Föreningslista

Ämnesföreningar

Bland ämnesföreningarna hittar du föreningarna inom egna branschen vilka erbjuder medlemmarna evenemang, intressebevakning och arbetslivs- och studienätverk. Om du inte hittar föreningen du söker, kolla då om det är en förening med särställning
Akva logo

Akva

Akva är ämnesföreningen för vattenförsörjning, vattenbyggnadsteknik och vattenverksamhet som välkomnar alla med intresse för vattenbranschen. Sedan Akva grundades 1997 har under dess korta, men händelserika historia hänt en hel del.

Akva har som målsättning att föra sina medlemmar närmare varandra – såväl studerande som redan utexaminerade sådana – samt företag inom vattenbranschen. Akva ordnar en mängd olika evenemang, exempelvis exkursioner både inom Finland och utomlands. Dessutom ordnar vi bland annat bastukvällar och övriga sammankomster, som ofta besöks av representanter för företag och forskning.

Akva är en registrerad förening som verkar i AUS närhet. Största delen av våra medlemmar är studerande vid Aalto-universitetet.

ABL

Aalto Business Law

Aalto Business Law (entinen Jury) on vuonna 2003 perustettu yritysjuridiikan ainejärjestö, jonka toimintaan ovat tervetulleita kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita yritysjuridiikan moninaisista vivahteista. Ainejärjestön tavoitteena on parantaa yritysjuridiikkaa lukevien opiskelijoiden opintomahdollisuuksia, yhteyksiä työelämään ja yleistä tietämystä yritysjuridiikkaan liittyvistä asioista. Lisäksi tarkoituksena on yhdistää yritysjuridiikan opiskelijoita ja pitää yhteyttä muihin ainejärjestöihin sekä vanhoihin jäseniin.

Tapahtumia järjestetään vuoden aikana excursioista rentoihin illanistujaisiin. Oletko kuullut hauskoja tarinoita JuryJurreista? Ne ja muut legendaariset illanvietot, kuten yhdistetyt Pikkujoulut & Hallitusvalinta, järjestetään syksyllä eikä niitä kannata jättää välistä!

Yhteistyökumppaniemme kanssa järjestämme lukuvuoden aikana lukuisia tapahtumia, kuten excursioita, urailtoja, afterworkeja, mursuinfoja ja monia muita! 

Heräsikö kiinnostuksesi? Liity Aalto Business Law:n jäseneksi jo tänään! 

MIB

Aalto Management 

Som ämnesklubb samlar Aalto Management ry en mängd olika studerande. Vi är klubben för studerande vid Aalto-universitetets handelshögskola som studerar management, internationell affärsverksamhet, personalresurser, kommunikation och hållbarhet. Vårt främsta mål är att främja våra medlemmars intresse vid universitetet och vid överföringen till arbetslivet. För att främja våra medlemmars intressen upprätthåller vi en nära relation mellan förvaltningsfakulteten och studenterna. 

Linkki ry logo

Ammattiainekerho Linkki ry

Ammattiainekerho Linkki ry on liikennetekniikan ammattiainekerho, joka toimii myös tie- ja ratatekniikan sekä maankäytön suunnittelun rajapinnassa. Linkki on perustettu nimellä Liikenneakatemia vuonna 1994. 

Kerhon tavoitteena on tarjota jäsenilleen monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa sekä tuoda alan opiskelijat ja yritykset tutuiksi toisilleen. Linkki tarjoaakin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua sekä opiskelijoiden että alan ammattilaisten kanssa. Yhteistyötä tehdään lähes kaikkien merkittävien liikenne- ja tietekniikan alan yritysten kanssa.

Perinteisiin tapahtumiin kuuluvat excursiot ja saunaillat. Keväällä pääset tutustumaan leedsiläisiin opiskelijoihin yhteisen Brittisaunaillan merkeissä sekä löydät alan excuilta ehkä kesätyöpaikkasi. Syksyiseksi perinteeksi ovat jo muodostuneet Pizzakaljasitsit sekä Liikenneakatemiapäivä, johon sisältyy ajankohtaisia teemoja käsittelevä seminaari ja vapaampi illanvietto. Osallistumme myös Väylät ja liikenne -seminaariin, joka toinen vuosi järjestettävään Suomen liikennealan suurtapahtumaan. 

Cele logo

Club Electronica

CEle, Club Electronica, on perinteikäs elektroniikan opiskelijoiden ammattiainekerho, johon ovat tervetulleita myös muut alasta kiinnostuneet. Jäsenillämme on helppo ja mukava mahdollisuus tulla tekemään suoraa tuttavuutta alan yritysten ja muiden kiinnostuneiden kanssa illanvieton merkeissä pari–kolme kertaa lukukaudessa. Esillä on usein tiukan faktan, kysymysten ja vastausten lisäksi myös uusinta tekniikkaa. Oletpa sitten jo työpaikan perässä tai kenties miettimässä itsellesi opintosuuntaa tai pääainetta, tervetuloa mukaan! Kaikki tämä tarkoittaa myös rentoutumista opiskelukavereiden kanssa tarjoilun ja saunan merkeissä, sekä siinä sivussa kenties kurkistusta tulevaisuuteesi… 

crust

Crust ry

Crust on Aalto-yliopiston Creative Sustainability -maisteriohjelman opiskelijoiden ja alumnien monikulttuurinen ainejärjestö. Tähän poikkitieteelliseen yhteisöön kuuluu muotoilun, kemian tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijoita. Crustin tarkoituksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus nauttia yhteisöllisyydestä, pitää hauskaa, sekä jakaa kokemuksia ja ideoita kestävyyteen liittyen.

Järjestämme tapahtumia ja mahdollistamme opiskelijoiden omien tapahtumien toteuttamisen niin hauskanpidon kuin hyvinvoinnin hengessä. Pidämme yhteiset arvomme keskeisinä kaikessa toiminnassamme. Tervetuloa mukaan yhteisöömme! 

Elokuvataiteen opiskelijat Klaffi ry

Elokuvataiteen opiskelijat Klaffi ry

Klaffi on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuvataiteen ja Lavastustaiteen laitoksen (ELO) opiskelijoiden ainejärjestö. Tärkein tehtävämme on kuulla opiskelijoitamme, ja edustaa heitä laitoksen ja yliopiston päätöksenteossa ja ajaa opiskelijoidemme etua ELO:ssa, TOKYO:ssa ja AYY:ssä. Lisäksi luomme tai autamme järjestämään tapahtumia opiskelijoille.

Fundi

Kiinteistötalouden ammattiaineyhdistys Fundi ry

Fundi ry on Aalto-yliopiston kiinteistötalouden opiskelijoiden ammattiainejärjestö, jonka tarkoituksena on toimia linkkinä kiinteistötalouden opiskelijoiden, yritysten ja muiden toimijoiden välillä.

Fundi järjestää toimintaa, jossa eri vuosikurssien opiskelijoiden on mahdollista tutustua toisiinsa sekä alan yrityksiin yritysvierailujen eli ekskursioiden tai esimerkiksi kesäpäivien muodossa.

Fundin jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Aalto-yliopiston kiinteistötaloudesta kiinnostuneet opiskelijat.

idbm

IDBM Klubi

IDBM Klubi on enemmän kuin vain ainejärjestö - olemme opiskelijavetoinen ja monikulttuurinen yhteisö, joka koostuu muotoilun, teknologian ja liiketoiminnan ammattilaisista. Yhteisöömme kuuluu jo yli viisisataa opiskelijaa, alumnia ja International Design Business Management -ohjelman (www.idbm.fi) ystävää eri puolilta maailmaa.

Työskentelymetodimme ovat käytännönläheisiä, ja meitä yhdistää innovaatiolähtöinen ajattelutapa sekä intohimo synnyttää merkityksellistä vaikutusta ympäröivään yhteiskuntaamme. Eri alojen rajapinta on yhteisössämme häilyvä, joten vahvuutemme on yhdistellä monia eri näkökulmia ja näin luoda pitkäkestoisia innovaatioita ja arvoa tulevaisuuteen.

KÄY logo

Käyttäjän ystävät

Käyttäjän ystävät ry (KäY) on vuonna 2001 perustettu käytettävyysopiskelijoiden poikkitieteellinen yhdistys.

Yhdistys kokoaa yhteen käytettävyydestä, UI- ja UX-suunnittelusta sekä palvelumuotoilusta kiinnostuneita ihmisiä.

Käyttäjän ystävät järjestää erilaisia avoimia tapahtumia alan opiskelijoille ja nuorille ammattilaisille. Suosituimpia ovat ekskursiot eli yritysvierailut alan yrityksiin. Vierailuilla tutustutaan palvelumuotoiluun, käyttöliittymäsuunnitteluun ja käyttäjätutkimuksiin ja ne ovat loistava tilaisuus kuulla alasta sen ammattilaisilta ja verkostoitua.

Liity Käyhyn helposti nettisivuillamme saadaksesi ensimmäisenä tiedon tulevista tapahtumista!

LRK logo

LRK – Laivanrakentajain kerho

Laivanrakentajain kerho on perustettu vuonna 1947. Tällä hetkellä LRK:lla on yli 50 aktiivista opiskelijajäsentä. Laivanrakentajain kerhon toiminnasta vastaa tyypillisesti noin kymmenen hengen hallitus. Tärkeimpänä tavoitteena Laivanrakentajain kerholla on huolehtia opiskelijoiden kontakteista työelämään ja yliopistoon.

Laivanrakentajain kerho on osa NTHS (Nordens Tekniska Högskolors Skeppsbyggare)  yhdistystä. Siihen kuuluu lisäksi neljä muuta pohjoismaista vastaavaa ammattiainekerhoa. Joka kevät jokin viidestä kerhosta järjestää viikon kestävän kongressin maassaan.

LRK järjestää monenlaista toimintaa jäsenilleen ympäri vuoden. Erityisesti LRK on tunnettu ekskursioiden runsaasta määrästä. Enimmäkseen ekskursioita tehdään Suomessa, mutta myös muutaman vuoden välein tehdään pitempi ekskursio ulkomaille. Laivanrakentajainkerholla on myös saunailtoja, omaa urheilutoimintaa ja paljon muuta toimintaa.

Yleisesti Laivanrakentajainkerhon tavaramerkkejä ovat hyvä yhteishenki, aktiiviset jäsenet ja hyvin järjestetyt tapahtumat. LRK:lla on paljon yhteyshenkilöitä lähes kaikissa Suomessa sijaitsevissa alan yrityksissä. Eli perinteen mukaan jo valmistuneet laivanrakentajat ovat erittäin kiinnostuneita LRK:n toiminnasta ja ovat kantava voima hyvissä kontakteissa työelämään.

Laivanrakentajainkerho toivottaa kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi!

Lämpövoimakerho logo

Lämpövoimakerho

Yli sadan aktiivisen jäsenen Lämpövoimakerho (LVK) kokoaa yhteen Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun energiatekniikan opiskelijat ja muut energia-alasta kiinnostuneet. Kerhomme tarkoituksena on ensisijaisesti tutustuttaa koulumme energiateekkarit toisiinsa, antaa heille mahdollisuus kehittää omia ammatillisia valmiuksiaan ja tarjota samalla erinomaisia mahdollisuuksia työnantajille päästä tutustumaan ja rekrytoimaan itsellensä motivoituneita tulevaisuuden osaajia. Vuosittainen toimintamme pohjautuu monipuolisiin tapahtumiin, joita pyrimme jatkuvasti kehittämään. Lue lisää esittelystä!

MKR logo

Jord- och bergbyggnadsklubb

Föreningen för geobyggande, särskilt grund- och bergbyggnad och jordmekanik.

MKR (Maa- ja kalliorakentajat ry) grundades 1946 för att länka studenter intresserade i geoteknik till varandra. Klubben underlättar framgångsrika relationer och samarbete mellan studenter, alumner, och företag i området för jord- och bergbyggnad.

Vi ordnar bastukväll, geotekniska utflykter och andra fantastiska möjligheter att ha kul. Du är välkommen att skicka in frågor om våra händelser, klubben i allmänhet, eller om bli medlem.

MAIK logo

MAIK

MAIK on yhdistys, joka kokoaa yhteen Maanmittari-, Arkkitehti- ja Rakennusinsinöörikillan jäsenet. Alojen opiskelijat tulevat olemaan työelämässä tiiviissä yhteistyössä, joten kontakteja kannattaa luoda jo opiskeluaikoina. Siispä on perustettu maanmittari-, arkkitehti- ja rakennusinsinöörikillan yhteinen ammattiainejärjestö.

Toimintamme koostuu vuoden aikana järjestämistä hyvin perinteisistä tapahtumista, joihin kaikkien kolmen killan jäsenet ovat tervetulleita. MAIKin tavoitteena on luoda jäsenilleen mahdollisuudet verkostoitua eri alojen opiskelijoiden kanssa. Järjestämme kolme vuosittaista tapahtumaa, jotka ovat kaikki ilmapiiriltään rentoja, ja joissa saa ja kuuluu pitää hauskaa! Mukaan kaikkiin MAIK-tapahtumiin pääset liittymällä jäseneksi. MAIK:in jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista, ja voit tehdä sen MAIKin kotisivuilla.

Vista logo

Studentförening av landskapsarkitektur Vista rf

Vista är en ideell förening för landskapsarkitektursstuderande som har för avsikt att främja landskapsarkitekturens ställning så väl i Aalto-universitetet som i hela Finland. Föreningen samarbetar med olika företag i branschen, andra studentföreningar samt Finlands landskapsarkitektförbund MARK.

Vista ordnar olika evenemang för sina medlemmar, som t.ex. exkursioner, företagsbesök och kvällsaktiviteter. Vistas verksamhet är öppet för alla intresserade i landskapsarkitektur. Vista är dessutom aktiv i studenternas intressebevakning och mottagning av nya studerande. Webbpublikationen Ravista kan läsas på Vistas webbsida.

poligoni

Poligoni ry

Poligoni on Aalto-yliopiston geoinformatiikan opiskelijat yhteen kokoava ammattiaineyhdistys.
Suurin osa poligonilaisista opiskelee geoinformatiikkaa, kartografiaa, fotogrammetriaa, kaukokartoitusta tai geodesiaa, mutta jäsenistöön kuuluu lisäksi valmistuneita ja muita maanmittareita.
Toiminnallaan yhdistys pyrkii tuomaan alaa tunnetuksi sekä tutustuttaa opiskelijat alan työmahdollisuuksiin jo opiskeluaikana. Tärkeimpiä tapahtumiamme ovat yritysvierailut, saunaillat ja vuosittain järjestettävä Teemapäivä-seminaari geoinfomatiikan alan uusimmista aiheista. Poligoni toivottaa kaikki tervetulleiksi liittymään yhdistykseen! 

Plätty logo

Polin lääketieteellisen tekniikan yhdistys

Polin lääketieteellisen tekniikan yhdistys eli Plätty on Otaniemessä toimiva biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan ammattiainekerho.

Plätty kokoaa yhteen Aalto-yliopiston biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan opiskelijat sekä muut alasta kiinnostuneet. Se luo ja ylläpitää hyviä suhteita opettajakuntaan, elinkeinoelämään ja tutkimuslaitoksiin. Plätty ajaa opiskelijoiden etua korkeakoulussa ja lisää heidän tietämystään ja tuntemustaan alasta.

Tavoitteidensa toteuttamiseksi Plätty järjestää saunailtoja ja tilaisuuksia, joissa opintojensa eri vaiheessa olevat voivat vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia. Tilaisuuksiin kutsutaan alan ammattilaisia kertomaan terveydenhuollon tekniikan ja teollisuuden näköaloista ja työelämästä yleensä. Tällainen epämuodollinen tutortoiminta on yksi Plättyn tärkeimmistä tehtävistä. Saunailloissa tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa – välillä myös perinteisiä plättyjä.

Toinen tärkeä toimintamuoto on yritysvierailut, joilla jäsenet pääsevät tutustumaan siihen, mitä itse kukin mahdollisesti tulee tekemään valmistuttuaan.

Ajatus uuden ammattiainekerhon perustamisesta biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan syventymiskohteen opiskelijoille syntyi keväällä 1993. Lähtokohtana oli Fyysikkokillan paisuminen liian suureksi. Killan resurssit eivät riitä tarjoamaan vanhemmille tieteenharjoittajille omaan alaan tutustuttavaa toimintaa.

Idea herätti kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa ja sai heti alussa hyvän tuen Lääketieteellisen tekniikan laboratoriolta ja professori Katilalta. Perustavat kokoukset pidettiin alkusyksystä 1993.

Plättyssä on noin 250 jäsentä. Fyysikoiden lisäksi toimintaan on saatu mukaan myös paljon bioinformaatiotekniikan opiskelijoita sekä jonkin verran sähköläisiä, kemistejä ja muita teekkareita. Jäsenistöstä löytyy sellaisiakin teekkariyhdistyksessä harvinaisia olioita kuin lääketieteen opiskelijoita ja valmiita alan ammattilaisia. Poikkitieteellisyyttä pyritään vaalimaan Plättyn toiminnassa, sillä terveydenhuollon tekniikka vaatii monen eri alan asiantuntijoita.

Puumekanistikerho logo

Puumekanistikerho ry

Puumekanistikerho on Espoon Otaniemessä toimiva puutekniikasta kiinnostuneiden opiskelijoiden ammattiainekerho. Kerho järjestää jäsenilleen excursioita ja erilaisia vapaa-ajan tapahtumia sekä toimii linkkinä opiskelijoiden ja alan teollisuuden välillä. Kerhon toimintaan ovat tervetulleita kaikki puumateriaalista kiinnostuneet AYY:n jäsenet.

Rakennesuunnittelun ammattiainekerho Vääntö ry

Rakennesuunnittelun ammattiainekerho Vääntö ry

Vääntö on kerho rakennesuunnittelusta kiinnostuneille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kuka tahansa rakennesuunnittelusta ja rakentamisesta kiinnostunut on tervetullut liittymään. Kerho on alun perin perustettu 2006, mutta on aloittanut toimintansa uudelleen vuonna 2021.

Järjestämme sponsoriemme kanssa erilaisia tapahtumia ja ekskursioita jäsenillemme ja teemme yhteistyötä yliopiston ja sen professorien kanssa. 

Ropo logo

Rakentamistalouden kerho ROPO ry

ROPO on Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden opiskeliljoiden perinteikäs ammattiainekerho, jonka tarkoituksena on koota yhteen opiskelijoita ja valmistuneita diplomi-insinöörejä ammatillisessa mielessä sekä mukavan yhdessäolon merkeissä.

Olemme rekisteröity yhdistys (Y-tunnus: 22128152) ja toimimme myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä. Yhdistyksellämme on pitkä, värikäs ja vaiherikas historia jo perustamisestaan vuodesta 1981 lähtien.

ROPOlaiset herättävät keskustelua rakennusalaan liittyvistä kysymyksistä esimerkiksi järjestämällä seminaareja. Työnantajiin pidetään yhteyttä mm. yritysvierailuilla ja saunailloissa. ROPO muistaa myös jo valmistuneita jäseniään aktiivisella ainais- ja kunnijäsentoiminnalla.

Rethinking_Economics

Rethinking Economics Aalto

Rethhinking Economics Aalto on osa kansainvälistä Rethinking Economics verkostoa. Olemme opiskelijoiden, tutkijoiden ja ammattilaisten verkosto, ja pyrimme rakentamaan parempaa taloustieteen opetusta ja taloustieteellistä keskustelua niin yhteiskunnallisesti kuin kouluissa. Edistämme pluralistista ajattelua taloustieteessä. Rethinking Economics yhdistää ihmiset ympäri maailmaa keskustelemaan ja toteuttamaan tulevaisuuden tarvitsemia muutoksia.

SISTA

SISTA ry

SISTA ry är en studentorganisation för inredningsarkitektur studerandena vid Aalto universitetet, Skolan av Konst och Design. Alla personer som är intresserade av inredningsarkitektur är välkomna att gå med SISTA. Våra huvudmål är att förbättra kommunikationen mellan studenterna och programmet och att organisera evenemang som tillsätter båda yrkeskunskap, och gemenskaplighet. 

SVTK logo

Sähkövoimatekniikan kerho 

Sähkövoimatekniikan kerho (SVTK) on Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun sähkötekniikan opiskelijoiden ammattiainekerho. Kerho perustettiin vuonna 1977. Aktiivisia jäseniä kerholla on noin 40. Koko jäsenmäärämme on noin 100.

SVTK:n järjestämiin tapahtumiin kuuluu yrityssaunailtoja ja -vierailuja, S-,V-,T- ja K-osakilpailut, alumni-ilta sekä poikkitieteelliset sitsit. 

Teekkarien lvi logo

Teekkarien LVI-kerho ry

Teekkarien LVI-kerho ry on ammattiainekerho Aalto-yliopistossa opiskeleville, LVI-tekniikasta kiinnostuneille opiskelijoille. Kerho on toiminut lähes 70 vuotta LVI-opiskelijoiden yhdyssiteenä järjestämällä tapahtumia aina excursioista saunailtoihin. Teekkarien LVI-kerhossa jaat opiskeluaikasi parhaat kokemukset yhdessä muiden LVI-tekniikasta kiinnostuneiden kanssa. Ammattiainekerhoon kuuluminen on hauskaa ja se edistää sinua opinnoissasi. Näitä ihmisiä tulet varmuudella tapaamaan myös työelämässä.

Teekkarien LVI-kerhon, Lämpövoimakerhon (LVK) ja Valmistustekniikan kerhon (VTK) yhteinen kerhohuone sijaitsee osoitteessa Otakaari 1, huone H022a. Paikalta löytyy mm. aktiviisesti käytössä oleva kahvinkeitin.

Tervetuloa mukaan sekä uudet phuksit että vanhemmat tieteenharjoittajat!

Tuote logo_uusi

Tuote

Tuote, eli Tuotekehityksen Opiskelijat – Tuote, on yhdistys jonka tehtävänä on tukea ja yhdistää tuotekehityksen opiskelijoita tai siitä kiinnostuneita. Tuote pyrkii tuomaan yhteen tuotekehityksestä kiinnostuneita opiskelijoita eri tieteen- ja taiteen aloilta, ja rikkoa näiden välisiä rajapintoja. Haluamme luoda jäsenillemme uusia mahdollisuuksia ja tehdä tuotekehityksen opiskelusta entistä näkyvämpää ja helpommin lähestyttävää yliopiston piirissä.

VTK logo

Valmistustekniikan kerho

Valmistustekniikan kerho, VTK, on Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tuotantotekniikan opiskelijoiden ammattiainekerho, johon voivat liittyä kaikki tuotantotekniikasta kiinnostuneet opiskelijat. Päämajaansa kerho pitää korkeakoulun tavoin Espoon Otaniemessä, ja kerho on täysin opiskelijoiden ylläpitämä.

Toiminnassaan VTK pyrkii olemaan vahva yhdistävä tekijä opiskelijoiden ja alumnien välillä, toimimaan tukena opiskelussa, järjestämään tapahtumia sekä tarjoamaan mahdollisuuksia yritysvierailuihin ja verkostoitumiseen. Tämän mahdollistavat pitkät perinteet, hyvät suhteet ja aktiivinen opetushenkilökunta.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat