Ukrainan sodasta

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.
rauhankyyhky ja Ukrainan lippu

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.

Jos tilanne herättää huolta ja pelkoa, muista, että luottamuksellista keskusteluapua on saatavilla:

 

Muistutamme, että syrjintä, häirintä tai vihapuhe eivät kuulu tähänkään tilanteeseen. Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöön hairinta(a)ayy.fi Voit myös raportoida anonyymisti lomakkeella.

AYY tukee ja kiittää Aalto-yliopiston pyrkimyksiä tarjota paossa oleville ukrainalaisille opiskelijoille opiskelupaikkoja. Tuemme Aaltoa myös muissa toimenpiteissä.

AYY kannattaa Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n ajamaa Students at Risk -apurahajärjestelmän käyttöönottoa Suomessa. Ideana on mahdollistaa konfliktialueilta pakenevien opiskelijoiden opintojen jatkuminen Suomessa ilman, että opiskelijalle aiheutuisi siitä kuluja.

Olemme neuvoneet, ja tulemme vastakin auliisti neuvomaan Aalto-yliopiston ukrainalaisia opiskelijoita ja kaikkia muita, joita kriisi koskettaa. Järjestämme maaliskuussa Community Dialogue -tilaisuuden aiheeseen liittyen. Selvitämme myös, kuinka moni hiljattain valmistunut Aalto-alumni on tilanteessa, jossa oleskelulupa saattaa pian loppua tai on loppumassa. Olemme osallistuneet mielenosoituksiin ja kannustaneet sosiaalisessa mediassa jäsenistöä mukaan.

Jos pystyt ja haluat auttaa Ukrainan sodan uhreja, paras keino on lahjoittaa rahaa luotettavien tahojen kautta. SYL on koonnut listan hyvistä lahjoituskohteista ja muista keinoista, miten tavallinen opiskelija voi auttaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
AYY, TREY & OYY: "Lopettakaa maksullisen koulutuksen salakavala laajentaminen!"
Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lopettakaa maksullisen koulutuksen salakavala laajentaminen

Aalto-yliopiston ja Tampereen yliopiston viime vuonna aloittamat tekniikan polkuopinnot ovat laajenemassa Oulun yliopistoon.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.