Viikkotiedote 4/2019

Uusi vuosi on käynnistynyt vauhdilla. Hallituksen puheenjohtaja Tapio kertoo vuoden alun terveiset tällä videolla. https://youtu.be/R8nXTBrjZJc Voit tutustua kaikkiin AYY:n vuoden 2019 kokoonpanoihin osoitteessa: https://ayy.fi/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Viikko 4

Viikko 5

AYY TIEDOTTAA

1. Uusi vuosi, uusi hallitus ja uudet vapaaehtoiset

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet toimijat. AYY:n hallitus on aloittanut hommissaan heti tammikuun alussa ja nyt myös lähes kaikki vuoden 2019 jaostot ja toimikunnat on valittu.

AYY:n hallituksen puheenjohtajana toimii tänä vuonna Tapio Hautamäki, joka on maisterivaiheen opiskelija perustieteiden korkeakoulusta. Hallituksen muut jäsenet ja vastuualueet ovat.

 • Iida Palosuo, ARTS, Varapuheenjohtaja, palvelut
 • Ellen Heikkilä, ARTS, Kiinteistöt, kampus ja kestävä kehitys
 • Leila Kettunen, CHEM, Vaalit, brändi ja koulutuspolitiikka
 • Lumi Ketola, ENG, CHEM, Koulutuspolitiikka
 • Taneli Myllykangas, ELEC, Kansainvälisyys ja yrityssuhteet, arkisto ja museo
 • Anna Halsas, BIZ, Järjestöt, uudet opiskelijat ja Neuvosto
 • Marianne Honkasaari, SCI, Opiskelijakeskus ja taiteellinen toiminta
 • Antti Pentikäinen, BIZ, Sosiaalipolitiikka, kuntavaikuttaminen ja liikunta
 • Olli Kesseli, SCI, Yhteisö, vapaaehtoiset ja alumnit

Katso jaostojen ja toimikuntien kokoonpanot täältä. https://ayy.fi/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Ps. Haku Aavan ulkopelitoimikuntaan (https://ayy.fi/stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/ulkopelitoimikunta/ ), uudistuneeseen Mosaic-toimikuntaan (https://lomake.ayy.fi/rekry/mosaic/) ja AYY10 juhlavuosijaostoon (https://ayy.fi/stop/ayy10/ )  on auki 27.1. asti.

2. Suunnittele TOKYOn ja AYY:n yhteinen Design kalenteri vuodelle 2019-2020

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry julistavat Design-kalenterin suunnittelukilpailun lukuvuodelle 2019-2020. Kilpailu alkaa 1.1.2019 ja sen deadline on torstaina 31. tammikuuta 2019 kello 16:00! Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on osallistumisoikeus kilpailuun. Vapauta luomisvoimasi ja synnytä maailman paras kalenteri-design!

https://ayy.fi/blog/2018/12/18/suunnittele-tokyon-ja-ayyn-yhteinen-design-kalenteri-lukuvuodelle-2019-2020/

3. Hae AYY10-juhlavuosijaostoon! Haku on auki 27.1.2019 asti.

Rakas ylioppilaskuntamme on porskuttanut eteenpäin jo monta vuotta ja pian juhlitaankin jo ensimmäisiä pyöreitä. On tullut aika avata haku monien odottamaan jaostoon: AYY10-juhlavuosijaostoon!

Juhlavuosijaostossa pääset ideoimaan ja toteuttamaan juhlavuotta ja 10-vuosijuhlia. Järjestetäänkö juhlavuoden aikana erillisiä juhlavuosispektaakkeleita vai tehdäänkö tutut tapahtumat isommin, mutta AYY10-twistillä? Miten koko yhteisö saadaan mukaan juhlavuoteen? Ja ennen kaikkea, tietysti: missä ja miten järjestetään itse huipentuma, juhlavuoden päättävä vuosijuhlakokonaisuus? Sinä voit olla mukana varmistamassa, että näistä bileistä puhutaan Aalto-yhteisössä vielä pitkään!

Jaostoon valitaan noin 6-10 henkilöä, joille jaetaan vastuualueet hakijoiden toiveiden ja kiinnostuksen perusteella. Luvassa on kaikkea tapahtumajärjestämisestä yrityssuhteisiin ja viestintään. Tästä jaostosta tulee juuri jäsentensä näköinen, joten hae rohkeasti mukaan! Jaostolaiset valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella.

Haku päättyy sunnuntaina 27.1.2019. Hae tekemään AYY:n historiaa osoitteessa https://ayy.fi/stop/ayy10/

Jäikö kysyttävää? Lisätietoja saa AYY10-juhlavuosijaoston puheenjohtajalta Titta Saarelta  ja tapahtuman tuottajalta Niina Palmilta ([email protected]).

4. Hae AYY:n viestintäharjoittelijaksi

Maailman parasta opiskelijan elämää tekevä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee viestinnän harjoittelijaa timantinkovaan viestintätiimiimme. Harjoittelijana pääset mukaan lanseeraamaan AYY:n uutta nettisivua, suunnittelemaan ja toteuttamaan eduskunta- ja europarlamenttivaaliviestintää sekä vappuna tapahtuvaa Havis Amandan lakitusta.

Täytämme paikan heti sopivan tekijän löydyttyä, joten toimithan nopeasti! Lähetä hakemus ja cv:si osoitteeseen [email protected] pian, kuitenkin aivan viimeistään 31.1.2019. Lisätietoja tehtävästä löydät osoitteesta https://ayy.fi/…/avoimet-tyopaikat/viestinnan-harjoittelija/

TYÖELÄMÄ

5. Laskuta osaamistasi helposti OP Kevytyrittäjällä – AYY:n jäsenille -20% palvelumaksusta

Ota askel yrittäjyyteen liittymällä ilmaiseksi OP Kevytyrittäjäksi! Rekisteröitymällä palveluun saat oman Y-tunnuksen veloituksetta ja sinusta tulee toiminimiyrittäjä. OP Kevytyrittäjän kautta voit lähettää laskuja ja ainoa kulu AYY:n jäsenille on 4% palvelumaksu maksetusta myyntilaskusta (norm. 5%, ei kiinteitä kuluja). OP Kevytyrittäjä hoitaa puolestasi paperityöt kuten kirjanpidon, veroilmoitukset sekä -maksut. Palvelu sopii uusille ja olemassa oleville toiminimiyrittäjille, pankkiasiakkuudesta riippumatta.

Keskity osaamiseesi ja toteuta unelmasi!​ op-kevytyrittaja.fi/

https://www.youtube.com/watch?v=pFyHv-eKeM8

AYY-jäsenedun (4% palvelumaksu) saat ilmoittamalla opiskelijanumerosi osoitteeseen [email protected]

TAPAHTUMAT

6. MC Mökä: Tammikuun sauna 25.1.2019

Uusi vuosi on jo päässyt hyvään alkuun ja sen kunniaksi Metal Club Mökä järjestää infernaalisen saunaillan, tällä kertaa Ossinsaunalla (OK18). Luvassa on tuttuun tapaan saunaa, ruokaa, boolia ja tietysti hyvää musiikkia. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat naamat!

Lisätiedot Facebook tapahtumasta https://www.facebook.com/events/356993668430263/

7. WhisKY New Beginnings tasting 25.1.

Welcome to the first tasting of the year and to our new clubroom, with whiskies we were supposed to have last time around!

Chosen by the old board and shipped way too late, hopefully they prove to be worth the wait.

WHAT: WhisKY New beginnings Tasting
WHERE: The yet unnamed clubroom, Jämeräntaival 11 G ground floor, 02150 Espoo
WHEN: Friday 25.1, 18:00
HOW MUCH: 15€
TICKETS: https://holvi.com/shop/viskikerhowhisky/product/374f6546e46c089e918fbb003cccac81/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2170876799794225

LIIKUNTA JA RETKEILY

8. Pari lattea? Vai kuukausi salilla?

Kahvista saat virtaa muutamaksi tunniksi, liikunnasta moneksi päiväksi! Muutaman kahvikupillisen hinnalla liikut UniSportilla kokonaisen kuukauden rajattomasti. Edullisella kausikortilla pääset kuntosalille niin usein kuin haluat, voit osallistua ryhmäliikuntaan sekä yleisille palloiluvuoroille. Käytössäsi on kuusi liikuntakeskustamme Otaniemessä, Kluuvissa, Töölössä, Meilahdessa, Kumpulassa ja Viikissä! Aalto-yliopiston opiskelijana saat treenit alkaen 8,4 € /kk. Tule kokeilemaan palveluitamme – ensimmäinen kerta on ilmainen!

Lue lisää: http://bit.ly/AYY2019

9.Teekkaripurjehtijat etsii aktiiviopiskelijoita, Navigointikurssit ovat alkaneet

Teekkaripurjehtijat ry täydentää hallituksensa 31.1.2019 ja hakee toimihenkilöitä. Toiminnalle ei ole ennakkovaatimuksia, kiinnostus ratkaisee. Jos etsit harrastejärjestöä jossa voit todella vaikuttaa ja purjehdus on harrastus jota haluat harrastaa (oli tämä tuttu tai ei), ole yhteydessä ([email protected]), tutustu kerhon toimintaan (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=175) ja liity jäseneksi (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=178)

Teekkaripurjehtijoiden kevään Navigointikurssien ilmoittautuminen on auki. Navigointi 1 joka on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi alkoi 8.1.2019 mutta ilmoittautuminen on vielä mahdollista. Navigointi 2, joka on suora jatko Navigointi 1:lle ja syventää navigoinnin teoriaa, vuorovesialueet, säätietoa ja tutkan käyttöä alkaa 27.2.2019 (vaatii Navigointi 1 tutkinnon). Molemmat tutkinnot on suoritettavissa itseopiskeltuna. Lisätietoa (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211)

10. Tule tanssimaan Polijazzin tunneille 22.1. alkaen

Tervetuloa Polijazzin tanssitunneille! Tunnit alkavat viikolla 4 (22.1.2019). Tunnit pidetään Yhdistystilassa osoitteessa Jämeräntaival 1 (pohjakerros sisäpihalla). Ensimmäinen tuntisi on ilmainen!

 • Break dance (open level) Tuesdays at 20.30-21.30
 • Modern dance (intermediate) Wednesdays at 17.45-19
 • Oriental dance (open level) Fridays at 16-17

Sign up on Polijazz website, https://polijazz.ayy.fi/index.php

11. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia!

Oletko pelannut koripalloa aikaisemmin ja haluaisit jatkaa harrastustasi opintojesi aikana? Liity mukaan Aalto Basketin joukkueisiin. Aalto-Basketilla on 3 miesten joukkuetta. Edustusjoukkue pelaa alueellista 2.divisioonaa, Buckets 4.divisioonaa ja Alvars 5.divisioonaa. Haluatko mukaan? Lähetä sähköpostia, jossa kerrot koripallotaustastasi, osoitteeseen [email protected] niin joukkueiden yhteyshenkilöt ottavat sinuun yhteyttä. Etenkin Alvars kaipaa uusia pelaajia!

Aalto-Basketin löydät myös facebookista: Aalto-Basket miesten edustus https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/ ja Aalto Buckets 2.joukkue https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/

Aalto Alvars https://www.facebook.com/aaltoalvars/

12. Purjelennon lupakirjakurssi alkaa ti 5.2. klo 18.00 @ Otaniemi

Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK järjestää purjelennon lupakirjakurssin keväällä 2019! Kurssi alkaa teoriaosuudella helmi-huhtikuussa kahtena iltana viikossa. Kurssi on suomenkielinen. Lue lisätietoa ja ilmoittaudu osoitteessa http://www.pik.fi/kurssi

MUUT

13. Strategiatyö alkaa 24.1.: tule mukaan luomaan Aalto-yliopiston tulevaisuutta

Tervetuloa torstaina 24.1.2019 klo 9 Harald Herlin -oppimiskeskukseen, Otaniementie 9

Nyt aloitamme yhteisen strategian valmistelun. Jokaisen aaltolaisen näkemys ja asiantuntemus on tarpeen, kun mietimme vastauksia meille tärkeisiin pitkäntähtäimen kysymyksiin.

Tilaisuudessa aiheeseen johdattavat rehtori Ilkka Niemelä, hallituksen uusi puheenjohtaja Mikko Kosonen ja professori Timo Vuori. Puheenvuorojen jälkeen pääset keskustelemaan kysymyksistä ja antamaan omat vastausehdotuksesi strategiatorin eri pisteissä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä https://link.webropolsurveys.com/S/D14D2A37AB6AD9FC

Tutustu aiheeseen kirjautumalla aalto.fi/3.0

Tervetuloa!

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 4/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/