AYY:n taidekokoelmaan täydennyksiä - teokset esillä Opiskelijakulttuurimuseossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin seitsemällä taideteoksella. Teokset ovat esillä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseossa, joka on auki sunnuntaisin klo 14–16.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä

AYY on kartuttanut taidekokoelmaansa aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien opiskelijoiden teoksilla. Uusinta täydennystä varten järjestettiin marraskuussa 2022 avoin teoshaku teemalla ”Uncertainty – epävarmuus”.

Taidekokoelmaan valittiin seitsemän teosta: Sija (Mirva Paastela 2022), Riitta (Sandra Prami 2020), Half Truths (Monika Hauck 2022), Anonymous Self-Pity Society (Anna Bernal 2022), Not To Be Reproduced (Carlos Daniel Perez Moreno 2022), Pinnan alla / Under the surface (Raisa Mäkinen 2022) ja Nimetön / Untitled (Raisa Mäkinen 2022). Valituissa teoksissa on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten silkkipaino, digipaino, risografia, matalapolttoinen keramiikka, dreijattu ja liitetty keramiikka sekä performanssi.

”Luonnon prosessit ja mysteerit ovat inspiroineet teosteni syntyä. Teosten voi nähdä kuvastavan epävarmuutta, mutta lohdullisella tavalla, siten kuin luontokin on epävarmaa. Teokset muistuttavat, että emme voi tietää tai kontrolloida kaikkea”, Raisa Mäkinen kertoo teoksistaan Pinnan alla / Under the surface ja Nimetön / Untitled.

Teokset valitsi tuomaristo, johon kuuluivat taideasiantuntijana kuvataiteilija, kuraattori ja No niin -julkaisun perustajiin ja toimittajiin kuuluva Elham Rahmati, TOKYOn edustaja Iida Nurminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustaja Tomas Kurenniemi sekä Taiteellisen toiminnan komiteasta Mana Tashakorinia. Tuomaristo sai käsiteltäväkseen 26 teoshakemusta.

Taidekokoelman teokset ovat nähtävillä Opiskelijakulttuurimuseon vaihtuvan näyttelyn tilassa. Museo sijaitsee Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 ja teoksiin voi käydä tutustumassa aukioloaikojen puitteissa sunnuntaisin klo 14–16.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.