Ett steg mot en hållbarare återvinning — plastinsamlingen började i Teknologbyn

AUS strävar att främja principerna för hållbar utveckling även i boendet och vi vill möjliggöra en så hållbar återvinning som möjligt för våra invånare.

AUS strävar att främja principerna för hållbar utveckling även i boendet och vi vill möjliggöra en så hållbar återvinning som möjligt för våra invånare. De nya plastinsamlingspunkterna finns på följande ställen i Teknologbyn:

  • Bistervägen 3, 5, 6 och 7
  • Otsvängen 18 och Otsvängen 20.
  • Otstranden 8.

På alla ovanstående fastigheters anslagstavlor finns plastinsamlingsanvisningar. Platsförpackningar återvinns i Molok-avfallsbehållare vid återvinningspunkten. Även vid återvinningspunkten för nybyggnaden på Karlavägen 2 finns ett plastinsamlingskärl.

Varför lönar det sig att sortera plastförpackningar?

Plastförpackningar samlas in som råvaror för nya plastprodukter. Att återvinna plast är en ekologisk gärning-genom att sortera minskar du behovet av att producera nytt plast. Av den återvunna plasten tillverkas exempelvis plastpåsar, blomkrukor och hinkar. Genom att sortera plastförpackningar minskar du även fastigheternas avfallskostnader.

Vad och hur sorterar jag?

Återvinningsbara plastförpackningar är bl.a. yoghurtburkar, påsar av plast, schampoflaskor samt olika ost- och charkuteriförpackningar och färdigmatförpackningar. De tomma förpackningarna kan sköljas av och vid behov torkas – en sådan renhet räcker som inte orsakar lukter.

I plastinsamlingskärlet får endast läggas plastförpackningar. Övrigt plastavfall måste läggas i blandavfallet. Se noggrannare anvisningar på HRM:s webbplats https://www.hsy.fi/sv/invanare/sortering/sorteringsanvisningar/Sidor/Plast.aspx.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.