Milla Elo och Neea Nieminen förstärker medlemsservicen och fastighetsteamet

AUS medlemsservice och fastighetsteam fick förstärkning i slutet av 2018 när Milla Elo började jobba som servicesekreterare och Neea Nieminen som fastighetsassistent. Milla arbetar med medlemsservicen, till exempel nycklarna till evenemangslokalerna, och Neea bistår fastighetsteamet bland annat med informationen till hyresgästerna och e-posttrafiken.
Neea Nieminen ja toimistokoira Latte (vas) ja Milla Elo. Kuva: Aino Korpinen
Neea Nieminen ja toimistokoira Latte (vas) ja Milla Elo. Kuva: Aino Korpinen

Milla kommer från ett it-företag där hon jobbade som administrativ assistent och receptionist. ”Min gamla arbetsgivare flyttade, och när jag skött uppgifterna i anslutning till flytten tyckte jag det var ett bra tillfälle att byta arbetsplats” säger Milla. Hon stötte på AUS platsannons av en slump. ”Jag har vänner som studerat i Otnäs, och jag kände till namnet AUS, men studentkårens service och verksamhet var ny för mig. Jag blev intresserad särskilt av beskrivningen av den informella arbetsgemenskapen.”

Milla började hos AUS vid ingången av december. ”Rutinerna börjar fungera nu, men varje dag dyker det upp något nytt och roligt. Jag gillar särskilt att hjälpa de internationella studenterna. Det är intressant att prata med dem till exempel om deras upplevelser av Finland.”

Efter sin studentexamen har Milla studerat till sjukskötare, men just nu ligger studierna på is. Milla tror inte längre att hon kommer att börja studera på heltid, men senare kan hon tänka sig en utbildning vid sidan av arbetet. ”Social- och hälsovårdsbranschen ligger fortfarande nära mitt hjärta. Att jobba med människor och med händerna är min grej. Barnmorska eller närvårdare kunde vara intressanta arbeten.”

Milla finns i medlemsservicens kundtjänst under servicebyråns öppettider. ”Jag hoppas att det ska bli möjligt att komma in i evenemangslokalerna med en dörrkod. Det skulle vara lättare för användarna att slippa hämta nycklarna från byrån. Det går ändå alltid att ringa eller komma förbi med frågor! Därför är vi här!”

Ordning i fastighetskaoset

Fastighetsassistenten Neea Nieminen kom till AUS fastighetsteam i november 2018. Befattningen är ny inom AUS. På Neeas bord finns en mängd olika fastighetsrelaterade uppgifter. En av de största är att svara på e-post och skicka information till hyresgästerna. Vid sidan av sitt deltidsjobb studerar Neea vid Aaltos högskola för kemiteknik, men i fortsättningen tänker hon inrikta sig på vatten- och miljöteknik.  ”Jag var slottsvärd i ett och ett halvt år och blev då allt mer intresserad av boendemiljön, så jag sökte det här jobbet.”

AUS fastighetsteam sköter många olika ärenden och tillsammans utgör de en riktig villervalla. Neea har redan hunnit utarbeta nya verksamhetsmodeller och effektivisera arbetssätten. I praktiken har hon till exempel skapat bättre tabell- och dokumentmallar. ”Jag hoppas hyresgästerna upplever att deras ärenden hanteras snabbare tack vare det, och att informationen till dem är öppen.”

AUS bostäder är det första egna hemmet för många studerande. Särskilt hyresgäster från andra länder behöver information om boende i Finland och sätten att bo självständigt. Ett av de största projekt som Neea planerar är att se över anvisningarna till hyresgästerna. ”Det behövs tydliga och grundliga anvisningar om hur man bor i en bostad. Husspecifika mappar är nog inte längre aktuella, men någon typ av elektronisk anvisning kunde fungera” säger Neea.

Neea efterlyser olika utvecklingsidéer och sätt att förbättra rutinerna. ”Teamets övriga medlemmar har redan sina bestämda uppgifter och ingen tid för nya projekt, men jag hinner ta itu med nya idéer och omsätta dem i praktiken.”

Ett bra arbetsklimat och trevliga kolleger

Milla och Neea konstaterar med en mun att AUS är en trevlig, informell arbetsgemenskap. ”Arbetsklimatet är toppen och de andra anställda hjälpsamma. Vi har fått ett fint välkomnande.” För Neea är det ett plus att hon kan arbeta vid sidan av studierna.

Vi avslutar med en titt i kristallkulan: Vad ska du bli när du blir stor? ”Jag kan se mig själv som chef inom social- och hälsovården” säger Milla. Neea vill bygga upp ett hållbarare samhälle genom att tillämpa sitt tekniska kunnande. Förträffliga mål!

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.