Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.
Riksdagsvalet 2023

Låt oss se till att utbildningsnedskärningarna inte sker igen! Man ska inte längre göra nedskärningar i studenternas försörjning och välbefinnande, utbildningsfinansieringen eller internationella studenters förhållanden. Vi kan alla inverka på detta genom att rösta i det annalkande riksdagsvalet. 

Om du ännu söker kandidat uppmuntrar vi att pröva t.ex. YLE:s valkompass och följa valpaneler. Låt oss gå i grupp till köjippot på förhandsröstningens första dag. Kom med och fråga krångliga frågor av kandidaterna i AUS valpanel eller prata fritt med kandidaterna på AUS utbildningspolitiska krocketevenemang. 

Viktiga datum för valet:

pelle pelle pelle koulutusleikkaukset pelle pelle pelle
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
An open laptop on the table next to a coffee cup.
Ajankohtaista Publicerat:

Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.
Sauna
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Basturna åter i bruk från 1.3.2023

Aalto-universitetets studentkår beslutade öppna basturna i sina hyreslokaler samt invånarnas egna bastuturer redan 1.3 med avvikelse från det tidigare beslutet.