AYY myy asuinkohteitaan Helsingissä - Otaniemeen lisää opiskelija-asumista

AYY on päättänyt myydä asuinkohteitaan Helsingissä. Samaan aikaan Otaniemeen kaavoitetaan lisää opiskelija-asumista.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AYY on päättänyt vuonna 2016 tehdyn linjauksen mukaisesti luopua kohteistaan, jotka sijaitsevat kauempana Otaniemestä, ja joihin hakee vuosi vuodelta vähemmän jäsenistöä asumaan. Päätös pohjaa myös AYY:n strategiaan kehittää asuntokantaa jäsenlähtöisesti ja kestävästi. Samalla on alettu edistää opiskelija-asuntokohteiden rakentamista Kampukselle ja sen lähiympäristöön. Linjanvedon jälkeen AYY onkin jo rakennuttanut 253 uutta opiskelija-asuntoa, ja kuluvan vuosikymmenen aikana on suunnitteilla saada Otaniemeen yli 1000 asuntoa lisää.

Myyntikohteet Helsingissä

Myytävät kohteet sijaitsevat Helsingissä, mutta tarkemmat kohteet voidaan vahvistaa vasta, kun lopulliset kaupat on tehty. Aiesopimus kaupasta solmittiin 7.7.2022 kahden ostajaehdokkaan kanssa. Ostajien tarkoitukena on perustaa yhteinen rahasto, jonka omistukseen kiinteistöt siirtyvät. Kaikissa kohteissa on korjaustarpeita, joiden vuoksi asuntoja saatetaan joutua tyhjentämään tulevaisuudessa. Jos vuokrasopimus irtisanotaan korjauksen vuoksi, koskee vuokranantajaa 6kk irtisanomisaika. Jos AYY:n jäsenen asunto irtisanotaan, nousee hän tällöin myös asuntojonossa kiireettömämpien hakijoiden edelle.

Yli 1000 opiskelija-asuntoa Otaniemeen

AYY suunnittelee rakentavansa yli tuhat asuntoa Otaniemeen. Otakaaren asemakaavan muutos on menossa elokuussa Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Otakaaren neljän rakennuksen kokonaisuuteen on suunnitteilla yli 800 asuntoa.  Miestentien yhteishanke HOAS:n ja Espoon kaupungin kanssa on edennyt rakennuslupavaiheeseen ja kesäkuussa on saatu hankkeelle myös ehdollinen varauspäätös ARA:lta. Miestentien hanke on jatkoa vuonna 2018 valmistuneelle opiskelija-asuntokokonaisuudelle, joka myös toteutettu yhdessä HOAS:n kanssa. HOAS rakentaa myös pienempiä asuntokohteita Servinniemeen. Espoon kaupunginhallitus vahvisti näihin kohteisiin liittyvän asuntokaavan muutoksen kesäkuussa. Myös ns. Meritekniikan ja Biologin kortteleihin on alustavasti kaavailtu opiskelija-asumista.

Lisätietoja antaa:
Monika Kivimäki, talousjohtaja
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

AYY:n palvelutoimisto on suljettu 23.12.-30.12.2022, mutta puhelinpalvelu on avoinna 27.12.-30.12.2022. Alta löydät vastauksia vuodenvaihteessa usein kysyttyihin kysymyksiin.
Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.