Upouusi Design Notebook on ilmestynyt

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook on nyt saatavilla! Suunnittelija Janne Gammelin kertoo muistikirjan monipuolisista ominaisuuksista.
Design Notebook 2021

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook -muistikirja on jatkoa design-kalenterin pitkälle perinteelle. Uudistettu tuote on monikäyttöinen ja sopii Aallon eri alojen opiskelijoille aikana, jolloin yhä harvempi turvautuu kynään ja paperiin muistiinpanoja tehdessään.

”Siirtymä perinteikkäästä, vuosittain julkaistusta design-kalenterista monivuotiseen muistikirjaformaattiin tuntuu toisaalta haikealta ja toisaalta tarpeelliselta muutokselta käyttäjien ja luonnon kannalta. Muistikirja pysyy relevanttina viimeiseen täyttämättömään sivuun saakka ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin”, kertoo muistikirjan suunnitellut Janne Gammelin.

Gammelin on visuaalisen viestinnän suunnittelun maisteriopiskelija ja Design Notebookin suunnittelija, jonka raati yksimielisesti valitsi suunnittelukilpailun monien hienojen osallistujien joukosta muistikirjan toteuttajaksi keväällä 2021. Gammelinin suunnittelema klassisen tyylikäs muistikirja on monikäyttöinen ja erilaisia käyttäjäryhmiä palveleva kokonaisuus.

Design Notebook koostuu muistiinpano-osuudesta, monivuotisista kalentereista (tavallinen sekä projektikalenteri), AYY:n infosivuista sekä kokoelmasta erilaisia ekstroja. Muistikirjaosuus on jaettu kahteentoista osaan, joista jokaisella on oma sivupohjansa. Valikoimasta löytyy muun muassa tyhjiä sivuja, viivasivuja, ruudukoita ja pistesivuja. Kirjainmuotoilusta kiinnostuneiden ratoksi sivupohjista löytyy myös apuviivoitettuja sivuja luonnostelun avuksi.

”Erilaiset sivupohjat saattavat parhaimmillaan avata uusia mahdollisuuksia muistiinpanojen, luonnosten tai ideoiden toteuttamiseen”, Gammelin kertoo.

Kalenteriosuudesta löytyy muutaman vuoden edestä avoimia kuukausikalenterisivuja sekä projektikalenterisivuja. Ekstrasivut sisältävät niin perinteisiä muistikirjalisukkeita (mittayksikkökonversioita, aikavyöhykekartta) kuin muutakin kiinnostavaa (paperikoot, kyrillinen aakkosto, japanilaisia aakkosia). Muistikirjan kluuttipäällysteinen kansi on kestävä ja lukunauha helpottaa muistikirjan käyttöä.

”Hae muistikirja, hanki kynä, tarkkaile ympäristöäsi, ole avoin ja hyödynnä muistikirjaa parhaaksi näkemälläsi tavalla”, kuuluvat suunnittelijan terveiset. 

Uudenkarhea muistikirja on haettavissa opiskelijakorttia tai opiskelijatodistusta näyttämällä Kipsari Väreestä 18.8. alkaen, AYY:n palvelupisteeltä muun asioinnin yhteydessä, AYY:n tarranjakopisteeltä 23.8. alkaen ja Studio Kipsarista 30.8. alkaen. Muistikirjoja on tulossa jakoon myös Mikkelin kampukselle. Tuote on jäsenetu, joka on AYY:n jäsenille ilmainen.

Janne Gammelin

Suunnittelija Janne Gammelin opiskelee VCD-maisteriohjelmassa. Ammatillisena esikuvanaan hän pitää Wolfgang Weingartia. Nettisivut: gammel.in

Teksti: Julia Wihuri 

Kuvat: Hilla Mäkelä (pääkuva) ja Teemu Heljo (henkilökuva)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa