Milla Elo ja Neea Nieminen vahvistavat jäsenpalveluita ja kiinteistötiimiä

AYY:n jäsenpalvelu ja kiinteistötiimi saivat vuoden 2018 lopulla vahvistusta, kun Milla Elo aloitti palvelusihteerinä ja Neea Nieminen kiinteistöassistenttina. Milla vastaa jäsenpalveluista, kuten kertavuokrattavien tilojen avainliikenteestä palvelutoimistossa ja Neea avustaa kiinteistötiimiä mm. asukasviestinnän ja sähköpostiliikenteen kanssa.
Neea Nieminen ja toimistokoira Latte (vas) ja Milla Elo. Kuva: Aino Korpinen
Neea Nieminen ja toimistokoira Latte (vas) ja Milla Elo. Kuva: Aino Korpinen

Milla siirtyi AYY:n palvelukseen IT-firmasta, jossa hän toimi hallinnon assistenttina ja aulapalveluissa. ”Vanha firma muutti ja kun sain muuttoon liittyvät hommat hoidettua, ajattelin, että tässä vaiheessahan olisi hyvä vaihtaa työpaikkaa.” kertoo Milla. Hän löysi AYY:n työpaikkailmoituksen sattumalta. ”Ystäviäni on opiskellut Otaniemessä, ja AYY nimenä oli tuttu, mutta ylioppilaskunnan palvelut ja toiminta oli minulle uutta. Kiinnostukseni herätti etenkin kuvaus rennosta työyhteisöstä.”

Milla aloitti työssään joulukuun alussa. ”Nyt rutiinit alkavat jo luistaa, mutta joka päivä tulee kuitenkin jotain uutta, mikä on mielestäni kivaa. Erityisen mukava on auttaa kansainvälisiä opiskelijoita, joiden kanssa on kiinnostava keskustella esimerkiksi heidän kokemuksistaan Suomesta.”

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen Milla on tehnyt sairaanhoitajaopintoja, mutta toistaiseksi opinnot ovat tauolla. Kokopäiväiseksi opiskelijaksi Milla ei usko enää palaavansa, mutta töiden ohessa tehtävät monimuoto-opinnot voisivat olla hyvä vaihtoehto kouluttautua myöhemmin. ”Sosiaali- ja terveysala on lähellä sydäntäni ja mielessäni edelleen. Ihmisten kanssa työskenteleminen ja käsillä tekeminen on minun juttuni. Esimerkiksi kätilön tai ensihoitajan työt voisivat olla kiinnostavia.”

Millan tavoittaa palvelutoimiston aukioloaikoina jäsenpalveluiden asiakaspalvelusta. ”Toivotaan, että tulevaisuudessa kertavuokrattaviin tiloihin pääsee ovikoodilla. Käyttäjiä tämä helpottaa, kun ei tarvitse hakea enää avaimia toimistolta. Aina saa kuitenkin tulla kysymään tai soittaa! Sitä varten täällä ollaan!”

Ryhtiä kiinteistöpuolen sekamelskaan

Kiinteistöassistentti Neea Nieminen saapui vahvistamaan AYY:n kiinteistötiimiä marraskuussa 2018. Tehtävä on uusi AYY:ssa. Hänen työpöydällään laaja kirjo kiinteistöpuolen pikkunakkeja, niistä isoimpina muun muassa sähköposteihin vastaamista sekä asukastiedottamista. Osa-aikaisen työnsä lisäksi Neea opiskelee Aallossa Kemian tekniikan korkeakoulussa, mutta aikoo jatkossa suunnata opintojaan vesi- ja ympäristötekniikan suuntaan.  ”Toimin puolitoista vuotta linnanisäntänä ja sitä kautta kiinnostuin entisestään asumisympäristöpuolesta ja päädyin hakemaan tähän tehtävään.”

AYY:n kiinteistötiimin vastuulle kuuluu laaja kirjo erilaisia asioita, joka kokonaisuutena on varsinainen sekamelska. Jo töiden alkumetreillä Neea on päässyt luomaan uusia toimintamalleja ja tehostamaan kiinteistötiimin toimintatapoja. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi parempien taulukko- ja asiakirjapohjien luomista. ”Toivottavasti se välittyisi asukkaille fiiliksenä, että asiat hoituvat nopeasti ja erilaisista asioista viestitään asukkaille avoimesti.”

AYY:n asunnot ovat monelle opiskelijalle se ensimmäinen oma koti. Etenkin ulkomailta tuleville asukkaille Suomessa asuminen ja tavat asua itsenäisesti ovat vieraita. Yhtenä isoimpana projektinaan Neea suunnitteleekin asukasohjeistuksen parantamista. ”Tarvetta on selkeille ja perusteellisille ohjeille siitä, miten asunnossa asutaan. Talokohtaiset kansiot taitavat olla jo mennyttä aikaa, mutta joku sähköinen ohje tai vihkonen voisi toimia.” Neea pohtii.

Neea toivoo, että hänelle kerrottaisiin erilaisia kehitysideoita tai tapoja tehdä asioita paremmin. ”Tiimin muiden jäsenten työpöydillä on jo vakiintunut määrä työtehtäviä, eikä heillä ole välttämättä aikaa uusille jutuille, mutta minulla on hyvin aikaa tarttua uusiin ideoihin ja lähteä viemään niitä käytäntöön.”

Hyvä ilmapiiri ja kivat työkaverit

Milla ja Neea toteavat yhdestä suusta, että AYY on työympäristönä mukava ja rento. ”Ilmapiiri on todella hyvä ja muut työntekijät ovat auttavaisia ja kaikki ovat ottaneet avosylin vastaan.” Neea listaa isoksi plussaksi myös mahdollisuuden työskennellä opintojen ohella.

Lopuksi vielä vilkaisu kristallipalloon: Mikä sinusta tulee isona? ”Voisin nähdä itsensä sosiaali- ja terveysalan esimiestehtävissä.” kertoo Milla. Neea puolestaan haluaa rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa soveltamalla teknillistä osaamistaan. Siinäpä oivat tavoitteet!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa