Yhdistystiedote viikolle 17/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 17/2019

Pääsiäisterkut AYY:n toimistolta! Muistakaahan hieman hengähtää pääsiäisvapaiden aikaan ja syödä sopivasti suklaamunia.

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

20.4. Sitsikilpailut (https://www.facebook.com/events/2295608497163781/)
23.4. Aalto Open Air (https://www.facebook.com/events/797711663931809/)
24.4. AYY:n stipendien haku päättyy (kohta 2, https://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/)
29.4. Walpurin kierros (kohta 3, https://www.facebook.com/events/580838759088639/, rastinpitäjien ilmoittautuminen päättyy 22.4.)
30.4. Wappuriehan julistus, Mantan lakitus ja Dipolin Wappu (kohta 4, https://www.facebook.com/events/341190193176027/)
4.5. Kylätalkoot (kohta 7)
6.5. Tilakähmyt alkaa (katso tarkemmat päivät kohdasta 6)
8.5. Save the date: Yhdistysten afterwork
13.5. Kukanpäivä
18.5. AYY 9v vuosijuhlat (https://www.facebook.com/events/236007250677458/)

Katso lisää tapahtumia https://wappu.fi/ ja AYY:n Wappu https://www.facebook.com/events/341190193176027/

Tiedotteen sisältö

1. Edustajistossa päätetty yhteisörakenneprojektin suunnasta ja valittu uusi AYY:n toiminnanjohtaja
2. Hae AYY:n stipendejä 24.4. mennessä!
3. Rastinpitäjiä Walpurin kierrokseen 29.4.
4. AYY:n kuljetukset Otaniemestä Etelärautatienkadulle Wappuna
5. Clas Ohlsonilta kaikki opiskeljavappuun
6. Ennakkotietoa tilakähmyjen päivämääristä
7. Save the Date – Kylän Talkoot 4.5.
8. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille

1. Edustajistossa päätetty yhteisörakenneprojektin suunnasta ja valittu uusi AYY:n toiminnanjohtaja

Edustajisto on päättänyt eilisessä kokouksessaan suunnitelmasta yhteisörakenteiden kehittämiseksi. Suunnitelma on muodostunut yhteisörakenneprojektin lopputuloksena yhteisössä tehdyn selvitystyön, keskustelujen ja kommenttikierrosten sekä edustajiston lähetekeskustelujen pohjalta.

Yhdistysluokittelua kehitetään suuntaan, jossa yhdistykset luokitellaan toiminnan mukaan esimerkiksi ainejärjestöihin, harraste- ja kulttuurijärjestöihin ja muihin järjestöihin entisen hierarkisemman rakenteen sijaan. Tämä mahdollistaa monimuotoisen tuen ja avustuksien jakamisen helpommin eri yhdistysten tarpeiden mukaan. Yhdistysohjesäännön, toiminta-avustusjaon ja tilajaon päivitykset toteutetaan omina projekteinaan ja päivitysprosessien yhteydessä osallistetaan yhdistyksiä.

Teekkariasioista päättämiseen on suunnitteilla työnimellä kiltakokous kulkeva malli. Kokouksen tarkoitus on linjata esimerkiksi lakinkäyttöoikeudesta ja muista teekkaritoimintaan liittyvistä suurista linjoista. Kiltakokouksesta luodaan ohjesääntö ja sitä valmistellaan yhteistyössä teekkaritoimijoiden kanssa.

Seuraavaksi projektiin liittyville toimenpide-ehdotuksille suunnitellaan tarkemmat aikataulut ja mietitään niihin käytettäviä resursseja. Läheskään kaikki uudistukset eivät tule voimaan vielä tänä vuonna. Esimerkiksi toiminta-avustusten jakoprosessia on suunniteltu uudistettavan vasta vuoden 2020 aikana. Konkreettisista suunnitelmista tiedotetaan niiden tarkentuessa.

Kiitokset kaikille yhdistystoimijoille tähän asti osallistumisesta ja kommenteista yhteisörakenneprojektiin liittyen.

Voit katsoa tallenteelta eilen käydyt keskustelut: ayy.fi/live
Kokousmateriaalit löydät täältä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=45645825

Lisäksi AYY:n uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin Elina Nieminen. Hän tekee tällä hetkellä AYY:lla yhteisörakenneprojektia. Onnea!

2. Hae AYY:n stipendejä 24.4. mennessä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta. Erityisesti yhdistystoimijoista saattaa löytyä aktiivisesti yhteisöä kehittäviä jäseniä, joita voidaan tukea yhteisöstipendillä ansioitumisesta yhteisötoiminnassa.

Stipendejä voi hakea keskiviikkoon 24.4. klo 23:59 asti.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

3. Rastinpitäjiä Walpurin kierrokseen 29.4.

Wapputervehdys täältä kulttuuritirehtööreiltäkin! Tänä vuonna Wappuaatonaaton yönä 29.4. järjestetään perinteisen Hullun Jussin tilalla Walpurin kierros. Tapahtuman konsepti on kuitenkin edelleen sama, vain nimi on vaihtunut kuvaavampaan. Ideana on, että osallistujat kiertävät ympäri Otaniemeä suorittaen erilaisia lyhyitä rasteja ja keräävät näiltä pisteitä pistekorttiinsa. Tapahtuman onnistumisen takaamiseksi tarvitsisimmekin rastinpitäjiä tapahtumaan. Ilmoittakaa siis yhdistyksenne, kaveriporukkanne tai muu tahonne pitämään rastia Walpurin kierrokseen:

http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/walpurin-kierros-2019/

Rastiin kannattaa panostaa, sillä paras rasti tullaan palkitsemaan hulppealla wappukorilla sekä loppuvuoden aikana käytettävällä ilmaisella käyttökerralla AYY:n kertavuokrattaviin saunoihin!

Jos rastinpitämisestä tai tapahtumasta on jotain kysyttävää, ottakaa yhteyttä kulttuuritirehtööreihin:

Roope Pääkkönen TG: @Rooipw Email: [email protected]
Samuli Vehkomäki TG: @Vehkomaki Email: [email protected]

4. AYY:n kuljetukset Otaniemestä Etelärautatienkadulle Wappuna

Tänä vuonna AYY lakittaa Havis Amandan patsaan ja tuttuun tapaan tarjo kyydit Otaniemen pääteasemalta KY-talolle, jossa NESU-KY järjestää perinteisen Wapputerden. Terde on oiva paikka nostattaa fiilistä AYY:n ja KY:n yhteistä Manta-kulkuetta varten, joka lähtee samalta paikalta kohti patsasta klo 16.

Bussien lähtevät tasavälein 13:30-15:30 välisenä aikana kohti Wapputerdeä. Lisäinfoa julkaistaan AYY:n Wappu-eventissä osoitteessa https://www.facebook.com/events/341190193176027/

5. Clas Ohlsonilta kaikki opiskeljavappuun

Clas Ohlson innostaa kätevillä ratkaisuillaan ja tekee myös opiskelijan kodista entistä paremman. Otaniemen Lab Store -myymälä sisältää kaiken, mitä opiskelijat tarvitsevat koteihinsa opiskelujen aikana. Tuotevalikoima on suunniteltu opiskelijoiden tarpeisiin muun muassa tutkimalla, minkälaisia tuotteita ja palveluita opiskelijat tarvitsevat sekä analysoimalla heidän ostoskorejaan muutaman vuoden ajalta. Tuotevalikoimaa muokataan yhdessä opiskelijoiden kanssa ja se vaihtuu säännöllisesti sesonkien ja tarpeiden mukaan.

Clas Ohlsonin koko tuotevalikoiman voi tilata myymälään ilmaiseksi ja suurin osa tuotevalikoimasta voidaan toimittaa jo saman päivän aikana myymälään. Voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä saa 10 %:n alennuksen kaikista tuotteista. Clas Ohlson tarjoaa opiskelijavappuun kaiken tarvittavan piknik-tarvikkeista aurinkokennovaloihin. Lisää keväistä inspiraatiota löydät Clas Ohlsonin omilta sivuilta sekä somesta:

Facebook: https://bit.ly/2YpRmOT
Instagram: https://bit.ly/2V1PYjr

6. Ennakkotietoa tilakähmyjen päivämääristä

AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset, eli tuttavallisemmin tilakähmyt, alkavat yhdistysten osalta maanantaina 6.5.2019.  Varaukset tehdään tuttuun tapaan AYY:n omaa varausjärjestelmää, TILAa käyttäen. TILA löytyy osoitteesta https://tila.ayy.fi/ ja käyttäjät kirjautuvat siihen Aalto-yliopiston IT-tunnuksilla. Alkuun pääsee helpoiten lukemalla sivun yläreunan valikkopalkin Ohje/Help-linkin takaa ohjeet.

Kähmittävä ajanjakso on ma 12.8.2019 – su 5.1.2020.

Tilavarausten täyttöajat järjestelmässä ovat seuraavat:

1. AYY:n sisäiset toimijat 15.4.-3.5.2019

2. Erityisasemayhdistykset
Täyttöaika alkaa ma 6.5.2019 klo 12 ja päättyy ti 14.5. klo 12.
Kähmytilaisuus 1: ti 14.5. klo 16.30 alkaen Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) salissa R001/M232 M1.

3. Muut 1. luettelon yhdistykset
Täyttöaika alkaa ke 15.5.2019 klo 12 ja päättyy ti 21.5. klo 12.
Kähmytilaisuus 2: ti 21.5. klo 16.30 alkaen Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) salissa R001/M232 M1.

Tarkemmat varausohjeet ilmoitetaan myöhemmin yhdistystiedotteessa sekä erillisessä yhdistyksille lähetettävässä sähköpostissa.

7. Save the Date – Kylän Talkoot 4.5.

Kun Wapun hulinoista on jo hieman toivuttu, on aika auttaa myös Kampustamme tässä toipumisprosessissa. Tämä onnistuu parhaiten Teekkarikylän yhteisissä siivoustalkoissa, joita myös Kylän talkoiksi kutsutaan. Merkkaa siis lauantai 4.5. kalenteriisi ja nappaa siivoushanskat käteen paikalle saapuessasi. Innosta myös oman yhdistyksesi jäsenet mukaan talkoisiin. Perinteisesti talkooväelle on näissäkin talkoissa tarjolla saunomismahdollisuus sekä muuta mukavaa yhdessäoloa!

8. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille

AYY:n tapahtumajärjestäjän oppaasta löytyy valtavan kattava tietopaketti aina tapahtumajärjestäjän laillisista vastuista tapahtumaturvallisuuden checklistiin, yhdenvertaisuus- ja ympäristöasioihin, kriisiviestintään, ensiapuohjeisiin ja moniin muihin tapahtumajärjestäjälle tärkeisiin ohjeistuksiin.

Löydät tapahtumaoppaan täältä yhdistysoppaan materiaalipankista: https://yhdistysopas.ayy.fi/wp-content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf  (suomeksi)

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!