Elina Nieminen vald till AUS verksamhetsledare

Elina Nieminen har valts till verksamhetsledare för Aalto-universitetets studentkår AUS för en period på tre år. Valet förrättades av AUS delegation på dess sammanträde 17.4.2019.
Elina Nieminen

Tidigare har Elina Nieminen arbetat bland annat med att leda frivilliga under Ruisrock. Förra året lotsade hon AYY-gemenskapens strukturprojekt. Tidigare har hon verkat som styrelsemedlem i Helsingfors universitets studentkår samt i ett flertal andra förtroendeuppdrag.

”Det känns helt fantastiskt!” kommenterar Nieminen som nyvald. ”Jag är mycket tacksam över förtroendet och väntar entusiastiskt på de kommande tre åren.”

Nieminen börjar med en introduktion i arbetet under våren och sommaren. Hans mandatperiod sträcker sig till april 2022.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 14 000 studerande. Verksamhetsledarens huvudsakliga uppgift är att garantera att studentkårens strategi förverkligas.  I verksamhetsledarens arbete ingår ett nära samarbete med styrelsen och fullmäktige. En central del i det dagliga arbetet utgörs av ständig utveckling samt intressentgruppsarbete och av studentkårens representantuppdrag. Verksamhetsledaren leder flera team i ditt arbete och är chef för ungefär 20 arbetstagare. Verksamhetsledare ersätter nuvarande generalsekreterare.

Mer information:

Nuvarande generalsekreterare Niko Ferm, [email protected], tfn 050 520 9415
Den nya verksamhetsledare Elina Nieminen, [email protected], tfn 040 681 961

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.