Lähde mukaan asukastoimintaan!

Vuoden varsinaiset asukaskokoukset tulevat taas, ja se tarkoittaa mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa omaan asumiseen.
asukaskokous

Miksi kannattaa lähteä mukaan asukastoimintaan?

Asukastoiminnassa asukkaalla on vaikutusvaltaa omaan asumisviihtyvyyteensä. Jos asukkaana mietityttää esimerkiksi, miksei asukkaiden kerhotila ole useammin käytössä tai miksi pihalla oleva grilli on epäkunnossa, asukastoiminnassa voit lähteä edistämään asioita. Lähtemällä asukastoimikuntaan voit ideoida kerhohuoneessa pidettävät pikkujoulut tai kuukausittaisen kokkausillan, sekä asukasbudjetilla grilli voidaan pistää kuntoon ja sen jälkeen järjestää asukkaille grillausilta.

Mikä on asukastoimikunta?

Asukastoimikunnassa pystyt vaikuttamaan mm. siihen, mihin vuosittainen asukastoiminnan raha käytetään, pääset ideoimaan ja järjestämään mm. asukasvirkistyksiä tai talkoita. Asukastoimikunnan puheenjohtajana voit myös asettua ehdolle Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n jäseneksi, ja näin vaikuttaa laajemmin koko vuokratalokannan talouteen ja kiinteistöihin liittyviin asioihin. Asukastoiminnan kautta naapurit käyvät tutuksi, unohtamatta muiden talojen asukastoimikuntia. Asukastoiminnassa ei tarvitse ideoida ja tehdä yksin, vaan tukena on aina AYY:lta asukastoiminnan koordinaattori. Toimikauden aikana myös muut asukastoimikunnat käyvät tutuksi rentojen tapaamisten kautta.

Missä ja milloin voin osallistua?

Asukaskokoukset järjestetään tänä vuonna AYY:n järjestämänä Kandidaattikeskuksella 29.11 ja 30.11. Kutsut kokouksiin jaetaan viikkoa ennen ja kutsusta voi tarkistaa oman talon kokouksen päivän sekä kellonajan.

Kokouksen aluksi käydään läpi AYY:n talous- ja kiinteistöasioita, sekä vuokranmääritystä. AYY:n esityksen jälkeen asukkaat jakautuvat oman talon asukaskokoukseen, jossa valitaan asukastoimikunta ja asukastoimikunnan puheenjohtaja seuraavalle vuodelle, sekä tehdään ehdotuksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi. Asukaskokouksella on myös oikeus nimetä asukkaiden ehdokas AYY:n talousjohtokuntaan.

Lisätietoja

Jos asukastoiminta kiinnostaa ja sinulle heräsi lisäkysymyksiä, ole yhteydessä asukastoiminnan koordinaattoriin Anniina Hakatiehen [email protected] tai lue lisää asukastoiminnosta >>  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa