AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä

AUS har aktivt utökat sin konstsamling med studenternas verk från och med år 2017. För den nyaste kompletteringen ordnades en öppen konstverksansökning i november 2022 med temat ”Uncertainty-osäkerhet”.

Sju verk valdes till konstsamlingen: Sija (Mirva Paastela 2022), Riitta (Sandra Prami 2020), Half Truths (Monika Hauck 2022), Anonymous Self-Pity Society (Anna Bernal 2022), Not To Be Reproduced (Carlos Daniel Perez Moreno 2022), Pinnan alla / Under the surface (Raisa Mäkinen 2022) ja Nimetön / Untitled (Raisa Mäkinen 2022). I de valda verken har använts olika material och tekniker mångsidigt såsom serigrafi, digitryck, resonografi, lågbränd keramik, drejning och sammanfogad keramik samt performans.

”Naturprocesser och mysterier har inspirerat uppkomsten av mina verk. Verken kan anses beskriva osäkerhet på ett trösterikt sätt såsom även naturen är osäker. Konstverken påminner om att vi inte kan veta eller kontrollera allt”, berättar Raisa Mäkinen om sitt verk Pinnan alla/Under the surface och Nimetön/Untitled.

Verken valdes av en jury som bestod av en konstnär som konstsakkunnig, en kurator och Elham Rahmati som hör till grundarna och redaktörerna för No niin-publikationen samt TOKYOs representant Iida Nurminen, Aalto-universitetets studentkårsrepresentant Tomas Kurenniemi och Mana Tashakorinia från Kommittén för konstnärlig verksamhet. Juryn behandlade 26 verkansökningar.

Konstsamlingens verk finns till påseende i Museet för studerandekulturs lokal för föränderliga utställningar. Museet finns i Otnäs på adressen Bistervägen 3 och man kan bekanta sig med konstverken under öppettiderna på söndagar kl. 14-16.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.