Gör inga fler ändringar i en gammal bostadsansökan

Tidigare i veckan rapporterade vi om de ändringar i urvalsprocessen för hyresgäster som träder i kraft vecka 43 och hur detta kommer att påverka bostadsansökningarna.

Ansökningarna kommer att behandlas enligt ARA-modellen, baserat på kategorier av brådska. I princip är bostadsbehov, förmögenhet och inkomst likvärdiga kriterier för prioritering av sökande. Vid valet av hyresgäster måste man prioritera dem som har de mest brådskande bostadsbehoven och de som har minst medel.

OBS! Om det finns några ändringar i en befintlig ansökan måste den sökande skicka in en helt ny ansökan.


Inga bilagor får läggas till redan inlämnade ansökningar, annars kommer vi inte att kunna placera sökande i rätt prioritetskategori.

Förändringarna i invånarvalet träder i kraft vecka 43
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.