Ukrainan sodasta

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.
rauhankyyhky ja Ukrainan lippu

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.

Jos tilanne herättää huolta ja pelkoa, muista, että luottamuksellista keskusteluapua on saatavilla:

 

Muistutamme, että syrjintä, häirintä tai vihapuhe eivät kuulu tähänkään tilanteeseen. Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöön hairinta(a)ayy.fi Voit myös raportoida anonyymisti lomakkeella.

AYY tukee ja kiittää Aalto-yliopiston pyrkimyksiä tarjota paossa oleville ukrainalaisille opiskelijoille opiskelupaikkoja. Tuemme Aaltoa myös muissa toimenpiteissä.

AYY kannattaa Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n ajamaa Students at Risk -apurahajärjestelmän käyttöönottoa Suomessa. Ideana on mahdollistaa konfliktialueilta pakenevien opiskelijoiden opintojen jatkuminen Suomessa ilman, että opiskelijalle aiheutuisi siitä kuluja.

Olemme neuvoneet, ja tulemme vastakin auliisti neuvomaan Aalto-yliopiston ukrainalaisia opiskelijoita ja kaikkia muita, joita kriisi koskettaa. Järjestämme maaliskuussa Community Dialogue -tilaisuuden aiheeseen liittyen. Selvitämme myös, kuinka moni hiljattain valmistunut Aalto-alumni on tilanteessa, jossa oleskelulupa saattaa pian loppua tai on loppumassa. Olemme osallistuneet mielenosoituksiin ja kannustaneet sosiaalisessa mediassa jäsenistöä mukaan.

Jos pystyt ja haluat auttaa Ukrainan sodan uhreja, paras keino on lahjoittaa rahaa luotettavien tahojen kautta. SYL on koonnut listan hyvistä lahjoituskohteista ja muista keinoista, miten tavallinen opiskelija voi auttaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.
Teemu Palkki blogikuva
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Artsilaisten viesti ei saa jäädä kuulematta

Tänä keväänä Väreessä ei ole voinut olla huomaamatta opiskelijoiden mielenilmauksia. Koulutuspoliittinen asiantuntija Teemu Palkki avaa ylioppilaskunnan näkökulmia taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tilanteeseen.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2022

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 8.8.2022 - 8.1.2023.
Antti Ilmavirta
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Ilmavirta Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtajaksi

AYY:n edustajisto valitsi Antti Ilmavirran AYY:n toiminnanjohtajan tehtävään kokouksessaan 20.4.2022. Ilmavirta aloittaa tehtävässään 3. toukokuuta.