AYY:n taidekokoelmaan täydennyksiä - teokset esillä Opiskelijakulttuurimuseossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin seitsemällä taideteoksella. Teokset ovat esillä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseossa, joka on auki sunnuntaisin klo 14–16.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä

AYY on kartuttanut taidekokoelmaansa aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien opiskelijoiden teoksilla. Uusinta täydennystä varten järjestettiin marraskuussa 2022 avoin teoshaku teemalla ”Uncertainty – epävarmuus”.

Taidekokoelmaan valittiin seitsemän teosta: Sija (Mirva Paastela 2022), Riitta (Sandra Prami 2020), Half Truths (Monika Hauck 2022), Anonymous Self-Pity Society (Anna Bernal 2022), Not To Be Reproduced (Carlos Daniel Perez Moreno 2022), Pinnan alla / Under the surface (Raisa Mäkinen 2022) ja Nimetön / Untitled (Raisa Mäkinen 2022). Valituissa teoksissa on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten silkkipaino, digipaino, risografia, matalapolttoinen keramiikka, dreijattu ja liitetty keramiikka sekä performanssi.

”Luonnon prosessit ja mysteerit ovat inspiroineet teosteni syntyä. Teosten voi nähdä kuvastavan epävarmuutta, mutta lohdullisella tavalla, siten kuin luontokin on epävarmaa. Teokset muistuttavat, että emme voi tietää tai kontrolloida kaikkea”, Raisa Mäkinen kertoo teoksistaan Pinnan alla / Under the surface ja Nimetön / Untitled.

Teokset valitsi tuomaristo, johon kuuluivat taideasiantuntijana kuvataiteilija, kuraattori ja No niin -julkaisun perustajiin ja toimittajiin kuuluva Elham Rahmati, TOKYOn edustaja Iida Nurminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustaja Tomas Kurenniemi sekä Taiteellisen toiminnan komiteasta Mana Tashakorinia. Tuomaristo sai käsiteltäväkseen 26 teoshakemusta.

Taidekokoelman teokset ovat nähtävillä Opiskelijakulttuurimuseon vaihtuvan näyttelyn tilassa. Museo sijaitsee Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 ja teoksiin voi käydä tutustumassa aukioloaikojen puitteissa sunnuntaisin klo 14–16.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.