Nya boendeaktivister har blivit valda!

De årliga invånarmötena 2023 hölls i år i Studentcentrum den 29 och 30 november, med AUS som huvudarrangör. Det inledande mötet, som var gemensamt för alla, behandlade ekonomi- och fastighetsfrågor samt grunderna i hyressättning. Därefter delade invånarna i varje objekt upp sig i egna möten, där man bland annat valde medlemmar till invånarkommittén och nominerade invånare som kandidater till AUS ekonomistyrelse.
Kahvikupit

I början av nästa år ordnas utbildning för nya boendekommittéer, där man bl.a. går igenom grunderna i lagen om samförvaltning och användningen av invånarnas budget. Denna utbildning är ny och kommer att ersätta den tidigare utbildningen i slottet. Ordförandena för boendekommittéerna nomineras automatiskt till medlemskap i bostadskommittén för det följande året.

Mandatperioden för de nya invånarkommittéerna börjar i januari 2024. Namnen på invånarkommittéernas ordförande kommer att uppdateras på webbplatsen och på husens anslagstavlor i början av året.

Årets sista ASY-möte 11.12

Bostadsrättsföreningen sammanträder för sista gången i år den 11 december.

På mötet kan ASY-medlemmarna ge sin feedback om det gångna året. AUS tackar alla ASY-medlemmar för deras aktiva deltagande i diskussionen om invånarfrågor!

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.