Upouusi Design Notebook on ilmestynyt

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook on nyt saatavilla! Suunnittelija Janne Gammelin kertoo muistikirjan monipuolisista ominaisuuksista.
Design Notebook 2021

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook -muistikirja on jatkoa design-kalenterin pitkälle perinteelle. Uudistettu tuote on monikäyttöinen ja sopii Aallon eri alojen opiskelijoille aikana, jolloin yhä harvempi turvautuu kynään ja paperiin muistiinpanoja tehdessään.

”Siirtymä perinteikkäästä, vuosittain julkaistusta design-kalenterista monivuotiseen muistikirjaformaattiin tuntuu toisaalta haikealta ja toisaalta tarpeelliselta muutokselta käyttäjien ja luonnon kannalta. Muistikirja pysyy relevanttina viimeiseen täyttämättömään sivuun saakka ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin”, kertoo muistikirjan suunnitellut Janne Gammelin.

Gammelin on visuaalisen viestinnän suunnittelun maisteriopiskelija ja Design Notebookin suunnittelija, jonka raati yksimielisesti valitsi suunnittelukilpailun monien hienojen osallistujien joukosta muistikirjan toteuttajaksi keväällä 2021. Gammelinin suunnittelema klassisen tyylikäs muistikirja on monikäyttöinen ja erilaisia käyttäjäryhmiä palveleva kokonaisuus.

Design Notebook koostuu muistiinpano-osuudesta, monivuotisista kalentereista (tavallinen sekä projektikalenteri), AYY:n infosivuista sekä kokoelmasta erilaisia ekstroja. Muistikirjaosuus on jaettu kahteentoista osaan, joista jokaisella on oma sivupohjansa. Valikoimasta löytyy muun muassa tyhjiä sivuja, viivasivuja, ruudukoita ja pistesivuja. Kirjainmuotoilusta kiinnostuneiden ratoksi sivupohjista löytyy myös apuviivoitettuja sivuja luonnostelun avuksi.

”Erilaiset sivupohjat saattavat parhaimmillaan avata uusia mahdollisuuksia muistiinpanojen, luonnosten tai ideoiden toteuttamiseen”, Gammelin kertoo.

Kalenteriosuudesta löytyy muutaman vuoden edestä avoimia kuukausikalenterisivuja sekä projektikalenterisivuja. Ekstrasivut sisältävät niin perinteisiä muistikirjalisukkeita (mittayksikkökonversioita, aikavyöhykekartta) kuin muutakin kiinnostavaa (paperikoot, kyrillinen aakkosto, japanilaisia aakkosia). Muistikirjan kluuttipäällysteinen kansi on kestävä ja lukunauha helpottaa muistikirjan käyttöä.

”Hae muistikirja, hanki kynä, tarkkaile ympäristöäsi, ole avoin ja hyödynnä muistikirjaa parhaaksi näkemälläsi tavalla”, kuuluvat suunnittelijan terveiset. 

Uudenkarhea muistikirja on haettavissa opiskelijakorttia tai opiskelijatodistusta näyttämällä Kipsari Väreestä 18.8. alkaen, AYY:n palvelupisteeltä muun asioinnin yhteydessä, AYY:n tarranjakopisteeltä 23.8. alkaen ja Studio Kipsarista 30.8. alkaen. Muistikirjoja on tulossa jakoon myös Mikkelin kampukselle. Tuote on jäsenetu, joka on AYY:n jäsenille ilmainen.

Janne Gammelin

Suunnittelija Janne Gammelin opiskelee VCD-maisteriohjelmassa. Ammatillisena esikuvanaan hän pitää Wolfgang Weingartia. Nettisivut: gammel.in

Teksti: Julia Wihuri 

Kuvat: Hilla Mäkelä (pääkuva) ja Teemu Heljo (henkilökuva)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

AYY:n toimiston julkisivu
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Päivittyvä koronatiedote: koronatilanne pahenee - kertavuokrattavat tilat pidetään suljettuna 31.1. asti, eikä AYY järjestä sisätapahtumia

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. AYY seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja rajoituksiaan tarvittaessa, muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen. AYY ottaa kaikissa koronatoimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 
Taputusta
Ajankohtaista Julkaistu:

Vuoden 2022 valitut luottamustoimet ja vapaaehtoiset

Tähän uutiseen päivitetään vuodelle 2022 valitut luottamustoimiin ja vapaaehtoisiksi valitut henkilöt sitä mukaa kun valintoja vahvistuu.
Opiskelija maskin kanssa Väreen edessä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Palvelutoimisto auki vain keskiviikkoisin 17.1.-30.1.

Viikoilla 3 ja 4 palvelutoimisto on avoinna vain keskiviikkoisin kello 12-15 pahenevan koronatilanteen vuoksi.
ayy hakee asumisneuvojaa
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee asumisneuvojaa

Haemme Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asumisen ja jäsenpalveluiden iloiseen ja osaavaan joukkoon palveluhenkistä ja asiakastyöstä motivoituvaa asumisneuvojaa! Haku tehtävään on auki 19.01.2022 saakka.