Om kriget i Ukraina

AUS är bekymrad över de senaste händelserna i Ukraina och fördömer Rysslands krigshandlingar.
rauhankyyhky ja Ukrainan lippu

AUS är bekymrad över de senaste händelserna i Ukraina och fördömer Rysslands krigshandlingar.

Kom ihåg att det finns konfidentiell diskussionshjälp att få om situationen väcker oro och rädsla:

Vi påminner om att diskriminering, trakassering och hattal inte hör till denna situation. Om du stöter på osakligt beteende ta kontakt med AUS trakasseriombud hairinta(a)ayy.fi. Du kan också rapportera anonymt med blanketten.

AUS stöder och tackar Aalto-universitetets strävanden att erbjuda studieplatser för  ukrainska studerande som är under flykt. Vi stöder Aalto även i andra åtgärder.

AUS understöder ibruktagandet av FSF:s Student at Risk-stipendiesystem i Finland (text på finska). Idén är att möjliggöra studiernas fortsättning i Finland för studerande som flyr från konfliktområden utan att kostnader skulle uppstå för studeranden.

Vi har gett råd och kommer även i fortsättningen att villigt  ge råd till Aalto-universitetets ukrainska studerande och alla andra som krisen berör. I mars ordnar vi Community Dialogue- tillställningen gällande temat. Vi utreder även hur många nyutexaminerade Aalto-alumner som är i den situationen att deras uppehållstillstånd snart kan upphöra eller upphör. Vi har varid med i demonstrationen och uppmuntrar våra medlemmar med.

Om du kan och vill hjälpa krigsoffren i Ukraina så är det bästa sättet att donera pengar via pålitliga instanser. FSF har sammanställt en lista (på finska och engelska) på goda donationsmål och andra sätt hur en vanlig student kan hjälpa.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.