AYY:n taidekokoelmaa täydennettiin kuudella teoksella – teemana rauha

Vuoden 2023 lopulla Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin kuudella taideteoksella. Jäsenistölle avoin teoshaku oli auki marraskuussa teemalla "Peace – rauha".
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.

Kuusi uutta teosta on valittu täydentämään Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa: Maisema / Landscape (2302-1) (Alex Baer 2023), Immigrant (Carlos Daniel Perez Moreno 2023), Atmosphere in, viscera out (Genietta Varsi 2022), Cloud Formations (Benjamin Robson 2023), Turvapaikka / Safe place (Tomas Heinonen 2022) sekä Noste (Mira Niittymäki 2022).

Taidekokoelmahaun teemaksi valikoitui ”Peace – rauha” vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Valitut teokset kulkevat käsi kädessä teeman kanssa ja muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka sisältää monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja. Tuomaristoon kuului taideasiantuntijana taidekriitikko Sini Mononen, AYY:n edustaja Ene Rönkkö sekä TOKYOn edustaja Monika Hauck. Jäsenille avoin teoshaku oli auki marraskuussa 2023.

Teokset ovat nähtävillä AYY:n ylläpitämän Opiskelijakulttuurimuseon vaihtuvan näyttelyn tilassa. Museo on avoinna sunnuntaisin 14–16, jolloin teoksiin voi käydä tutustumassa.

"Museoilla on tärkeä rooli yhteiskunnallisen keskustelun mahdollistajana, tiedon ja sivistyksen sekä yhteisöllisyyden edistäjinä. Uuden näyttelyn monimuotoisten teosten myötä tarjoamme aikaa keskustelulle, rauhoittumiselle ja pohdinnalle museovierailun ohessa. Näyttelyn teeman hengessä kannustamme yhteisöämme ajattelemaan rauhaa, puhumaan ja kirjoittamaan rauhasta ja toimimaan rauhan hyväksi”, kommentoi museonjohtaja Anna Merikari.

AYY täydentää taidekokoelmaansa vuosittain jäsenistölle avoimen teoshaun kautta. Seuraavan kerran teoshaku avataan loppuvuodesta 2024.

Lisätietoja:

Anna Merikari, museonjohtaja ja yhteisöpäällikkö, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

puh. +358 50 520 9439

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 17 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Opiskelijakulttuurimuseo on vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 A. Avoinna sunnuntaisin klo 14–16. Maksuton sisäänpääsy. Tila ei ole esteetön.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lisäajan hakemiseen lisättävä maksu on jälleen yksi potku opiskelijoiden päähän

Orpon hallitus esittää 50 euron maksua yliopisto-opiskelijoille, jotka hakevat lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseksi. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa, mutta samaan aikaan lisätään esteitä opiskelijoiden valmistumiselle. Yhdessä toimeentulon heikennysten kanssa, lisäajan hakemiseen lisättävä maksu toistaa samaa vanhaa viestiä opiskelijoille: sinä olet vain kuluerä yhteiskunnalle. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2024

AYY hakee Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Täydennyshaku on auki 12.2.–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Julkaistu:

Heti vapaat

Tutustu AYY:llä vapaina oleviin asuntoihin