AYY:n taidekokoelmaa täydennettiin kuudella teoksella – teemana rauha

Vuoden 2023 lopulla Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin kuudella taideteoksella. Jäsenistölle avoin teoshaku oli auki marraskuussa teemalla "Peace – rauha".
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.

Kuusi uutta teosta on valittu täydentämään Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa: Maisema / Landscape (2302-1) (Alex Baer 2023), Immigrant (Carlos Daniel Perez Moreno 2023), Atmosphere in, viscera out (Genietta Varsi 2022), Cloud Formations (Benjamin Robson 2023), Turvapaikka / Safe place (Tomas Heinonen 2022) sekä Noste (Mira Niittymäki 2022).

Taidekokoelmahaun teemaksi valikoitui ”Peace – rauha” vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Valitut teokset kulkevat käsi kädessä teeman kanssa ja muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka sisältää monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja. Tuomaristoon kuului taideasiantuntijana taidekriitikko Sini Mononen, AYY:n edustaja Ene Rönkkö sekä TOKYOn edustaja Monika Hauck. Jäsenille avoin teoshaku oli auki marraskuussa 2023.

Teokset ovat nähtävillä AYY:n ylläpitämän Opiskelijakulttuurimuseon vaihtuvan näyttelyn tilassa. Museo on avoinna sunnuntaisin 14–16, jolloin teoksiin voi käydä tutustumassa.

"Museoilla on tärkeä rooli yhteiskunnallisen keskustelun mahdollistajana, tiedon ja sivistyksen sekä yhteisöllisyyden edistäjinä. Uuden näyttelyn monimuotoisten teosten myötä tarjoamme aikaa keskustelulle, rauhoittumiselle ja pohdinnalle museovierailun ohessa. Näyttelyn teeman hengessä kannustamme yhteisöämme ajattelemaan rauhaa, puhumaan ja kirjoittamaan rauhasta ja toimimaan rauhan hyväksi”, kommentoi museonjohtaja Anna Merikari.

AYY täydentää taidekokoelmaansa vuosittain jäsenistölle avoimen teoshaun kautta. Seuraavan kerran teoshaku avataan loppuvuodesta 2024.

Lisätietoja:

Anna Merikari, museonjohtaja ja yhteisöpäällikkö, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

puh. +358 50 520 9439

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 17 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Opiskelijakulttuurimuseo on vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 A. Avoinna sunnuntaisin klo 14–16. Maksuton sisäänpääsy. Tila ei ole esteetön.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Tervetuloa vastamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkyselyyn

Tapahtumia, tiloja ja asuntoja. Vaikuttamista, viestintää ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkia ylioppilaskunnan palveluita olet käyttänyt? Entä mitä mieltä olet niistä?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu: