Förhandsbokningen av AUS evenemangslokaler inleds 2.12.2019

Ossinkulma 4

Förhandsbokningen av AUS evenemangslokaler – lokalhamstringen – börjar för föreningarnas snart. I hamstringen används AUS eget bokningssystem TILA. TILA finns på adressen https://tila.ayy.fi/ och användarna loggar in med Aalto-universitetets IT-användarkonto.

Du kan hamstra tider för perioden mån 6.1.2020 – sön 9.8.2020. 

Tiderna för att fylla i lokalbokningar i systemet är följande: 

 1. Föreningar med särställning
  Tiden börjar mån 2.12 kl. 12.00 och går ut mån 10.12 kl. 12.00. 
  Hamstring mån 10.12 kl. 16.30 i Kandihusets (OK1) sal M1 (M232).
 2. Övriga föreningar i första förteckningen
  Tiden börjar ons 11.12 kl. 12.00 och går ut mån 16.12 kl. 12.00. 
  Hamstring mån 16.12 kl. 16.30 i Kandihusets (OK1) sal M1 (M232). 

Obs! Följande förändringen har gjorts jämfört med föregående förhandsbokningsrunda: reservationer för den allaktivetssalen, tatamisalen och föreningsrummet kan endast göras från och med den 11 december. Förskottsbokningarna för dessa tre anläggningar måste försvaras vid den andra hamstringen den 16 december. Detta gäller alla föreningar! Anledningen till förändringen är att försöka se till att alla föreningar har en mer lika möjlighet att reservera dessa mycket eftertraktade lokaler.

Information om bokningsprocessen: 

 • I lokalhamstringen reserveras lokaler i föreningars namn. Aktiveringsnyckeln har skickats till den e-postadress som föreningen meddelat (i allmänhet föreningsstyrelsens e-postlista), så de personer som skött föreningarnas lokalbokningar i år kan vid behov dela ut representationsrättigheter genom TILA till exempel till föreningarnas nya styrelsemedlemmar.
 • Evenemangets namn ska matas in i bokningen. Om namnet saknas kan evenemanget vid behov raderas ifall lokalen behövs samma dag i ett senare skede av hamstringen. 
 • Ni noterar väl att AUS interna bokningar är permanenta. 
 • De särställda föreningarnas bokningar för årsfester och sillisar prioriteras. De bokningar som de särställda föreningarna gjort under sin egen bokningstid bekräftas när bokningstiden gått ut. Eventuella dubbelbokningar som gjorts av föreningar med särställning reds ut under det första hamstringstillfället. Föreningarna med särställning behöver inte försvara sina bokningar under det andra hamstringstillfället. Ett undantag till detta: Reservationer för den allaktivetslokal, tatamisalen och föreningsrummet kan endast göras från och med den 11 december. Förskottsbokningarna för dessa tre anläggningar måste försvaras vid den andra hamstringen den 16 december. Detta gäller alla föreningar!
 • Dubbelbokningar kan endast göras under tiderna som reserverats för att fylla i lokalbokningar. När ifyllningstiden gått ut kan föreningen under hamstringsjippot själv ändra, radera och lägga till nya bokningar som inte överlappar någon annans. Eventuella dubbelbokningar kan alltså avbokas med bokarens eget användarnamn under själva hamstringsjippot. Därför rekommenderar vi att de som kommer tar med en egen dator för att göra processen smidigare. 
 • Boka lokaler endast för verkliga behov. Om möjligt, undvik att boka följande lokaler och tider: PO tränar i Smökki varje måndag kl. 18–21 och RWBK varje tisdag kl. 17–22. Försök alltså undvika sitsar på måndagar och tisdagar. 
 • Prislistan kan du hitta här.

OBS! På grund av renoveringar kan Spellokalen inte bokas just nu.

Om du inte fått någon bekräftelse för användargruppen du representerar, om gruppen saknas eller om du har andra frågor om hamstringen kan du kontakta servicechefen: riitu.nuutinen (a) ayy.fi 

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Nyhetsbrev för flyttande hyresgäster

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Publicerat:

Utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet 2021. Ansökningstiden börjar den 23 september 2020 kl. 12.00 och löper ut den 7 oktober 2020 kl. 12.00, då ansökningarna ska vara inlämnade.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Publicerat:

Mer naturmångfald i Otnäs med forskningsprojektet Från gräsmattor till ängar

AUS deltar i ett forskningsprojekt som utreder lösningar för naturens mångfaldsförlust.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Hyresanvisningarna för AUS lokaler har uppdaterats

På grund av coronaviruset och gemenskapens trygghet har vi varit tvungna att uppdatera användningsbegränsningarna för AUS evenemangslokaler.