Lähde mukaan asukastoimintaan!

Vuoden varsinaiset asukaskokoukset tulevat taas, ja se tarkoittaa mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa omaan asumiseen.
asukaskokous

Miksi kannattaa lähteä mukaan asukastoimintaan?

Asukastoiminnassa asukkaalla on vaikutusvaltaa omaan asumisviihtyvyyteensä. Jos asukkaana mietityttää esimerkiksi, miksei asukkaiden kerhotila ole useammin käytössä tai miksi pihalla oleva grilli on epäkunnossa, asukastoiminnassa voit lähteä edistämään asioita. Lähtemällä asukastoimikuntaan voit ideoida kerhohuoneessa pidettävät pikkujoulut tai kuukausittaisen kokkausillan, sekä asukasbudjetilla grilli voidaan pistää kuntoon ja sen jälkeen järjestää asukkaille grillausilta.

Mikä on asukastoimikunta?

Asukastoimikunnassa pystyt vaikuttamaan mm. siihen, mihin vuosittainen asukastoiminnan raha käytetään, pääset ideoimaan ja järjestämään mm. asukasvirkistyksiä tai talkoita. Asukastoimikunnan puheenjohtajana voit myös asettua ehdolle Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n jäseneksi, ja näin vaikuttaa laajemmin koko vuokratalokannan talouteen ja kiinteistöihin liittyviin asioihin. Asukastoiminnan kautta naapurit käyvät tutuksi, unohtamatta muiden talojen asukastoimikuntia. Asukastoiminnassa ei tarvitse ideoida ja tehdä yksin, vaan tukena on aina AYY:lta asukastoiminnan koordinaattori. Toimikauden aikana myös muut asukastoimikunnat käyvät tutuksi rentojen tapaamisten kautta.

Missä ja milloin voin osallistua?

Asukaskokoukset järjestetään tänä vuonna AYY:n järjestämänä Kandidaattikeskuksella 29.11 ja 30.11. Kutsut kokouksiin jaetaan viikkoa ennen ja kutsusta voi tarkistaa oman talon kokouksen päivän sekä kellonajan.

Kokouksen aluksi käydään läpi AYY:n talous- ja kiinteistöasioita, sekä vuokranmääritystä. AYY:n esityksen jälkeen asukkaat jakautuvat oman talon asukaskokoukseen, jossa valitaan asukastoimikunta ja asukastoimikunnan puheenjohtaja seuraavalle vuodelle, sekä tehdään ehdotuksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi. Asukaskokouksella on myös oikeus nimetä asukkaiden ehdokas AYY:n talousjohtokuntaan.

Lisätietoja

Jos asukastoiminta kiinnostaa ja sinulle heräsi lisäkysymyksiä, ole yhteydessä asukastoiminnan koordinaattoriin Anniina Hakatiehen [email protected] tai lue lisää asukastoiminnosta >>  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.