Askel kohti kestävämpää kierrättämistä — muovinkeräys alkoi Teekkarikylässä

AYY pyrkii edistämään kestävän kehityksen periaatteita myös asumisessa ja haluamme mahdollistaa asukkaillemme mahdollisimman kestävän jätteiden lajittelun.

AYY pyrkii edistämään kestävän kehityksen periaatteita myös asumisessa ja haluamme mahdollistaa asukkaillemme mahdollisimman kestävän jätteiden lajittelun. Uudet muovinkeräyspisteet sijaitsevat seuraavissa Teekkarikylässä kohteissa:

  • Jämeräntaival 3, 5, 6 ja 7
  • Otakaari 18 ja Otakaari 20
  • Otaranta 8.

Kaikkien edellä mainittujen kiinteistöjen ilmoitustaululle on jaettu muovinkierrätysohjeet. Muovipakkaukset kerätään kierrätyspisteillä oleviin Molok-jätesäiliöihin. Myös Miestentie 2:n uudisrakennuksen kierrätyspisteellä on muovinkeräysastia.

Miksi muovipakkauksia kannattaa lajitella?

Muovipakkaukset kerätään uusien muovituotteiden raaka-aineeksi. Muovin kierrättäminen on ekoteko – lajittelemalla vähennät tarvetta tuottaa uutta muovia. Kierrätetystä muovista valmistetaan esimerkiksi muovikasseja, kukkaruukkuja ja ämpäreitä. Muovipakkauksia lajittelemalla vähennät myös kiinteistön jätekustannuksia.

Miten lajittelen muovijätteet?

Kierrätettäviä muovipakkauksia ovat mm. jogurttipurkit, muoviset pussit, shampoo-pullot sekä erilaiset juusto- tai leikkelepakkaukset ja valmisruokapakkaukset. Tyhjät pakkaukset voi huuhtaista tai pyyhkäistä tarvittaessa – sellainen puhtaus riittää, josta ei aiheudu hajuhaittaa.

Muovinkeräysastiaan kuuluvat vain muovipakkaukset. Muu muovinen jäte on vietävä sekajätteeseen. Katso tarkemmat ohjeet HSY:n sivuilta https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/lajitteluohjeet/muovi/Sivut/default.aspx

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa