Förändringar under boendet

Med kompisen till samma studentrumskollektiv

Den som bor i AUS studentrumskollektiv kan föreslå en person som bor för första gången i AUS bostad som hyresgäst till sin studentrumshelhet. Det här gör det lättare för kompisar att få bo i samma studentrumshelhet. Den som flyttar behöver inte bo i samma bostadsgrupp som föreslagaren utan hen kan även bo i till exempel en etta eller tvåa. Den gamla bostaden måste ändå bli ledig vid flytten till ett studentrum.
Friends having a coffee over a table.

Att föreslå en kompis till ett studentrum

Om du vill föreslå en kompis till din studentrumshelhet ta kontakt med AUS boendetjänster per epost, [email protected]. Skriv den föreslagna personens hela namn och hens nuvarande adress. Kompisen ska vara huvudhyresgäst hos AUS och hens bostad bör bli ledig för följande hyresgäst när hen flyttar ut.

Att söka till kompisens studentbostadskollektiv

  1. Om du vill söka med din kompis till samma studentrumshelhet måste du vara huvudhyresgäst hos AUS. Dessutom ska din bostad bli ledig när du flyttar ut, alltså ingen annan kan bli kvar i bostaden.
  2. När din kompis föreslagit dig till studentrummet kan du ansöka om studentrummen i din kompis kollektiv. Alla bostäder i studentrumskollektivet behöver inte sökas men din ansökan får inte innehålla bostäder utanför studentrumshelheten.*

    Boenderådgivarna kan inte redigera din ansökan i stället för dig så om det i misstag kommit med bostäder utanför helheten i ansökan, måste du fylla i en ny ansökan. Kontrollera alltså att du sökt rätt bostäder. Om du har tidigare ansökningar så radera kollektivets bostäder från ifrågavarande ansökningar.

  3. Bifoga en fritt formulerad utredning om att det är fråga om att föreslå en kompis till studentrummet. Ur bilagan bör framgå förslagsgivarens hela namn och adress.

*Domo sorterar bostäderna enligt hyran, inte på basis av studentrumshelheten. Du måste således sannolikt söka olika stora bostäder i studentrumskollektivet ur flera undermenyer.

När kan man flytta in?

När en bostad blir ledig i studentrumskollektivet erbjuds den i första hand till den föreslagna personen. Det lönar sig att följa med eposten för eventuellt erbjudande för efter att erbjudandet gått ut erbjuds studentrummet till följande person.
Om invånaren som föreslagit kompisen flyttar ut innan ett erbjudande hinner skickas till kompisen måste någon annan i studentrumshelheten föreslå ifrågavarande kompis till studentrummet, annars förfaller förslaget.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat