Nya boendeaktivister har blivit valda!

De årliga invånarmötena 2023 hölls i år i Studentcentrum den 29 och 30 november, med AUS som huvudarrangör. Det inledande mötet, som var gemensamt för alla, behandlade ekonomi- och fastighetsfrågor samt grunderna i hyressättning. Därefter delade invånarna i varje objekt upp sig i egna möten, där man bland annat valde medlemmar till invånarkommittén och nominerade invånare som kandidater till AUS ekonomistyrelse.
Kahvikupit

I början av nästa år ordnas utbildning för nya boendekommittéer, där man bl.a. går igenom grunderna i lagen om samförvaltning och användningen av invånarnas budget. Denna utbildning är ny och kommer att ersätta den tidigare utbildningen i slottet. Ordförandena för boendekommittéerna nomineras automatiskt till medlemskap i bostadskommittén för det följande året.

Mandatperioden för de nya invånarkommittéerna börjar i januari 2024. Namnen på invånarkommittéernas ordförande kommer att uppdateras på webbplatsen och på husens anslagstavlor i början av året.

Årets sista ASY-möte 11.12

Bostadsrättsföreningen sammanträder för sista gången i år den 11 december.

På mötet kan ASY-medlemmarna ge sin feedback om det gångna året. AUS tackar alla ASY-medlemmar för deras aktiva deltagande i diskussionen om invånarfrågor!

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.