AYY:n taidekokoelmaan täydennyksiä - teokset esillä Opiskelijakulttuurimuseossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin seitsemällä taideteoksella. Teokset ovat esillä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseossa, joka on auki sunnuntaisin klo 14–16.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä

AYY on kartuttanut taidekokoelmaansa aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien opiskelijoiden teoksilla. Uusinta täydennystä varten järjestettiin marraskuussa 2022 avoin teoshaku teemalla ”Uncertainty – epävarmuus”.

Taidekokoelmaan valittiin seitsemän teosta: Sija (Mirva Paastela 2022), Riitta (Sandra Prami 2020), Half Truths (Monika Hauck 2022), Anonymous Self-Pity Society (Anna Bernal 2022), Not To Be Reproduced (Carlos Daniel Perez Moreno 2022), Pinnan alla / Under the surface (Raisa Mäkinen 2022) ja Nimetön / Untitled (Raisa Mäkinen 2022). Valituissa teoksissa on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten silkkipaino, digipaino, risografia, matalapolttoinen keramiikka, dreijattu ja liitetty keramiikka sekä performanssi.

”Luonnon prosessit ja mysteerit ovat inspiroineet teosteni syntyä. Teosten voi nähdä kuvastavan epävarmuutta, mutta lohdullisella tavalla, siten kuin luontokin on epävarmaa. Teokset muistuttavat, että emme voi tietää tai kontrolloida kaikkea”, Raisa Mäkinen kertoo teoksistaan Pinnan alla / Under the surface ja Nimetön / Untitled.

Teokset valitsi tuomaristo, johon kuuluivat taideasiantuntijana kuvataiteilija, kuraattori ja No niin -julkaisun perustajiin ja toimittajiin kuuluva Elham Rahmati, TOKYOn edustaja Iida Nurminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustaja Tomas Kurenniemi sekä Taiteellisen toiminnan komiteasta Mana Tashakorinia. Tuomaristo sai käsiteltäväkseen 26 teoshakemusta.

Taidekokoelman teokset ovat nähtävillä Opiskelijakulttuurimuseon vaihtuvan näyttelyn tilassa. Museo sijaitsee Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 ja teoksiin voi käydä tutustumassa aukioloaikojen puitteissa sunnuntaisin klo 14–16.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2023

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille ma 7.8.2023 - su 7.1.2024.
Eduskuntavaalit 2023
Ajankohtaista Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit järjestetään taas tänä keväänä. Katso alta vaalien tärkeät tapahtumat ja päivämäärät.
An open laptop on the table next to a coffee cup.
Ajankohtaista Julkaistu:

Voiko asumistukea saada lisää, jos vuokra nousee?

Kustannusten nousun myötä useat opiskelija-asuntotoimijat ovat joutuneet korottamaan vuokriaan. Kelalta voi hakea korotusta asumistukeen, jos asumismenot kasvavat.
Sauna
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Saunat takaisin käyttöön 1.3.2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti avata kertavuokrattavien tilojensa saunat sekä asukkaiden omat saunavuorot aiemmasta päätöksestä poiketen jo 1.3.2023