Delegationsordförande 2023 och styrelsebildare har valts

Erik Halttunen är AUS delegationsordförande i 2023 och Ida Parkkinen är styrelsebildare.
Kuvassa Ida Parkkinen ja Erik Halttunen, kädessä kukkakimput

På mötet AYYE 10/2022 på torsdagen 27.10 valde AUS delegation Erik Halttunen till delegationsordförande och Ida Parkkinen till styrelsebildare för 2023. Grattis till de valda och tack till alla applikanter!

Styrelsebildaren utarbetar ett förslag om AUS styrelse 2023 för delegationen. Delegationsordföranden svarar däremot för delegationens verksamhet i allmänhet, till exempel förbereder möten och agerar som ordförande på möten.

Ansökningstiden till delegationens viceordförande är ännu öppen tills 24.11 och ansökningstiden till AUS styrelsemedlemmar är öppen tills 6.11. Läs mer om volontärmöjligheterna inom AUS på denna sida.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.