AYY myy asuinkohteitaan Helsingissä - Otaniemeen lisää opiskelija-asumista

AYY on päättänyt myydä asuinkohteitaan Helsingissä. Samaan aikaan Otaniemeen kaavoitetaan lisää opiskelija-asumista.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AYY on päättänyt vuonna 2016 tehdyn linjauksen mukaisesti luopua kohteistaan, jotka sijaitsevat kauempana Otaniemestä, ja joihin hakee vuosi vuodelta vähemmän jäsenistöä asumaan. Päätös pohjaa myös AYY:n strategiaan kehittää asuntokantaa jäsenlähtöisesti ja kestävästi. Samalla on alettu edistää opiskelija-asuntokohteiden rakentamista Kampukselle ja sen lähiympäristöön. Linjanvedon jälkeen AYY onkin jo rakennuttanut 253 uutta opiskelija-asuntoa, ja kuluvan vuosikymmenen aikana on suunnitteilla saada Otaniemeen yli 1000 asuntoa lisää.

Myyntikohteet Helsingissä

Myytävät kohteet sijaitsevat Helsingissä, mutta tarkemmat kohteet voidaan vahvistaa vasta, kun lopulliset kaupat on tehty. Aiesopimus kaupasta solmittiin 7.7.2022 kahden ostajaehdokkaan kanssa. Ostajien tarkoitukena on perustaa yhteinen rahasto, jonka omistukseen kiinteistöt siirtyvät. Kaikissa kohteissa on korjaustarpeita, joiden vuoksi asuntoja saatetaan joutua tyhjentämään tulevaisuudessa. Jos vuokrasopimus irtisanotaan korjauksen vuoksi, koskee vuokranantajaa 6kk irtisanomisaika. Jos AYY:n jäsenen asunto irtisanotaan, nousee hän tällöin myös asuntojonossa kiireettömämpien hakijoiden edelle.

Yli 1000 opiskelija-asuntoa Otaniemeen

AYY suunnittelee rakentavansa yli tuhat asuntoa Otaniemeen. Otakaaren asemakaavan muutos on menossa elokuussa Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Otakaaren neljän rakennuksen kokonaisuuteen on suunnitteilla yli 800 asuntoa.  Miestentien yhteishanke HOAS:n ja Espoon kaupungin kanssa on edennyt rakennuslupavaiheeseen ja kesäkuussa on saatu hankkeelle myös ehdollinen varauspäätös ARA:lta. Miestentien hanke on jatkoa vuonna 2018 valmistuneelle opiskelija-asuntokokonaisuudelle, joka myös toteutettu yhdessä HOAS:n kanssa. HOAS rakentaa myös pienempiä asuntokohteita Servinniemeen. Espoon kaupunginhallitus vahvisti näihin kohteisiin liittyvän asuntokaavan muutoksen kesäkuussa. Myös ns. Meritekniikan ja Biologin kortteleihin on alustavasti kaavailtu opiskelija-asumista.

Lisätietoja antaa:
Monika Kivimäki, talousjohtaja
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa