AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors - samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors. Samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AUS har beslutat, enligt policyn 2016, att avstå från objekt som ligger längre bort från Otnäs och dit allt färre medlemmar söker år för år. Beslutet grundar sig även på AUS strategi att utveckla bostadsbasen utifrån medlemmarna och hållbart. Samtidigt har man börjat befrämja byggandet av studentbostadsobjekt på Campuset och i närområdet. Efter linjedragningen har AUS byggt 253 nya studentbostäder och under det pågående årtiondet planeras att få över 1000 studentbostäder till Otnäs.

Objekten som säljs finns i Helsingfors

Objekten som säljs finns i Helsingfors men noggrannare objekt kan fastställas först efter att avslut är genomfört. Avsiktsförklaringen undertecknades den 7.7.2022 med två köparkandidater. Köparna planerar att grunda en fond som skulle äga fastigheterna. Man vet att det finns reparationsbehov i alla objekten varför man kan behöva tömma bostäder i framtiden. Om hyresavtalet sägs upp på grund av reparation gäller hyresvärdens uppsägningstid på 6 månader. Om AUS medlemmens bostad sägs upp kommer hen framför icke-brådskande sökanden i bostadskön.

AUS planerar att bygga över 1000 bostäder i Otnäs

AUS planerar att bygga över tusen bostäder i Otnäs. Ändringen av Otsvängens detaljplan kommer att behandlas av Esbo stadsfullmäktige i augusti. Över 800 bostäder planeras för helheten med fyra byggnader på Otsvängen.  Karlavägens samprojekt med HOAS och Esbo stad har framskridit till bygglovsskedet och i juni fick man även ett villkorligt reservationstillstånd av ARA för projektet. Karlavägens projekt är en fortsättning på den studentbostadshelhet som blev färdig 2018 och som också genomfördes i samarbete med HOAS. HOAS bygger även mindre bostadsobjekt på Serviudden. Esbo stadsstyrelse bekräftade ändringen i bostadsplanen gällande dessa objekt i juni. Även för sk. Marinteknologi- och Biologkvarteren har man preliminärt planlagt studentboende.

Mera information:
Monika Kivimäki, Ekonomichef
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Suvi Vendelin
Ajankohtaista Publicerat:

Studerandens röst hörs i Aaltos styrelseutnämningskommitté

Arkitekturstudent Suvi Vendelin har som första student fått tillträde till Aalto-universitetets styrelseutnämningskommitté (eng. BNC Board Nomination Committee) som studentmedlem. Hon deltog på sitt första möte i maj 2021 och får fortsätta i kommittén i ett år till.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför firas Pride fortfarande?

Till äran av Pridemånaden belyser regnbågsstudentförening GAYY:s styrelse pride-rörelsens historia i denna blogg. Befrämjandet av könsminoriteters och sexuella minoriteters rättigheter och jämlikhet har hittills gått fram längs en en lång och stenig stig. Genom att förstå historien får vi en bättre bild av nuläget och vilka saker som förändrats och vad som ännu behöver förändras. Lyckligtvis blir samhället till en bättre plats men förändringen sker inte av sig själv.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AYYkamoista asumista - nytt nyhetsbrev för AUS invånare

Invånarnas nyhetsbrev svarar på önskan, att informera om aktuella boendeärenden per epost, som uppkom i invånarenkäten. Nyhetsbrevet utkommer ungefär fem gånger per år.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.