AUS konstsamling kompletterades med sex verk med temat fred

I slutet av år 2023 kompletterades Aalto-universitetets studentkårs konstsamling med sex konstverk. Verkansökningen som var öppen för medlemmarna i november hade temat "Peace- fred”.
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.

Sex nya verk har valts att komplettera Aalto-universitetets studentkårs konstsamling: Maisema / Landscape (2302-1) (Alex Baer 2023), Immigrant (Carlos Daniel Perez Moreno 2023), Atmosphere in, viscera out (Genietta Varsi 2022), Cloud Formations (Benjamin Robson 2023), Turvapaikka / Safe place (Tomas Heinonen 2022) samt Noste (Mira Niittymäki 2022).

Temat ”Peace- fred” valdes som tema för konsamlingsansökningen på grund av det rådande världsläget. De valda verken går hand i hand med temat och bildar en intressant helhet som innehåller många olika tekniker och material. Juryn bestod av konskritikern Sini Montonen som även fungerade som konstexpert, AUS representant Ene Rönkkö och TOKYO:s representant Monika Hauck. Verkansökningen var öppen för medlemmarna i november 2023.

Verken kan ses i lokalen för föränderliga utställningar på Museet för studerandekulturer som AUS upprätthåller . Museet är öppet på söndagar 14-16 då man kan bekanta sig med verken.

”Museerna har en viktig roll som möjliggörare av samhällelig diskussion och som främjare av kunskap och bildning samt gemenskaplighet. I och med den nya utställningens mångsidiga verk erbjuder vi tid för diskussion, lugn och begrundande i samband med museibesöket. I uställningens tema-anda uppmuntrar vi vår gemenskap att tänka på fred, prata och skriva om fred och verka för fred”, kommenterar museichef Anna Merikari,

AUS kompletterar sin konstsamling varje år genom en öppen verkansökning för medlemmarna. Följande gång öppnas verkansökningen i slutet av år 2024.

Mer information:

Anna Merikari, museichef  och samfundschef, Aalto-universitetets studentkår

tfn. +358 50 520 9439

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 17 000 studerande i teknik, handelsvetenskaper och konst. AUS fungerar som sina medlemmars intressebevakare i speciellt utbildningspolitiska och studiesociala ärenden.

Museet för studerandekulturer är ett museum som presenterar Aalto-universitetets studentkårs och föregångarstudentkårers studerandekulturers historia i Esbo i Otnäs på adressen Bistervägen 3 A och drivs av frivilliga och museianställda. Öppet på söndagar kl. 14-16. Inträdet är gratis. Lokalen är inte tillgänglighetsanpassad.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.