AYY myy asuinkohteitaan Helsingissä - Otaniemeen lisää opiskelija-asumista

AYY on päättänyt myydä asuinkohteitaan Helsingissä. Samaan aikaan Otaniemeen kaavoitetaan lisää opiskelija-asumista.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.

AYY on päättänyt vuonna 2016 tehdyn linjauksen mukaisesti luopua kohteistaan, jotka sijaitsevat kauempana Otaniemestä, ja joihin hakee vuosi vuodelta vähemmän jäsenistöä asumaan. Päätös pohjaa myös AYY:n strategiaan kehittää asuntokantaa jäsenlähtöisesti ja kestävästi. Samalla on alettu edistää opiskelija-asuntokohteiden rakentamista Kampukselle ja sen lähiympäristöön. Linjanvedon jälkeen AYY onkin jo rakennuttanut 253 uutta opiskelija-asuntoa, ja kuluvan vuosikymmenen aikana on suunnitteilla saada Otaniemeen yli 1000 asuntoa lisää.

Myyntikohteet Helsingissä

Myytävät kohteet sijaitsevat Helsingissä, mutta tarkemmat kohteet voidaan vahvistaa vasta, kun lopulliset kaupat on tehty. Aiesopimus kaupasta solmittiin 7.7.2022 kahden ostajaehdokkaan kanssa. Ostajien tarkoitukena on perustaa yhteinen rahasto, jonka omistukseen kiinteistöt siirtyvät. Kaikissa kohteissa on korjaustarpeita, joiden vuoksi asuntoja saatetaan joutua tyhjentämään tulevaisuudessa. Jos vuokrasopimus irtisanotaan korjauksen vuoksi, koskee vuokranantajaa 6kk irtisanomisaika. Jos AYY:n jäsenen asunto irtisanotaan, nousee hän tällöin myös asuntojonossa kiireettömämpien hakijoiden edelle.

Yli 1000 opiskelija-asuntoa Otaniemeen

AYY suunnittelee rakentavansa yli tuhat asuntoa Otaniemeen. Otakaaren asemakaavan muutos on menossa elokuussa Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Otakaaren neljän rakennuksen kokonaisuuteen on suunnitteilla yli 800 asuntoa.  Miestentien yhteishanke HOAS:n ja Espoon kaupungin kanssa on edennyt rakennuslupavaiheeseen ja kesäkuussa on saatu hankkeelle myös ehdollinen varauspäätös ARA:lta. Miestentien hanke on jatkoa vuonna 2018 valmistuneelle opiskelija-asuntokokonaisuudelle, joka myös toteutettu yhdessä HOAS:n kanssa. HOAS rakentaa myös pienempiä asuntokohteita Servinniemeen. Espoon kaupunginhallitus vahvisti näihin kohteisiin liittyvän asuntokaavan muutoksen kesäkuussa. Myös ns. Meritekniikan ja Biologin kortteleihin on alustavasti kaavailtu opiskelija-asumista.

Lisätietoja antaa:
Monika Kivimäki, talousjohtaja
+358 40 052 4014
monika.kivimaki(at)ayy.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.