Helt ny Design Notebook har lanserats

AUS och TOKYOs Design Notebook finns nu på AUS serviceställe. Designern Janne Gammelin berättar om anteckningsbokens mångsidiga egenskaper.
Design Notebook 2021

AUS och TOKYOs anteckningsbok Design Notebook är en fortsättning på en lång tradition av designkalendrar. Den uppdaterade produkten är mångsidig och passar för studerande inom olika branscher vid Aalto, i en tid då allt färre tar till penna och papper för att göra anteckningar.

“Övergången från den traditionella, årliga designkalendern till den fleråriga anteckningsboken känns vemodig å ena sidan, men å andra sidan är det en nödvändig förändring för användarna och naturen. Anteckningsboken är aktuell fram till den sista tomma sidan och kanske även därefter, säger Janne Gammelin som har designat den.

Gammelin är magisterstudent i visuell kommunikationsdesign och har utformat Design Notebook, som juryn enhälligt valde ut bland många duktiga deltagare i designtävlingen våren 2021. Anteckningsboken, designad av Gammelin, är en mångsidig helhet som passar olika användargrupper.

Design Notebook består av en anteckningsdel, fleråriga kalendrar (en vanlig och en projektkalender), AUS informationssidor och en samling med olika slags extrainnehåll. Anteckningsbokdelen är uppdelad i tolv delar, som var och en har en egen utformning. Urvalet inkluderar bland annat tomma, linjerade, rutiga och prickade sidor. För dig som är intresserad av bokstavsdesign finns det också sidor med hjälplinjer för att hjälpa dig att skissa.

”Olika slags sidor kan i bästa fall öppna nya möjligheter för anteckningar, skisser eller idéer”, säger Gammelin.

Kalenderdelen innehåller månatliga kalendersidor för ett par år och projektkalendersidor. Extrasidorna innehåller både traditionella anteckningsbokstillägg (enhetskonverteringar, tidszonskarta) och annat intressant (pappersstorlekar, kyrilliskt alfabet, japanskt alfabet). Anteckningsbokens inbundna omslag är hållbart och läsbandet underlättar användningen av boken.

”Hämta anteckningsboken, skaffa en penna, observera din omgivning, var öppen och använd anteckningsboken som du vill", hälsar designern.

Hämta din splitternya Design Notebook genom att visa din studentkort i Kipsari Väre fr.o.m. 18.8, AUS utdelningsställe för dekaler fr.o.m. 23.8, Studio Kipsari f.o.m. 30.8 eller AUS servicebyrå i samband med andra ärenden och även på St:Michels campus fr.o.m. 24.8. Anteckningsboken är gratis till våra medlemmar.

Janne Gammelin

Designern Janne Gammelin studerar på VCD-masterprogrammet. Hans professionella förebild är Wolfgang Weingart. Webbplats: gammel.in

Text: Julia Wihuri 

Bilder: Hilla Mäkelä och Teemu Heljo

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.