AUS föreslår Konstantin Kouzmitchev till FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem

Aalto-universitets Studentkår föreslår Konstantin Kouzmitchev till Finlands studentkårers förbund FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem för år 2022. Förbundets styrelse väljs i förbundsmötet 19.-20.11.2021.
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev

Aalto-universitets Studentkår föreslår Konstantin Kouzmitchev till Finlands studentkårers förbund FSF:s ordförande och Tiina Pajukari till styrelsemedlem för år 2022.

Kouzmitchev, 24, studerar produktionsekonomi och hans hobbyer är litteratur och bollspel. I år har Kouzmitchev fungerat som FSF styrelsemedlem som ansvarar för internationella ärenden. Kouzmitchev har byggt ut ledarerfarenhet i olika projekt genom att bland annat ansvara för kommunikationsteamet för det största nordiska start-up-evenemanget Slush år 2019.

”År 2022 kommer hela vårt samhälle förhoppningsvist att återkomma till det normala efter pandemin. Då ska tyngdpunkten vara i att återställa kollegialiteten mellan studeranden och deras välbefinnande. Samtidigt måste vi satsa på att påverka partier som börjar att förbereda deras valprogram inför riksdagsvalet”, beskriver Kouzmitchev.

Pajukari, 24, studerar vid Aalto universitetet på informationsnätverk och stickar och läser på fritiden. Detta år har hon fungerat i AUS styrelse och ansvarat för socialpolitik, välbefinnande, stadspåverkan och hållbar utveckling. Tidigare har Pajukari fungerat inom Aaltogemenskapen bland annat som styrelsemedlem i Informaatioverkostojen kilta Athene och som halloped. Som styrelsemedlem för FSF vill Pajukari arbeta för studerandes försörjning, förmånliga studentbostäder och högkvalitativ undervisning. 

”Som en AUS medlem kan jag bidra med förståelse för diversitet bland studeranden eftersom vi är den mest internationella studentkåren i Finland. I FSF:s styrelse vill jag arbeta för att utrota studerandes ensamhet samt för att främja kollegialiteten mellan och jämlikhet bland studeranden”, berättar Pajukari.

FSF väljer styrelsen för år 2022 i sitt förbundsmöte vid Korpilampi 19.-20.11.2021. FSF representerar Finlands universitetstuderande på riksnivå och tar ställning till utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

 

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev, +358 50 403 9529

Tiina Pajukari, +358 44 259 5242

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet, Laura Luoto, 040 575 9092

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Opiskelijakulttuurimuseon uusi logo, jonka vieressä kuva Mantan lakituksesta
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Museet för studerandekultur har öppnats

Aalto universitets studentkårs Museet för studerandekultur har öppnat sina dörrar efter förnyelse och renovering. Museet har även ett nytt visuell utseende och regelbundna öppettider, som börjar den 4 oktober.
Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Det reformerade Museet för studerandekultur för samman Aalto-gemenskapens studerandekulturer

Museet som Aalto-universitetets studentkår upprätthåller genomgår en omvandling, och samtidigt ändras museets namn. Museet, som tidigare var känt som Polytekarmuseet, är i fortsättningen Museet för studerandekultur.
AYY:n toimisto ulkoa
Pressmeddelande Publicerat:

Uppdaterat coronameddelande: evenemangslokalerna öppna, servicebtrån öppet måndagar och fredagar 12-15

AUS följer den finska regeringens och Institutet för hälsa och välfärd (THL) riktlinjer för att förebygga infektioner. AUS övervakar regelbundet de officiella riktlinjerna och uppdaterar vid behov sina egna åtgärder och begränsningar, och alla ändringar uppdateras i detta nyhetsbrev. AUS tar hänsyn till medlemmarnas, volontärernas, föreningarnas och de anställdas hälsa och välbefinnande i all sin verksamhet.
Opiskelijakeskus allekirjoitus
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Studerandecentret byggs upp som en gemensam mötesplats för studerande vid Aalto-universitetet

Byggnaden som kommer till campusets kärna är studentorganisationernas och universitetets gemensamma satsning.