AYY esittää Konstantin Kouzmitcheviä SYL:n puheenjohtajaksi ja Tiina Pajukaria hallituksen jäseneksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Konstantin Kouzmitcheviä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtajaksi ja Tiina Pajukaria hallituksen jäseneksi vuodelle 2022. Liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 19.-20.11.2021.
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev
Tiina Pajukari ja Konstantin Kouzmitchev

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Konstantin Kouzmitcheviä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtajaksi ja Tiina Pajukaria hallituksen jäseneksi vuodelle 2022.

Kouzmitchev, 24, opiskelee tuotantotaloutta ja harrastaa kirjallisuutta ja pallopelejä. Tänä vuonna Kouzmitchev on toiminut SYL:n hallituksen jäsenenä vastuualueenaan kansainväliset asiat. Kouzmitchev on kartuttanut johtajakokemusta erilaisissa projekteissa muun muassa vastaten pohjoismaiden suurimman start-up-tapahtuman Slushin viestintätiimistä vuonna 2019.

”Vuonna 2022 koko yhteiskuntamme tulee toivottavasti palaamaan normaaliin pandemiasta. Valokeilassa on silloin oltava opiskelijoiden yhteisöllisyyden jälleenrakentaminen sekä hyvinvointi. Samaan aikaan meidän on vaikutettava uutterasti puolueisiin, jotka alkavat valmistella eduskuntavaaliohjelmiaan”, Kouzmitchev kuvailee.

Pajukari, 24, opiskelee Aalto-yliopistossa informaatioverkostoja ja harrastaa neulomista ja lukemista. Hän on toiminut tämän vuoden AYY:n hallituksessa vastaten sosiaalipolitiikasta, hyvinvoinnista, kaupunkivaikuttamisesta ja kestävästä kehityksestä. Aiemmin Pajukari on toiminut Aalto-yhteisössä muun muassa Informaatioverkostojen kilta Athenen hallituksen jäsenenä ja hallopedina. Pajukari haluaa työskennellä SYL:n hallituksessa erityisesti opiskelijoiden toimeentulon, kohtuuhintaisen asumisen ja laadukkaan opetuksen eteen. 

”AYY:läisenä voin tuoda SYL:iin ymmärrystä opiskelijoiden diversiteetistä, olemmehan Suomen kansainvälisin ylioppilaskunta. Haluan SYL:n hallituksessa tehdä töitä opiskelijoiden yksinäisyyden kitkemiseksi sekä yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseksi”, kertoo Pajukari.

SYL valitsee hallituksen vuodelle 2022 liittokokouksessaan Korpilammella 19. - 20.11.2021. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:

Konstantin Kouzmitchev, +358 50 403 9529

Tiina Pajukari, +358 442595242

Vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö Laura Luoto, 040 575 9092

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Students in the lobby of Väre
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
AYY student living
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n asukasvalinnan muutokset astuvat voimaan asteittain 1.9.2023 alkaen

Tiedotimme kesäkuussa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tulevista asukasvalintamuutoksista, jotka muuttuvat edustajiston hyväksymän uuden asumisen ohjesäännön ja siihen liittyvän asukasvalintaliitteen mukaisiksi. Muutokset pohjautuvat Ara-säädöksiin ja uuteen korkotukilakiin, jotka velvoittavat ylioppilaskuntaa kohdentamaan asuntoja tarkemmin niitä eniten tarvitseville.

Asteittainen muutos tulee voimaan uuden korkotukilain astuessa voimaan 1.9.2023. Laissa asukasvalintatehtävä katsotaan julkiseksi hallintotehtäväksi ja siihen liittyy myös virkavastuusäännös, joka velvoittaa asukasvalintaa tehtävän entistä tarkemmin lakien vaatimalla tavalla.
AYY x SHS x ÅAS x HYY x SYL x OYY x LYY: Opiskelijarekisteri syrjii sukupuolivähemmistäöjä - vaadimme toimenpiteitä yliopistolta
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Opiskelijarekisteri syrjii sukupuolivähemmistöjä – vaadimme toimenpiteitä yliopistoilta

Pride-kuukausi ei jää huomaamatta: yliopistot heiluttavat sateenkaarilippuja ja sanovat kauniisti tukevansa HLBTQIA+-vähemmistöjä. Vaan miten on todellisuuden laita – miten vaikkapa sukupuolivähemmistöjen tukeminen toteutuu tällä hetkellä yliopistoissa?
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijoista vähät välittävä Suomi – risuja ja ruusuja hallitusohjelmasta

Kävimme läpi hallitusohjelman “Vahva ja välittävä Suomi”. Opiskelijalle hallitus lupailee kylmää kyytiä monellakin saralla, mutta mukaan mahtuu myös muutama positiivinen esitys.