Helt ny Design Notebook har lanserats

AUS och TOKYOs Design Notebook finns nu på AUS serviceställe. Designern Janne Gammelin berättar om anteckningsbokens mångsidiga egenskaper.
Design Notebook 2021

AUS och TOKYOs anteckningsbok Design Notebook är en fortsättning på en lång tradition av designkalendrar. Den uppdaterade produkten är mångsidig och passar för studerande inom olika branscher vid Aalto, i en tid då allt färre tar till penna och papper för att göra anteckningar.

“Övergången från den traditionella, årliga designkalendern till den fleråriga anteckningsboken känns vemodig å ena sidan, men å andra sidan är det en nödvändig förändring för användarna och naturen. Anteckningsboken är aktuell fram till den sista tomma sidan och kanske även därefter, säger Janne Gammelin som har designat den.

Gammelin är magisterstudent i visuell kommunikationsdesign och har utformat Design Notebook, som juryn enhälligt valde ut bland många duktiga deltagare i designtävlingen våren 2021. Anteckningsboken, designad av Gammelin, är en mångsidig helhet som passar olika användargrupper.

Design Notebook består av en anteckningsdel, fleråriga kalendrar (en vanlig och en projektkalender), AUS informationssidor och en samling med olika slags extrainnehåll. Anteckningsbokdelen är uppdelad i tolv delar, som var och en har en egen utformning. Urvalet inkluderar bland annat tomma, linjerade, rutiga och prickade sidor. För dig som är intresserad av bokstavsdesign finns det också sidor med hjälplinjer för att hjälpa dig att skissa.

”Olika slags sidor kan i bästa fall öppna nya möjligheter för anteckningar, skisser eller idéer”, säger Gammelin.

Kalenderdelen innehåller månatliga kalendersidor för ett par år och projektkalendersidor. Extrasidorna innehåller både traditionella anteckningsbokstillägg (enhetskonverteringar, tidszonskarta) och annat intressant (pappersstorlekar, kyrilliskt alfabet, japanskt alfabet). Anteckningsbokens inbundna omslag är hållbart och läsbandet underlättar användningen av boken.

”Hämta anteckningsboken, skaffa en penna, observera din omgivning, var öppen och använd anteckningsboken som du vill", hälsar designern.

Hämta din splitternya Design Notebook genom att visa din studentkort i Kipsari Väre fr.o.m. 18.8, AUS utdelningsställe för dekaler fr.o.m. 23.8, Studio Kipsari f.o.m. 30.8 eller AUS servicebyrå i samband med andra ärenden och även på St:Michels campus fr.o.m. 24.8. Anteckningsboken är gratis till våra medlemmar.

Janne Gammelin

Designern Janne Gammelin studerar på VCD-masterprogrammet. Hans professionella förebild är Wolfgang Weingart. Webbplats: gammel.in

Text: Julia Wihuri 

Bilder: Hilla Mäkelä och Teemu Heljo

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Ajankohtaista Publicerat:

Utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet 2022.
Opiskelijakulttuurimuseon uusi logo, jonka vieressä kuva Mantan lakituksesta
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Museet för studerandekultur har öppnats

Aalto universitets studentkårs Museet för studerandekultur har öppnat sina dörrar efter förnyelse och renovering. Museet har även ett nytt visuell utseende och regelbundna öppettider, som börjar den 4 oktober.
Har du bättre idéer? Kandidatnominering är öppen 2-29.9
Ajankohtaista Publicerat:

Kandidera i delegationsvalet?

Information om delegationsvalet
Milja Leinonen Aalto Day Onessa 7.9.2021
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

I början av det nya läsåret

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Milja Leinonens tal på Aalto Day One.