Yhdistyslistaus

Kansainvälisyys

Olit sitten vaihto-opiskelija, kansainvälinen tutkinto-opiskelija tai supisuomalainen, kansainvälissä yhdistyksissä voit tutustua ihmisiin ympäri maailman. Myös monet ainejärjestöt tarjoavat ohjelmaa kansainvälisille opiskelijoille, mikäli heillä on jäsenistössä paljon kv-opiskelijoita.
Acas logo

Aalto Community of African Students

Aalto Community of African Students on AYY:n alainen yhdistys, joka tuo afrikkalaiset ja Afrikasta kiinnostuneet opiskelijat yhteen jakamaan ideoita yrittäjyydestä, teknologiasta ja vapaaehtoistoiminnasta.

Amca logo

Aalto Management Consulting Association

Aalto Management Consulting Association (AMCA) on konsultointiin erikoistunut yhdistys.

Haluamme tarjota kaikki tarvittavat työkalut case haastattelua varten: esimerkiksi tarjoamme case harjoitteluita, yritysvierailuita, ja opetamme miten haastattelussa tulisi kommunikoida. Tarjoamme AMCAn jäsenille:

  • Case harjoittelu työpajoja
  • Alumniverkoston ylläpito
  • Yhteistyötä yritysten kanssa
  • Yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa Aallossa

Liity AMCAn jäseneksi

Aegee Helsinki

AEGEE-Helsinki

AEGEE on Euroopan suurin poikkitieteellinen opiskelijajärjestö, jolla on yli 12000 jäsentä yli 200:ssa Euroopan yliopistokaupungissa. Toiminnamme päätavoitteena on Euroopan opiskelijoiden välisen yhteistyön ja liikkuvuuden edistäminen paikallisten tapahtumien ja kulttuurivaihtojen kautta. AEGEE on vapaaehtoisvoimin toimiva, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö.

Järjestössämme on opiskelijoita sekä Helsingin yliopistosta että Aalto-yliopistosta, ja tapahtumia koordinoi 8-henkinen hallitus. Toimintaa meillä on paikallisesti joka kuukausi ja euroopanlaajuisia tapahtumia järjestämme vastaavasti noin kolme kertaa vuodessa. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua Euroopan muiden antennojen järjestämiin tapahtumiin, joita riittää lähes vuoden jokaiselle viikolle!

Jos koet olevasi ulospäin suuntautunut, kiinnostunut mahdollisuuksista Euroopassa ja halukas kehittämään kielitaitojasi rattoisassa kansainvälishenkisessä ilmapiirissä, olemme hakemasi järjestö! Mukaan toimintaan voi lähteä milloin tahansa!

Aiesec logo

AIESEC Aalto

AIESEC Aalto on osa maailman suurinta opiskelijajärjestöjen verkostoa. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä kulttuurien välistä ymmärrystä sekä kehittää opiskelijoiden johtajuustaitoja. Järjestämme Aalto-yliopiston opiskelijoille mahdollisuuksia lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja jäsenille kansallisia koulutusseminaareja yhteistyössä Suomen muiden AIESEC-järjestöjen kanssa.

Jäsenemme järjestävät infotapahtumia vapaaehtoistyökohteista, auttavat ulkomaille lähteviä opiskelijoita käytännön järjestelyissä, sekä organisoivat suomalaisille yrityksille ja yhteisöille ulkomailta tulevia työharjoittelijoita sekä vapaaehtoisia.

Jäsenistömme on kansainvälistä ja yhdistyksen toiminnassa pääkielenä on englanti, tervetuloa mukaan toimintaan!

Best_Helsinki_logo

BEST Helsinki

Board of European Students of Technology eli lyhyesti BEST on eri Euroopan yliopistoissa toimiva voittoa tavoittelematon opiskelijajärjestö, jonka tavoitteena on muun muassa tukea opiskelijoiden akateemista kasvamista tarjoamalla erilaisia oppimisympäristöjä kuten kursseja ja tapahtumia. Kaiken oppimisen rinnalla on lukuisia sosiaalisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia tutustua uusiin ystäviin. Kurseihin voi hakea jokainen tekniikan opiskelija. Lisätietoa kursseista BESTin kansainväliseltä nettisivuilta www.best.eu.org.

BEST Helsinki on osa 96 muun paikallisjärjestön suurta verkostoa ja lisäksi toimimme muiden opiskelijoiden kanssa yhteistyössä Aalto-yliopistossa. Kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan toimintaamme ympäri vuoden. Liittymällä observer chat:mme telegrammissa, pääset helposti ajan tasalle tulevista paikallisista ja kansainvälisistä tapahtumistamme sekä aktiviteeteistamme.

CEMS club logo_uusi

CEMS Club Helsinki

CEMS Club Helsinki auttaa jäseniään luomaan ainutlaatuisen verkoston ja omaksumaan ”CEMS yhteishengen”. CEMS yhteishenki on yhdistelmä uteliaisuutta, intohimoista asennetta ja vastuullisuutta, ja se auttaa jäseniä kasvamaan huomisen johtajiksi.

Lue lisää CEMS Master in International Management -ohjelmasta osoitteessa: www.cems.org.

cssa

Chinese Students & Scholars Association at Aalto University

Aalto-yliopiston kiinalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden yhdistys (CSSA-Aalto) on voittoa tavoittelematon, ei-uskonnollinen, ei-poliittinen julkisen hyvinvoinnin järjestö, joka palvelee Aalto-yliopistossa opiskelevia ja työskenteleviä kiinankielisiä opiskelijoita. Tavoitteena on auttaa kiinalaisia opiskelijoita ja tutkijoita sopeutumaan ja integroitumaan suomalaiseen opiskelu- ja työympäristöön mahdollisimman nopeasti.

Yhdistyksen pääasialliset vastuunalueet ovat muun muassa:

1. Kulttuuri- ja urheilutoiminnan järjestäminen ymmärryksen ja ystävyyden edistämiseksi eritaustaisten Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja tutkijoiden keskuudessa.
2. Yhteistyössä Kiinan konsulaatin kanssa kiinalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden elämässä ja työssä esiintyvien ongelmien ratkaisemiseksi.
3. Lisää tuntemusta kiinalaista kulttuuria kohtaan ja edistää akateemista ja kulttuurillista vuorovaikutusta Kiinan ja Suomen välillä.

ESN-aalto logo

ESN Aalto

ESN Aalto on osa ESN Finlandia ja Euroopan laajuista Erasmus Student Networkia. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia pääsääntöisesti vaihto-opiskelijoille ja kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille Aalto-yliopistossa, tulivat he opiskelemaan sitten Erasmuksen kautta tai jotain aivan muuta reittiä. Myös suomalaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Päivitettyä tietoa tulevista tapahtumista löytyy Facebook- ja nettisivuiltamme.

Kaledonistit_logo

Kaledonistit 

Kaledonistit on pääkaupunkiseudun yliopistojen ja Toronton yliopiston Hart Housen välinen harjoittelijavaihtojärjestö, joka on ollut aktiivinen jo vuodesta 1951. Vaihdon aloitti entinen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta, ja nykyään vaihdon piiriin kuuluvat kaikki Aalto-yliopiston korkeakoulut sekä Helsingin yliopisto ja Svenska Handelshögskolan. Kanadassa ohjelma tunnetaan nimellä Hart House Finnish Exchange.

Vaihto toimii neljän vuoden jaksoina. Syksyllä 2018 valittiin seitsemän suomalaista opiskelijaa, jotka viettävät kesän 2019 Torontossa. Vuonna 2021 suomalaisryhmä isännöi samankokoista kanadalaisryhmää Helsingin seudulla. Vuonna 2022 valitaan jälleen uusi suomalaisryhmä Kanadaa valloittamaan.

Vaihtokesään on perinteisesti kuulunut parin viikon kiertomatka Kanadassa. Matkan jälkeen on noin kaksi kuukautta kestävä työharjoittelu. Kesän aikana suomalaisopiskelijat tutustuvat kanadalaiseen elämänmenoon, kulttuuriin ja yritysmaailmaan pintaa syvemmältä.

KY-SUB

KY-Sub

KY-Sub on nuorin KY:n jaostoista. Se perustettiin keväällä 2006 järjestämään ohjelmaa kauppakorkeakoulun ulkomaisille vaihto-opiskelijoille sekä kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille.

Nyt KY-Sub tähtää tuomaan yhteen kansainväliset ja paikalliset opiskelijat monipuolisten tapahtumien kautta. Tapahtumakattaus sisältää mm. matkoja Pietariin ja Lappiin, mökkireissuja sekä erilaisia bileitä. Omien tapahtumien ohella Sub pyrkii myös yhteistyöhön muiden yhdistysten kanssa.
 
Subin tapahtumissa on taattu kansainvälinen meininki jonka vain vaihtareiden läsnäolo voi tarjota. Kaikki ovat tervetulleita jaoston kokouksiin ja tapahtumiin!
Tule antamaan panoksesi kansainväliseen toimintaan ja pitämään hauskaa! Lisätietoa tapahtumista sekä jaostostamme saat Facebook -sivumme kautta. Facebook-viestin lisäksi tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta [email protected] !

Nesu-Probba logo

NESU-Probba

NESU-Probba on Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella toimiva rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda yhteen kauppatieteiden opiskelijoita eri kaupungeista ja täten edesauttaa Mikkelin kampuksen sekä muiden kauppatieteiden opiskelijoiden verkostoitumista.

NESU-Probban pääasialliseen toimintaan kuuluu akateemisten pöytäjuhlien eli sitsien järjestäminen. Yhdistyksen järjestämille sitseille osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä minkä vuoksi yhdistyksen viralliseen jäsenistöön kuuluu vain kuluvan sekä edellisen vuoden hallituksien jäsenet.

Nippoli logo

Nippoli ry

Nippoli on yhdistys japanin kielen opiskelijoille ja muille Japanista tai Japanin kulttuurista kiinnostuneille. Järjestämme monenlaisia yhteistapahtumia Aalto-yliopistossa ja muualla pääkaupunkiseudun alueella opiskelevien japanilaisten vaihto-opiskelijoiden ja japania lukevien suomalaisten kanssa.

Suurimpia tapahtumiamme ovat 4-5 kertaa vuodessa järjestettävät saunaillat, jotka ovat vetäneet väkeä aina Tampereelta saakka. Tapahtumissamme tutustut helposti muihin Japanista kiinnostuneisiin opiskelijoihin sekä tietysti japanilaisiin vaihto-opiskelijoihin. Juhlissa tarjoilemme niin suomalaisille tutumpia ruokia kuin myös japanilaisia kulinaarisia herkkuja.

Yhdistyksemme yhtenä tarkoituksena on tutustuttaa suomalaisia japanilaisiin ja päinvastoin. Vielä on kuitenkin paljon tapahtumia keksimättä, joita voi tehdä japanin kielen ja ihmisiin tutustumisen varjolla. Tervetuloa pitämään hauskaa hyvässä seurassa ja luomaan kansainvälisiä ystävyyssuhteita, jotka kestävät parhaimmillaan läpi elämän. Irasshaimase!

Tiedotamme tapahtumistamme sivuillamme, sähköpostilistallamme ja Facebookissa, joten käythän tykkäämässä sivusta Nippoli!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu