AUS föreslår Antti Pentikäinen till ordförande för Studerandenas Motionsförbund OLL

AUS föreslår Antti Pentikäinen till ordförande för Studerandenas Motionsförbund år 2020.
Antti Pentikäinen
Antti Pentikäinen

Aalto-universitetets studentkår
29.10.2019
Får publiceras

Pentikäinen studerar vid Aalto-universitetets handelshögskola och kommer från Tammerfors. Det här året har han ansvarat för socialpolitik, kommunpåverkan och motion i studentkårens styrelse.

”Jag vill leda alla högskolestuderandenas gemensamma förbund som befrämjar  likvärdighet, är modigt och sakkunnigt. Nästa år kommer förbundets strategi att uppdateras, programmet Studier i rörelse utvidgas till högskolorna och basarbete utföras inför kommunalvalet. De här är lysande möjligheter för att förbättra studerandenas välbefinnande”, kommenterar Pentikäinen ivrigt.

”Antti är den första ordförandekandidaten för Studerandenas Motionsförbund med AUS-bakgrund. Det bästa i honom är drivkraften att lära sig nytt och viljan att hjälpa andra. Jag är säker på att samarbetsförmåga och analytiskt tänkande behövs på Lappbrinken”, berättar verksamhetsledare Elina Nieminen.

OLL väljer styrelsen för år 2020 på förbundsmötet i Jyväskylä 20-21.11.2019. OLL är en intressebevaknings- och serviceorganisation som  representerar alla högskolestuderanden i Finland både på nationell och internationell nivå. OLL:s mål är att studerandena rör på sig tillräckligt med tanke på sin hälsa och att högskolemotionstjänsterna är på en tillräcklig nivå.

Tilläggsinformation:
Antti Pentikäinen, [email protected] tai +358 50 573 2405
Elina Nieminen, [email protected] tai +358 50 520 9415

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.