Vad är på gång i lokalsektorn?

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov.

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov. Många andra aktörer, t.ex. Campussektionen och Smökkis köksutbildare, spelar också en viktig roll i utvecklingen av lokalerna och verksamheten.

Både föreningar och privatpersoner kan boka AUS lokaler. Lokalerna är viktiga för gemenskapen eftersom många typer av evenemang och tillställningar kan ordnas där.

Lokalsektorn ansvarar för underhållet och utvecklingen av lokalerna och består av en styrelsemedlem med ansvar för lokalärenden samt servicechefen och andra anställda i service- och fastighetssektorerna. Eftersom det finns så många lokaler och flera av dem välanvända är den information vi får från användarna genom granskningslistorna ytterst viktig. Tack alla ni som omsorgsfullt fyller i listan före ni börjar använda lokalen! Med hjälp av listan går informationen snabbt till lokalsektorn och vi kan åtgärda brister och fel så snabbt som möjligt.

Lokalsektorn år 2017 i siffror:

  • 9 bastur
  • 17 sitz- och andra lokaler 
  • Totalt över 7000 bokningar år 2017 (En svindlande mängd!)
  • 1 helt ny lokal (kabinettet och bastun på Atlantgatan) 
  • 1 totalrenoverad lokal (Ossinsauna, tack till Campussektionen!)
  • 2 förhandsbokningstillfällen (så kallade lokalhamstringar)
  • Många förbättringar i utrustningen: ljudåtergivning, hushållsmaskiner, möbler, serviser… 
Kuvissa valoisa Ossinkulma, Kampusjaoston remontoima Ossinsauna, perinteikäs Rantasauna sekä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Atlantinkadun sauna
Bilderna föreställer ljusa Ossinkulma, Ossinsauna som renoverats av Campussektionen, den anrika Strandbastun och bastun på Atlantgatan på Busholmen i Helsingfors

Vad händer år 2018?

Renoveringen av fastigheterna Bistervägen 3, 5 och 7 fortsätter och kommer under år 2018 att påverka både föreningarnas egna klubbrum och förråd och flera evenemangslokaler i fastigheterna. Inga nya bokningar för Gorsu har kunnat göras sedan den 8 januari och följande lokaler som tas ur bruk är tatamisalen och Byns vardagsrum (från och med den 1 april) samt allaktivitetslokalen (från och med den 1 juli). Före årsskiftet tas också Sitzköket, Braskabinettet och Takbastun ur bruk på grund av renoveringar. Renoveringarna är en utmaning för evenemangsarrangörerna, men samtidigt för de med sig möjligheter att utveckla lokalerna. Vi försöker beakta användarnas önskemål mera i planeringen och renoveringen av lokalerna. Vi återkommer säkert till det här temat under 2018! Redan nu kan du skicka respons och idéer till lokalsektorn t.ex. per e-post på adressen [email protected]

Och ja, vi läser verkligen granskningslistorna!

Vi önskar er en fin start på det nya året!

Riitu Nuutinen
Servicechef hos AUS

Presentationer, bokningsanvisningar och användningsregler för alla AUS lokaler finns på webbplatsen: https://www.ayy.fi/sv/hyr-lokal-eller-skapbil

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför firas Pride fortfarande?

Till äran av Pridemånaden belyser regnbågsstudentförening GAYY:s styrelse pride-rörelsens historia i denna blogg. Befrämjandet av könsminoriteters och sexuella minoriteters rättigheter och jämlikhet har hittills gått fram längs en en lång och stenig stig. Genom att förstå historien får vi en bättre bild av nuläget och vilka saker som förändrats och vad som ännu behöver förändras. Lyckligtvis blir samhället till en bättre plats men förändringen sker inte av sig själv.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.
Teemu Palkki blogikuva
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Artsstudenternas budskap får inte förbli ohörd

Den här våren har studenternas demonstrationer i Väre inte kunnat förbli obemärkta. Sakkunniga i utbildningspolitik Teemu Palkki belyser studentkårens synpunkter på högskolan för konst och designs situation.
Diversity December
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Diversity December

I kampanjen Diversity December diskuterar vi mångfalden i vår gemenskap och olika former av diskriminering. I denna blog ska vi uppdatera mer information om ämnet under kampanjen.