AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2020

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde på sitt möte 12.11.2019 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2020. Delegationsordföranden heter Suvi Vendelin och styrelsebildaren Olli Kesseli.
Hallituksenmuodostaja Olli Kesseli ja edustajiston puheenjohtaja Suvi Vendelin

Aalto-universitetets studentkår
13.11.2018
Får publiceras

AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2020

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde på sitt möte 12.11.2019 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2020. Delegationsordföranden heter Suvi Vendelin och styrelsebildaren Olli Kesseli.

Vendelin studerar arkitektur för sexte året. I år har hon suttit i Findlands Studentkårers Förbundets styrelse och i 2018 i AUS styrelse med utbildningspolitisk intressebevakning och utvecklingssamarbete som ansvarsområde. ”Delegationens år ska göras inspirerande, ett påverkansarbetets år. Det är fantastiskt att få ordföra den nyvalda delegationen! Här skapas den bästa studentdemokratin”, säger Vendelin.

Kesseli studerar industriell ekonomi för femte året. I år har han suttit i AUS styrelse med gemenskapen, frivilliga och alumner som ansvarsområde. ”Svindlande atmosfär! Tack till delegationen för förtroendet. Kommande året är fullt av fina utmaningar som vi får tackla tillsammans”, glödjade Kesseli.

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag till styrelse för 2020 för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte 28.11.2019. Uppdragen som styrelsemedlemmar och vice delegationsordförande kan sökas fram till den 7 november. Kolla mer här.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 14 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

Mer information:
Elina Nieminen, verksamhetsledare, [email protected], 050 520 9415

Board members

Styrelsen

Styrelsen, som väljs av delegationen, utövar den förvaltande och verkställande makten i studentkåren. Styrelsens mandatperiod är ett kalenderår.

AUS organisation
Kampsujaosto ja ilmapallot

Sök till volontär

Detta är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.

Sök till volontär
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.