Vad är på gång i lokalsektorn?

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov.

Uthyrningen av evenemangslokaler hör till AUS viktigaste medlemsservice. AUS lokalsektor arbetar för att lokalerna och utrustningen i dem ska motsvara användarnas förväntningar och behov. Många andra aktörer, t.ex. Campussektionen och Smökkis köksutbildare, spelar också en viktig roll i utvecklingen av lokalerna och verksamheten.

Både föreningar och privatpersoner kan boka AUS lokaler. Lokalerna är viktiga för gemenskapen eftersom många typer av evenemang och tillställningar kan ordnas där.

Lokalsektorn ansvarar för underhållet och utvecklingen av lokalerna och består av en styrelsemedlem med ansvar för lokalärenden samt servicechefen och andra anställda i service- och fastighetssektorerna. Eftersom det finns så många lokaler och flera av dem välanvända är den information vi får från användarna genom granskningslistorna ytterst viktig. Tack alla ni som omsorgsfullt fyller i listan före ni börjar använda lokalen! Med hjälp av listan går informationen snabbt till lokalsektorn och vi kan åtgärda brister och fel så snabbt som möjligt.

Lokalsektorn år 2017 i siffror:

  • 9 bastur
  • 17 sitz- och andra lokaler 
  • Totalt över 7000 bokningar år 2017 (En svindlande mängd!)
  • 1 helt ny lokal (kabinettet och bastun på Atlantgatan) 
  • 1 totalrenoverad lokal (Ossinsauna, tack till Campussektionen!)
  • 2 förhandsbokningstillfällen (så kallade lokalhamstringar)
  • Många förbättringar i utrustningen: ljudåtergivning, hushållsmaskiner, möbler, serviser… 
Kuvissa valoisa Ossinkulma, Kampusjaoston remontoima Ossinsauna, perinteikäs Rantasauna sekä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Atlantinkadun sauna
Bilderna föreställer ljusa Ossinkulma, Ossinsauna som renoverats av Campussektionen, den anrika Strandbastun och bastun på Atlantgatan på Busholmen i Helsingfors

Vad händer år 2018?

Renoveringen av fastigheterna Bistervägen 3, 5 och 7 fortsätter och kommer under år 2018 att påverka både föreningarnas egna klubbrum och förråd och flera evenemangslokaler i fastigheterna. Inga nya bokningar för Gorsu har kunnat göras sedan den 8 januari och följande lokaler som tas ur bruk är tatamisalen och Byns vardagsrum (från och med den 1 april) samt allaktivitetslokalen (från och med den 1 juli). Före årsskiftet tas också Sitzköket, Braskabinettet och Takbastun ur bruk på grund av renoveringar. Renoveringarna är en utmaning för evenemangsarrangörerna, men samtidigt för de med sig möjligheter att utveckla lokalerna. Vi försöker beakta användarnas önskemål mera i planeringen och renoveringen av lokalerna. Vi återkommer säkert till det här temat under 2018! Redan nu kan du skicka respons och idéer till lokalsektorn t.ex. per e-post på adressen [email protected]

Och ja, vi läser verkligen granskningslistorna!

Vi önskar er en fin start på det nya året!

Riitu Nuutinen
Servicechef hos AUS

Presentationer, bokningsanvisningar och användningsregler för alla AUS lokaler finns på webbplatsen: https://www.ayy.fi/sv/hyr-lokal-eller-skapbil

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Diversity December
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Diversity December

I kampanjen Diversity December diskuterar vi mångfalden i vår gemenskap och olika former av diskriminering. I denna blog ska vi uppdatera mer information om ämnet under kampanjen.
Suvi Vendelin
Blog Publicerat:

Halloped är ett vackert ord, trots att det inte är latinskt

Nu när december nästan är här söker Aalto universitetets studentkår nya ivriga studeranderepresentanter. Suvi Vendelin berättar vad du kan lära dig och åstadkomma som halloped.
Delegationen representerar studentkåren vare sig man röstar eller ej. #AYYRepCo
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Delegationen representerar dig – rösta i valet!

I denna blogg skriver delegationspensionär Ellen Heikkilä varför det är viktigt att rösta i delegationsvalet.
Valtava, ulkonäköään vaihtava opiskelijahahmo, jonka ympärillä ja käsivarsilla muut opiskelijat mm. saunovat, ratsastavat alpakalla ja sammuttavat ison opiskelijan palavaa kenkää. Opiskelija kulkee pitkin AYY:n strategian viitoittamaa tietä.
Blog Publicerat:

AUS strategi – handlingar för världens bästa studentliv

Sambandet mellan handlingar och strategin är svårt att förstå om man inte känner till AUS strategi. För att strategin ska vara så lättillgänglig, inspirerande, idéväckande och imponerande som möjligt hjälper den visuella profilen att strukturera den. Strategins visuella profil är en kombination av videobild, text, illustration och symbolik.