AYY myy asuinkohteitaan Helsingissä - Otaniemeen lisää opiskelija-asumista

AYY on päättänyt myydä asuinkohteitaan Helsingissä. Samaan aikaan Otaniemeen kaavoitetaan lisää opiskelija-asumista.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AYY on päättänyt vuonna 2016 tehdyn linjauksen mukaisesti luopua kohteistaan, jotka sijaitsevat kauempana Otaniemestä, ja joihin hakee vuosi vuodelta vähemmän jäsenistöä asumaan. Päätös pohjaa myös AYY:n strategiaan kehittää asuntokantaa jäsenlähtöisesti ja kestävästi. Samalla on alettu edistää opiskelija-asuntokohteiden rakentamista Kampukselle ja sen lähiympäristöön. Linjanvedon jälkeen AYY onkin jo rakennuttanut 253 uutta opiskelija-asuntoa, ja kuluvan vuosikymmenen aikana on suunnitteilla saada Otaniemeen yli 1000 asuntoa lisää.

Myyntikohteet Helsingissä

Myytävät kohteet sijaitsevat Helsingissä, mutta tarkemmat kohteet voidaan vahvistaa vasta, kun lopulliset kaupat on tehty. Aiesopimus kaupasta solmittiin 7.7.2022 kahden ostajaehdokkaan kanssa. Ostajien tarkoitukena on perustaa yhteinen rahasto, jonka omistukseen kiinteistöt siirtyvät. Kaikissa kohteissa on korjaustarpeita, joiden vuoksi asuntoja saatetaan joutua tyhjentämään tulevaisuudessa. Jos vuokrasopimus irtisanotaan korjauksen vuoksi, koskee vuokranantajaa 6kk irtisanomisaika. Jos AYY:n jäsenen asunto irtisanotaan, nousee hän tällöin myös asuntojonossa kiireettömämpien hakijoiden edelle.

Yli 1000 opiskelija-asuntoa Otaniemeen

AYY suunnittelee rakentavansa yli tuhat asuntoa Otaniemeen. Otakaaren asemakaavan muutos on menossa elokuussa Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Otakaaren neljän rakennuksen kokonaisuuteen on suunnitteilla yli 800 asuntoa.  Miestentien yhteishanke HOAS:n ja Espoon kaupungin kanssa on edennyt rakennuslupavaiheeseen ja kesäkuussa on saatu hankkeelle myös ehdollinen varauspäätös ARA:lta. Miestentien hanke on jatkoa vuonna 2018 valmistuneelle opiskelija-asuntokokonaisuudelle, joka myös toteutettu yhdessä HOAS:n kanssa. HOAS rakentaa myös pienempiä asuntokohteita Servinniemeen. Espoon kaupunginhallitus vahvisti näihin kohteisiin liittyvän asuntokaavan muutoksen kesäkuussa. Myös ns. Meritekniikan ja Biologin kortteleihin on alustavasti kaavailtu opiskelija-asumista.

Lisätietoja antaa:
Monika Kivimäki, talousjohtaja
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Suvi Vendelin
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYYkamoista asumista - uusi uutiskirje AYY:n asukkaille

Asukkaiden uutiskirje AYYkamoista asumista vastaa asukaskyselystä nousseeseen toiveeseen tiedottaa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.