Sök till AUS riksdagsvalsarbetsgrupp!

Riksdagsvalet närmar sig, är du redo? I april nästa år röstas om studenternas framtidsriktning för de fyra följande åren. Skulle du vara intresserad av att få vara med och ordna jippon nästa vår där vi utmanar kommande beslutsfattare, gör valet närmare studenterna och gör Aaltostudenternas röst hörd?

Arbetsgruppens mål är att planera och ordna valjippon som intresserar studenterna såsom valpaneler och låg-tröskel- evenemang med Aaltotwist. Skulle du vilja vara med och ordna krickettävling med riksdagsvalkandidaterna samtidigt diskuterandes studenternas rättigheter eller dra en valpanel där kandidaterna får avslöja sina bästa minnen från studietiden?

I gruppen får du ge idéer och förverkliga valvårens mest intressanta evenemang med stöd av AUS personal och utbildning. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av evenemangsarrangemang, påverkan eller politik. Arbetsgruppens medlemmar får en täckande introduktion till den kommande valvåren i början av året och arbetet i arbetsgruppen ger goda utgångspunkter för påverkansarbete och förståelse för politiska mönster.

Gruppen sammanträder genast i början av januari men du kan komma med i verksamheten med låg tröskel även längs med våren.

Intresserad? Sök med här: https://forms.office.com/e/ndxKwnR1s6

Kontaktperson:
Nea Baarman
AUS chef för påverkan och kommunikation
[email protected]
+358 44 330 6224
Kuvassa ihmiset pitävät äänestyslappuja
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.