AUS styrelse för år 2023 har valts

På sitt möte den 24 november 2022 godkände Aalto-universitetets studentkårs delegation styrelsebildare Ida Parkkinens förslag till styrelsesammansättningen för år 2023. På mötet valdes även viceordförande för den nya delegationen.
Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants

AUS styrelsemedlemmar för år 2023 är: 

Ida Parkkinen, SCI, ordförande 

Niina Tapanainen, ELEC 

Weixin Niemi, BIZ 

Totti Korpua, ARTS 

Ene Rönkkö, ARTS 

Oskari Järvinen, SCI 

Mantė Žygelytė, ARTS 

Toni Niemi, BIZ 

Antti Henriksson, CHEM 

Fanni Mattsson, ENG 
 

Styrelsemedlemmarnas ansvarsområden bestäms officiellt på styrelsens första möte. Den nya styrelsen börjar sin mandatperiod i januari 2023. 

”Det kommande årets styrelse har utmärkta färdigheter att befrämja visionen om studentkårens framtid. Jag litar på att vi med denna sammansättning omfattande kan lyfta fram medlemmarnas synpunkter i det operativa beslutsfattandet”, säger AUS styrelsebildare och nästa års ordförande Ida Parkkinen

På samma möte 11/2022 torsdag 24.11 valde delegationen delegationens viceordförande för år 2023.   Till första viceordförande valdes Jaakko Sirén och till andra viceordförande valdes Tomas Kurenniemi. På föregående mötet 27.10 valdes Erik Halttunen till delegationsordförande och Ida Parkkinen till styrelsebildare. Läs det tidigare meddelandet

Tilläggsinformation: 

Ida Parkkinen, AUS styrelsebildare och styrelsens ordförande för år 2023, [email protected] 

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande inom teknik, ekonomi och konst. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.