AUS föreslår Konstantin Kouzmitchev till FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem

Aalto-universitets Studentkår föreslår Konstantin Kouzmitchev till Finlands studentkårers förbund FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem för år 2022. Förbundets styrelse väljs i förbundsmötet 19.-20.11.2021.
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev

Aalto-universitets Studentkår föreslår Konstantin Kouzmitchev till Finlands studentkårers förbund FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem för år 2022.

Kouzmitchev, 24, studerar produktionsekonomi och hans hobbyer är litteratur och bollspel. I år har Kouzmitchev fungerat som FSF styrelsemedlem som ansvarar för internationella ärenden. Kouzmitchev har byggt ut ledarerfarenhet i olika projekt genom att bland annat ansvara för kommunikationsteamet för det största nordiska start-up-evenemanget Slush år 2019.

”År 2022 kommer hela vårt samhälle förhoppningsvist att återkomma till det normala efter pandemin. Då ska tyngdpunkten vara i att återställa kollegialiteten mellan studeranden och deras välbefinnande. Samtidigt måste vi satsa på att påverka partier som börjar att förbereda deras valprogram inför riksdagsvalet”, beskriver Kouzmitchev.

Pajukari, 24, studerar vid Aalto universitetet på informationsnätverk och stickar och läser på fritiden. Detta år har hon fungerat i AUS styrelse och ansvarat för socialpolitik, välbefinnande, stadspåverkan och hållbar utveckling. Tidigare har Pajukari fungerat inom Aaltogemenskapen bland annat som styrelsemedlem i Informaatioverkostojen kilta Athene och som halloped. Som styrelsemedlem för FSF vill Pajukari arbeta för studerandes försörjning, förmånliga studentbostäder och högkvalitativ undervisning. 

”Som en AUS medlem kan jag bidra med förståelse för diversitet bland studeranden eftersom vi är den mest internationella studentkåren i Finland. I FSF:s styrelse vill jag arbeta för att utrota studerandes ensamhet samt för att främja kollegialiteten mellan och jämlikhet bland studeranden”, berättar Pajukari.

FSF väljer styrelsen för år 2022 i sitt förbundsmöte vid Korpilampi 19.-20.11.2021. FSF representerar Finlands universitetstuderande på riksnivå och tar ställning till utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev, +358 50 403 9529

Tiina Pajukari, +358 44 259 5242

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet, Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.