Ukrainan sodasta

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.
rauhankyyhky ja Ukrainan lippu

AYY on huolissaan viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa ja tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet.

Jos tilanne herättää huolta ja pelkoa, muista, että luottamuksellista keskusteluapua on saatavilla:

Muistutamme, että syrjintä, häirintä tai vihapuhe eivät kuulu tähänkään tilanteeseen. Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöön hairinta(a)ayy.fi Voit myös raportoida anonyymisti lomakkeella.

AYY tukee ja kiittää Aalto-yliopiston pyrkimyksiä tarjota paossa oleville ukrainalaisille opiskelijoille opiskelupaikkoja. Tuemme Aaltoa myös muissa toimenpiteissä.

AYY kannattaa Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n ajamaa Students at Risk -apurahajärjestelmän käyttöönottoa Suomessa. Ideana on mahdollistaa konfliktialueilta pakenevien opiskelijoiden opintojen jatkuminen Suomessa ilman, että opiskelijalle aiheutuisi siitä kuluja.

Olemme neuvoneet, ja tulemme vastakin auliisti neuvomaan Aalto-yliopiston ukrainalaisia opiskelijoita ja kaikkia muita, joita kriisi koskettaa. Järjestämme maaliskuussa Community Dialogue -tilaisuuden aiheeseen liittyen. Selvitämme myös, kuinka moni hiljattain valmistunut Aalto-alumni on tilanteessa, jossa oleskelulupa saattaa pian loppua tai on loppumassa. Olemme osallistuneet mielenosoituksiin ja kannustaneet sosiaalisessa mediassa jäsenistöä mukaan.

Jos pystyt ja haluat auttaa Ukrainan sodan uhreja, paras keino on lahjoittaa rahaa luotettavien tahojen kautta. SYL on koonnut listan hyvistä lahjoituskohteista ja muista keinoista, miten tavallinen opiskelija voi auttaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Julkaistu:

EU pähkinänkuoressa

Tärkeimmät asiat Euroopan unionista (EU), jotka jokaisen opiskelijan tulisi tietää.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Tervetuloa vastamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkyselyyn

Tapahtumia, tiloja ja asuntoja. Vaikuttamista, viestintää ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkia ylioppilaskunnan palveluita olet käyttänyt? Entä mitä mieltä olet niistä?