AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors - samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors. Samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AUS har beslutat, enligt policyn 2016, att avstå från objekt som ligger längre bort från Otnäs och dit allt färre medlemmar söker år för år. Beslutet grundar sig även på AUS strategi att utveckla bostadsbasen utifrån medlemmarna och hållbart. Samtidigt har man börjat befrämja byggandet av studentbostadsobjekt på Campuset och i närområdet. Efter linjedragningen har AUS byggt 253 nya studentbostäder och under det pågående årtiondet planeras att få över 1000 studentbostäder till Otnäs.

Objekten som säljs finns i Helsingfors

Objekten som säljs finns i Helsingfors men noggrannare objekt kan fastställas först efter att avslut är genomfört. Avsiktsförklaringen undertecknades den 7.7.2022 med två köparkandidater. Köparna planerar att grunda en fond som skulle äga fastigheterna. Man vet att det finns reparationsbehov i alla objekten varför man kan behöva tömma bostäder i framtiden. Om hyresavtalet sägs upp på grund av reparation gäller hyresvärdens uppsägningstid på 6 månader. Om AUS medlemmens bostad sägs upp kommer hen framför icke-brådskande sökanden i bostadskön.

AUS planerar att bygga över 1000 bostäder i Otnäs

AUS planerar att bygga över tusen bostäder i Otnäs. Ändringen av Otsvängens detaljplan kommer att behandlas av Esbo stadsfullmäktige i augusti. Över 800 bostäder planeras för helheten med fyra byggnader på Otsvängen.  Karlavägens samprojekt med HOAS och Esbo stad har framskridit till bygglovsskedet och i juni fick man även ett villkorligt reservationstillstånd av ARA för projektet. Karlavägens projekt är en fortsättning på den studentbostadshelhet som blev färdig 2018 och som också genomfördes i samarbete med HOAS. HOAS bygger även mindre bostadsobjekt på Serviudden. Esbo stadsstyrelse bekräftade ändringen i bostadsplanen gällande dessa objekt i juni. Även för sk. Marinteknologi- och Biologkvarteren har man preliminärt planlagt studentboende.

Mera information:
Monika Kivimäki, Ekonomichef
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.