Kandidera i delegationsvalet?

Information om delegationsvalet
Har du bättre idéer? Kandidatnominering är öppen 2-29.9

Har du bättre idéer? Vill du delta i studentkårens beslutsfattande och utveckla studentkåren enligt dina önskemål? Nöja dig inte med att gnälla, kom med i delegationen! Alla medlemmar i Aalto-universitetets studentkår har möjlighet att kandidera i delegationsvalet.  Alla huvudämnesstudenter från gulnäbbar till seniorer är välkomna att ställa upp som kandidater.

Som delegationsmedlem blir du insatt i  vad som sker vid studentkåren. Du får ta del av studentkårens beslutsfattandeprocess, utveckla ditt kunnande, påverka studenternas ärenden och lära dig mötesprinciper. Delegationens arbete består av både delegationsmöten (ungefär en gång i månaden) och  arbete utanför delegationsmötena (att göra sig förtrogen med mötesmaterialet, workshopar och att påverka övrigt beredningsarbete).

De som är intresserade av att kandidera kan ställa upp som kandidater för ett befintligt valförbund eller grunda ett eget valförbund. Alla kandidater ska lämna in kandidatanmälan senast 29.9.2021 kl. 16:00.

Delegationen

Delegationen representerar alla studentkårens medlemmar och utöver den högsta beslutsmakten i AUS.

Läs mer om delegationen
Edustajisto kokoustaa

Vanliga frågor

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.