jubileumsåret och 10-årsfesten. Ska det ordnas olika jubileumsspektakel under årets lopp eller ska de vanliga evenemangen få en tioårstwist? Hur ska hela gemenskapen involveras i jubileumsåret? Och framför allt: var och hur ska själva höjdpunkten ordnas – nämligen årsfesthelheten som avslutar jubileumsåret? Du kan vara med och se till att den här festen blir ett party som sent ska glömmas!

Till sektionen väljs cirka 6–10 personer som tilldelas ansvarsområden utifrån de sökandes önskemål och intressen. Det kan handla om allt från evenemangsarrangemang till företagsrelationer och kommunikation. Sektionen kommer att avspegla sina medlemmar, så tveka inte utan sök! Sektionsmedlemmarna väljs utifrån ansökningar och intervjuer.

Ansökningstiden går ut söndagen den 27 januari 2019. Kom med och gör historia på adressen https://ayy.fi/stop/ayy10/

Har du frågor? Mer info ger jubileumssektionens ordförande Titta Saari och evenemangets producent Niina Palm ([email protected]).

4. Bli kommunikationspraktikant hos AUS

Aalto-universitetets studentkår, kåren som arbetar för världens bästa studentliv, söker en praktikant till informationsteamet. Som praktikant deltar du i arbetet med att lansera AUS nya webbplats och planera och genomföra kommunikationen inför riksdagsvalet, EU-valet och ceremonin där Havis Amanda får sin studentmössa.

Vi tillsätter praktikplatsen så fort vi hittat lämpliga sökande, så det gäller att handla snabbt! Skicka ansökan och cv till adressen [email protected] senast den 31 januari 2019. Mer info finns på adressen https://ayy.fi/…/avoimet-tyopaikat/viestinnan-harjoittelija/

ARBETSLIV

5. Fakturera enkelt för din kompetens med OP Lättföretagare – AUS medlemmar får 20% rabatt på serviceavgiften

Ta steget och bli företagare gratis med OP Lättföretagare! När du registrerar dig i tjänsten får du ett eget FO-nummer avgiftsfritt och du blir enskild näringsidkare. Genom OP Lättföretagare kan du skicka fakturor och den enda utgiften för AUS medlemmar är en serviceavgift på 4 procent av betalda försäljningsfakturor (normalt 5 procent, inga fasta kostnader). OP Lättföretagare sköter ditt pappersarbete såsom bokföringen, skattedeklarationerna och skattebetalningarna. Tjänsten passar nya och befintliga enskilda näringsidkare, oavsett vilken bank de anlitar.

Fokusera på ditt kunnande och förverkliga dina drömmar! op-kevytyrittaja.fi/

https://www.youtube.com/watch?v=pFyHv-eKeM8

Du får AUS medlemsförmån (serviceavgift 4 procent) genom att uppge ditt studentnummer på adressen [email protected]

EVENEMANG

6. MC Mökä: Januaribastu 25.1.2019

Till det nya årets ära ordnar Metal Club Mökä en infernalisk bastukväll, den här gången i Ossinsauna (OK18). Det blir som vanligt bastu, mat, bål och bra musik. Alla nya och gamla ansikten är välkomna!

Mer information på Facebookevenemanget https://www.facebook.com/events/356993668430263/

7. WhisKY New Beginnings tasting 25.1.

Welcome to the first tasting of the year and to our new clubroom, with whiskies we were supposed to have last time around!

Chosen by the old board and shipped way too late, hopefully they prove to be worth the wait.

WHAT: WhisKY New beginnings Tasting
WHERE: The yet unnamed clubroom, Jämeräntaival 11 G ground floor, 02150 Espoo
WHEN: Friday 25.1, 18:00
HOW MUCH: 15€
TICKETS: https://holvi.com/shop/viskikerhowhisky/product/374f6546e46c089e918fbb003cccac81/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2170876799794225

MOTION OCH UTELIV

8. Några latte? Eller en månad på gymmet?

Kaffet håller dig igång i ett par timmar, motionen ger dig energi för flera dagar! För samma pris som ett par kaffekoppar motionerar du obegränsat på UniSport i en hel månad. Med det förmånliga säsongskortet kan du gå till gymmet så ofta du vill, delta i gruppass och allmänna bollspelsturer. Vi har sex motionscentrum i Otnäs, Gloet, Tölö, Mejlans, Gumtäkt och Vik! Som studerande vid Aalto-universitetet tränar du till priser från 8,40 €/mån. Testa våra tjänster – första gången är gratis!

Läs mer: http://bit.ly/AYY2019

9.Teknologseglarna söker aktiva studerande, Navigationskurserna har börjat

Teknologernas seglarförening rf kompletterar sin styrelse den 31 januari 2019 och söker funktionärer. Vi har inga förhandskrav utan intresset avgör. Om du söker en hobbyförening där du verkligen kan påverka och om segling är en hobby som intresserar dig (oavsett om du har erfarenhet eller inte) kan du kontakta ([email protected]), läsa mer om klubbens verksamhet (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=175) och bli medlem (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=178)

Du kan anmäla dig nu till Seglarföreningens navigationskurser i vår. Navigation 1 som är en nybörjarkurs i navigationsteori och sjötrafiklagstiftning började den 8 januari 2019 men du kan fortfarande anmäla dig. Navigation 2 som är en direkt fortsättning på Navigation 1 och går djupare in på navigationsteori, tidvattenområden, väderinformation och radaranvändning börjar den 27 februari 2019 (kräver avlagd Navigation 1-kurs). Båda kurserna kan avläggas som självstudier. Mer info (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211)

10. Dansa med Polijazz, passen börjar den 22 januari

Välkommen till Polijazz danstimmar! Timmarna börjar vecka 4 (22.1.2019). Timmarna hålls i Föreningslokalen på adressen Bistervägen 1 (bottenvåningen mot innergården). Första timmen är gratis!

 • Break dance (open level) Tuesdays at 20.30-21.30
 • Modern dance (intermediate) Wednesdays at 17.45-19
 • Oriental dance (open level) Fridays at 16-17

Sign up on Polijazz website, https://polijazz.ayy.fi/index.php

11. Teknologernas korgbollslag Aalto-Basket söker spelare

Har du spelat korgboll tidigare och vill fortsätta din hobby under studierna? Gå med i Aalto Baskets lag. Aalto-Basket har 3 herrlag. Representationslaget spelar i den regionala andra divisionen, Buckets i fjärde divisionen och Alvars i femte divisionen. Vill du med? Skicka e-post med info om din korgbollsbakgrund till adressen [email protected] så kontaktar vi dig. Särskilt Alvars behöver nya spelare!

Aalto-Basket finns också på Facebook: Aalto-Basket herrarnas representationslag https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/ och Aalto Buckets 2.laget https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/

Aalto Alvars https://www.facebook.com/aaltoalvars/

12. Certifikatkurs i segelflygning startar tisdagen den 5 februari kl. 18.00 i Otnäs

Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK ordnar en certifikatkurs i segelflygning våren 2019! Kursen börjar med en teoridel i februari-april två kvällar i veckan. Kursen är på finska. Läs mer och anmäl dig på adressen http://www.pik.fi/kurssi

ÖVRIGT

13. Vill du vara med och forma Aalto-universitetets framtid? Strategiarbetet inleds den 24 januari

Välkommen till Harald Herlin-lärcentret vid Otnäsvägen 9 torsdagen den 24 januari 2019 kl. 9.

Nu börjar arbetet med beredningen av vår gemensamma strategi. Alla Aaltostudenters synpunkter och expertis behövs när vi söker svar på de frågor som är viktiga för oss på lång sikt.

På tillställningen hör vi introduktioner i ämnet av rektor Ilkka Niemelä, styrelsens nya ordförande Mikko Kosonen och professor Timo Vuori. Efter deras inlägg diskuterar vi frågorna och ger våra förslag på strategitorget.

Anmäl dig här: https://link.webropolsurveys.com/S/D14D2A37AB6AD9FC

Läs mer om ämnet genom att logga in på aalto.fi/3.0

Välkommen!

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 4/2019. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen [email protected] senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen https://ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 23/2019

Det här är vårens sista veckobrev. Vi önskar er alla en solig sommar! Veckobrevet återkommer från sin sommarpaus i slutet av augusti. Som sommarnöje kan du bekanta dig med AUS nya webbplats på adressen beta.ayy.fi. Ge oss respons och utvecklingsidéer så kan vi göra webbplatsen ännu bättre!
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 21/2019

På söndag röstar vi i Europarlamentsvalet. I Finland kan du förhandsrösta ännu i morgon 21.5. Du kan rösta på vilket förhandsröstningsställe som helst, till exempel på Harald Herlin-lärcentret i Otnäs och du behöver endast ta med dig ett personbevis med fotografi. På valdagen, söndag 26.5, kan du endast rösta på det röstningsställe du anvisats.
Veckobrevet utkommer för sista gången måndag 3.6. På grund av Kristihimmelsfärdsdagen ska materialet för vårens sista veckobrev skickas in senast onsdag 29.5 kl. 10.00 till adressen [email protected].
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 22/2019

Veckobrevet utkommer för sista gången på måndag nästa vecka 3.6. På grund av Kristihimmelsfärdsdagen ska materialet för vårens sista veckobrev skickas senast onsdag 29.5 kl. 10.00 till adressen [email protected].
viikkotiedote
Veckobrev Publicerat:

Veckobrev 20/2019

AUS årsfestvecka är här. Delta i de mest fantastiska evenemangen under veckan. Du hittar veckans evenemang listade på adressen https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/