Öppen ansökning till AUS konstsamling

Ansökning till Aalto-universitetets studentkårs konstsamling pågår 17–30.11.2023.
vanhempi naisoletettu osoittaa keraamisia taideteoksia Opiskelijakulttuurimuseon vitriineissä

Nu är det dags att utöka AUS konstsamling med medlemmarnas, Aalto Universitetets studenter, konstverk. Temat för konstverkssökningen 2023 är ”Fred - Peace”. Fler konstverk kommer sannolikt att köpas in, med konstanskaffningsbudgeten på runt 1500–2000 euro. Konstnären kan anmäla högst två konstverk. En jury bestående av konstsakkunniga, och representanter från AUS och TOKYO, väljer de verk som skaffas i början av december.

Konstverken kan föreslås för AUS under ansökningstiden 17–30.11.2023 och konstverken bör kunna lösas in under december. Skicka ansökan här.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.