Lähde mukaan asukastoimintaan!

Vuoden varsinaiset asukaskokoukset tulevat taas, ja se tarkoittaa mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa omaan asumiseen.
asukaskokous

Miksi kannattaa lähteä mukaan asukastoimintaan?

Asukastoiminnassa asukkaalla on vaikutusvaltaa omaan asumisviihtyvyyteensä. Jos asukkaana mietityttää esimerkiksi, miksei asukkaiden kerhotila ole useammin käytössä tai miksi pihalla oleva grilli on epäkunnossa, asukastoiminnassa voit lähteä edistämään asioita. Lähtemällä asukastoimikuntaan voit ideoida kerhohuoneessa pidettävät pikkujoulut tai kuukausittaisen kokkausillan, sekä asukasbudjetilla grilli voidaan pistää kuntoon ja sen jälkeen järjestää asukkaille grillausilta.

Mikä on asukastoimikunta?

Asukastoimikunnassa pystyt vaikuttamaan mm. siihen, mihin vuosittainen asukastoiminnan raha käytetään, pääset ideoimaan ja järjestämään mm. asukasvirkistyksiä tai talkoita. Asukastoimikunnan puheenjohtajana voit myös asettua ehdolle Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n jäseneksi, ja näin vaikuttaa laajemmin koko vuokratalokannan talouteen ja kiinteistöihin liittyviin asioihin. Asukastoiminnan kautta naapurit käyvät tutuksi, unohtamatta muiden talojen asukastoimikuntia. Asukastoiminnassa ei tarvitse ideoida ja tehdä yksin, vaan tukena on aina AYY:lta asukastoiminnan koordinaattori. Toimikauden aikana myös muut asukastoimikunnat käyvät tutuksi rentojen tapaamisten kautta.

Missä ja milloin voin osallistua?

Asukaskokoukset järjestetään tänä vuonna AYY:n järjestämänä Kandidaattikeskuksella 29.11 ja 30.11. Kutsut kokouksiin jaetaan viikkoa ennen ja kutsusta voi tarkistaa oman talon kokouksen päivän sekä kellonajan.

Kokouksen aluksi käydään läpi AYY:n talous- ja kiinteistöasioita, sekä vuokranmääritystä. AYY:n esityksen jälkeen asukkaat jakautuvat oman talon asukaskokoukseen, jossa valitaan asukastoimikunta ja asukastoimikunnan puheenjohtaja seuraavalle vuodelle, sekä tehdään ehdotuksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi. Asukaskokouksella on myös oikeus nimetä asukkaiden ehdokas AYY:n talousjohtokuntaan.

Lisätietoja

Jos asukastoiminta kiinnostaa ja sinulle heräsi lisäkysymyksiä, ole yhteydessä asukastoiminnan koordinaattoriin Anniina Hakatiehen [email protected] tai lue lisää asukastoiminnosta >>  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kynttilät
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Asukastoiminta
Blogi Julkaistu:

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Opiskelijoiden mielenterveyskriisi ei odota

Tutkimukset puhuvat taas puolestaan – opiskelijoiden pahoinvointi on riistäytymässä käsistä. Vaadimme, että päättäjät ottavat mielenterveyskriisin tosissaan ja puuttuvat riittämättömiin resursseihin pikimmiten.
People standing in the hall
Ajankohtaista Julkaistu:

Totti Korpua valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024

Totti Korpua on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2024. Korpua oli AYY:n virallinen SYL-hallitusehdokas. Tampereen yliopistolla 17.–18.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.