Gör inga fler ändringar i en gammal bostadsansökan

Tidigare i veckan rapporterade vi om de ändringar i urvalsprocessen för hyresgäster som träder i kraft vecka 43 och hur detta kommer att påverka bostadsansökningarna.

Ansökningarna kommer att behandlas enligt ARA-modellen, baserat på kategorier av brådska. I princip är bostadsbehov, förmögenhet och inkomst likvärdiga kriterier för prioritering av sökande. Vid valet av hyresgäster måste man prioritera dem som har de mest brådskande bostadsbehoven och de som har minst medel.

OBS! Om det finns några ändringar i en befintlig ansökan måste den sökande skicka in en helt ny ansökan.


Inga bilagor får läggas till redan inlämnade ansökningar, annars kommer vi inte att kunna placera sökande i rätt prioritetskategori.

Förändringarna i invånarvalet träder i kraft vecka 43
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.