Sök till AUS riksdagsvalsarbetsgrupp!

Riksdagsvalet närmar sig, är du redo? I april nästa år röstas om studenternas framtidsriktning för de fyra följande åren. Skulle du vara intresserad av att få vara med och ordna jippon nästa vår där vi utmanar kommande beslutsfattare, gör valet närmare studenterna och gör Aaltostudenternas röst hörd?

Arbetsgruppens mål är att planera och ordna valjippon som intresserar studenterna såsom valpaneler och låg-tröskel- evenemang med Aaltotwist. Skulle du vilja vara med och ordna krickettävling med riksdagsvalkandidaterna samtidigt diskuterandes studenternas rättigheter eller dra en valpanel där kandidaterna får avslöja sina bästa minnen från studietiden?

I gruppen får du ge idéer och förverkliga valvårens mest intressanta evenemang med stöd av AUS personal och utbildning. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av evenemangsarrangemang, påverkan eller politik. Arbetsgruppens medlemmar får en täckande introduktion till den kommande valvåren i början av året och arbetet i arbetsgruppen ger goda utgångspunkter för påverkansarbete och förståelse för politiska mönster.

Gruppen sammanträder genast i början av januari men du kan komma med i verksamheten med låg tröskel även längs med våren.

Intresserad? Sök med här: https://forms.office.com/e/ndxKwnR1s6

Kontaktperson:
Nea Baarman
AUS chef för påverkan och kommunikation
[email protected]
+358 44 330 6224
Kuvassa ihmiset pitävät äänestyslappuja
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
Riksdagsvalet 2023
Ajankohtaista Publicerat:

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
An open laptop on the table next to a coffee cup.
Ajankohtaista Publicerat:

Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.