Vad är på gång i lokalsektorn?

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov.

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov. Många andra aktörer, t.ex. Campussektionen och Smökkis köksutbildare, spelar också en viktig roll i utvecklingen av lokalerna och verksamheten.

Både föreningar och privatpersoner kan boka AUS lokaler. Lokalerna är viktiga för gemenskapen eftersom många typer av evenemang och tillställningar kan ordnas där.

Lokalsektorn ansvarar för underhållet och utvecklingen av lokalerna och består av en styrelsemedlem med ansvar för lokalärenden samt servicechefen och andra anställda i service- och fastighetssektorerna. Eftersom det finns så många lokaler och flera av dem välanvända är den information vi får från användarna genom granskningslistorna ytterst viktig. Tack alla ni som omsorgsfullt fyller i listan före ni börjar använda lokalen! Med hjälp av listan går informationen snabbt till lokalsektorn och vi kan åtgärda brister och fel så snabbt som möjligt.

Lokalsektorn år 2017 i siffror:

  • 9 bastur
  • 17 sitz- och andra lokaler 
  • Totalt över 7000 bokningar år 2017 (En svindlande mängd!)
  • 1 helt ny lokal (kabinettet och bastun på Atlantgatan) 
  • 1 totalrenoverad lokal (Ossinsauna, tack till Campussektionen!)
  • 2 förhandsbokningstillfällen (så kallade lokalhamstringar)
  • Många förbättringar i utrustningen: ljudåtergivning, hushållsmaskiner, möbler, serviser… 
Kuvissa valoisa Ossinkulma, Kampusjaoston remontoima Ossinsauna, perinteikäs Rantasauna sekä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Atlantinkadun sauna
Bilderna föreställer ljusa Ossinkulma, Ossinsauna som renoverats av Campussektionen, den anrika Strandbastun och bastun på Atlantgatan på Busholmen i Helsingfors

Vad händer år 2018?

Renoveringen av fastigheterna Bistervägen 3, 5 och 7 fortsätter och kommer under år 2018 att påverka både föreningarnas egna klubbrum och förråd och flera evenemangslokaler i fastigheterna. Inga nya bokningar för Gorsu har kunnat göras sedan den 8 januari och följande lokaler som tas ur bruk är tatamisalen och Byns vardagsrum (från och med den 1 april) samt allaktivitetslokalen (från och med den 1 juli). Före årsskiftet tas också Sitzköket, Braskabinettet och Takbastun ur bruk på grund av renoveringar. Renoveringarna är en utmaning för evenemangsarrangörerna, men samtidigt för de med sig möjligheter att utveckla lokalerna. Vi försöker beakta användarnas önskemål mera i planeringen och renoveringen av lokalerna. Vi återkommer säkert till det här temat under 2018! Redan nu kan du skicka respons och idéer till lokalsektorn t.ex. per e-post på adressen [email protected].

Och ja, vi läser verkligen granskningslistorna!

Vi önskar er en fin start på det nya året!

Riitu Nuutinen
Servicechef hos AUS

Presentationer, bokningsanvisningar och användningsregler för alla AUS lokaler finns på webbplatsen: https://www.ayy.fi/sv/hyr-lokal-eller-skapbil

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Mentalhälsoveckan firas i skuggan av studerandenas mentalvårdskris

Den här veckan firas återigen studerandenas mentalhälsovecka vars syfte är att lyfta fram den alarmerande situationen för mental hälsa samt bygga en mentalhälsovänligare studerandekultur i högskolegemenskaperna.
Asukastoiminta
Blog Publicerat:

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.