Engagera dig i medborgaraktion!

De årliga boendemötena närmar sig igen och det innebär en möjlighet att engagera sig och påverka ditt eget boende.
asukaskokous en

Varför ska du engagera dig?

De boende har inflytande över sin egen boendemiljö. Om du som boende undrar varför föreningslokalen för det mesta inte används eller varför grillen på gården är ur funktion kan du engagera dig. Genom att gå med i en boendekommitté kan du komma med idéer om en liten fest i klubbhuset eller en månatlig matlagningskväll, och en boendebudget kan användas för att fixa till grillen och sedan anordna en grillkväll för de boende.

Vad är en boendekommitté?

I en boendekommitté kan du påverka hur de årliga boendepengarna används, du kan komma med idéer och organisera saker som boendeaktiviteter eller samhällsevenemang. Som ordförande i boendekommittén kan du också ställa upp i valet till styrelsen för bostadskooperationen (ASY) och därmed få ett bredare inflytande över frågor som rör ekonomin och fastigheterna i hela hyresportföljen. Genom boendekommittén lär du känna dina grannar och inte minst boendekommittéerna i de andra husen. Du behöver inte komma med idéer och göra saker på egen hand, utan du får alltid stöd av en koordinator från AUS. Under mandatperioden kommer du också att lära känna andra boendekommittéer genom informella möten.

Var och när kan jag delta?

I år ordnar AUS invånarmöten i Studentcentrumet den 29 och 30 november. Inbjudningarna till mötena delas ut en vecka i förväg och du kan kontrollera datum och tid för mötet i din byggnad på inbjudan.

Mötet inleds med en genomgång av AUS ekonomi- och fastighetsärenden samt hyressättningen. Efter AUS presentation delas invånarna in i en invånarförsamling för att välja en invånarkommitté och en ordförande för det kommande året samt för att lägga fram förslag för att förbättra boendemiljön. Invånarförsamlingen har också rätt att nominera en kandidat till AUS ekonomistyrelse.

För mer information, besök

Om du är intresserad och har ytterligare frågor, vänligen kontakta Anniina Hakatie, Resident Coordinator [email protected] eller läs mer här>>

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Tempaus ökar uppskattningen av frivilligarbete i Finland

Den Bisterskäggige ingenjören, Sheryl Tokyos och Kunniamursus Tempausbefallning lästes upp på Aalto Open Air och utlysningen av Wappen.
sininen tausta ja musta teksti
Ajankohtaista Publicerat:

AUS EU-valsevenemang är på kommande!

Europa är ditt hem-turnén kommer till Otnäs den 14 maj.
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024
Ajankohtaista Publicerat:

Fannis första maj tal

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Fanni Mattsson höll AUS valborgstal på Ulrikasborgbacken den 1.5.2024.