Yhdistyslistaus

Kansainvälisyys

Olit sitten vaihto-opiskelija, kansainvälinen tutkinto-opiskelija tai supisuomalainen, kansainvälissä yhdistyksissä voit tutustua ihmisiin ympäri maailman. Myös monet ainejärjestöt tarjoavat ohjelmaa kansainvälisille opiskelijoille, mikäli heillä on jäsenistössä paljon kv-opiskelijoita.
Acas logo

Aalto Community of African Students

Aalto Community of African Students on AYY:n alainen yhdistys, joka tuo afrikkalaiset ja Afrikasta kiinnostuneet opiskelijat yhteen jakamaan ideoita yrittäjyydestä, teknologiasta ja vapaaehtoistoiminnasta.

Aalto_Russian_speaking_association_ARA.jpg

Aalto Russian-speaking Association ry (ARA)

Aalto Russian-speaking Association ry eli "ARA" on kansainvälinen Aalto-yliopiston opiskelijayhdistys. Yhdistyksen missiona on yhdistää ja järjestää tapahtumia kaikille slaavilaisista kielistä ja kulttuurista kiinnostuneille opiskelijoille. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.


ARA aloitti toiminnan vuoden 2020 lopulla, jolloin perustettiin telegram ryhmä nimellä t.me/aaltorussian . Ryhmä on avoin ja innostamme kaikkia kiinnostuneita liittymään! 

ATA

Aalto Turkish-speaking Association ry (ATA)

Aalto Turkish-speaking Association ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää Aalto-yliopiston yhteisöllisyyttä kokoamalla yhteen turkin kielestä ja kulttuurista kiinnostuneita. Yhdistyksemme on olemassa, jotta jokainen turkinkielinen ja Turkista kiinnostunut jäsen voi ajatella “As bayrakları!”, kun he näkevät jotain turkkilaisuuteen liittyvää kauniilla kampuksellamme. 

Yhdistyksemme on vasta nuori. Tavoitteidemme toteuttamiseksi meillä on luvassa lukuisia tapahtumia, jotka antavat osallistujille vilauksen turkkilaisesta kulttuurista. On sanomattakin selvä että kaikki turkin kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan tapahtumiimme. 

Julkaisemme tietoa tapahtumistamme tammikuusta 2023 alkaen alla mainituissa kanavissamme.

Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse yhteistyöehdotusten, yleisen tiedustelun ja kommentoinnin, tai ihan vain jutustelun vuoksi. 

Odotamme innolla tapaamistamme! 

Aegee Helsinki

AEGEE-Helsinki

AEGEE on Euroopan suurin poikkitieteellinen opiskelijajärjestö, jolla on yli 12000 jäsentä yli 200:ssa Euroopan yliopistokaupungissa. Toiminnamme päätavoitteena on Euroopan opiskelijoiden välisen yhteistyön ja liikkuvuuden edistäminen paikallisten tapahtumien ja kulttuurivaihtojen kautta. AEGEE on vapaaehtoisvoimin toimiva, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö.

Järjestössämme on opiskelijoita sekä Helsingin yliopistosta että Aalto-yliopistosta, ja tapahtumia koordinoi 8-henkinen hallitus. Toimintaa meillä on paikallisesti joka kuukausi ja euroopanlaajuisia tapahtumia järjestämme vastaavasti noin kolme kertaa vuodessa. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua Euroopan muiden antennojen järjestämiin tapahtumiin, joita riittää lähes vuoden jokaiselle viikolle!

Jos koet olevasi ulospäin suuntautunut, kiinnostunut mahdollisuuksista Euroopassa ja halukas kehittämään kielitaitojasi rattoisassa kansainvälishenkisessä ilmapiirissä, olemme hakemasi järjestö! Mukaan toimintaan voi lähteä milloin tahansa!

Aiesec logo

AIESEC Aalto

AIESEC Aalto on osa maailman suurinta opiskelijajärjestöjen verkostoa. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä kulttuurien välistä ymmärrystä sekä kehittää opiskelijoiden johtajuustaitoja. Järjestämme Aalto-yliopiston opiskelijoille mahdollisuuksia lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja jäsenille kansallisia koulutusseminaareja yhteistyössä Suomen muiden AIESEC-järjestöjen kanssa.

Jäsenemme järjestävät infotapahtumia vapaaehtoistyökohteista, auttavat ulkomaille lähteviä opiskelijoita käytännön järjestelyissä, sekä organisoivat suomalaisille yrityksille ja yhteisöille ulkomailta tulevia työharjoittelijoita sekä vapaaehtoisia.

Jäsenistömme on kansainvälistä ja yhdistyksen toiminnassa pääkielenä on englanti, tervetuloa mukaan toimintaan!

Best_Helsinki_logo

BEST Helsinki

Board of European Students of Technology eli lyhyesti BEST on eri Euroopan yliopistoissa toimiva voittoa tavoittelematon opiskelijajärjestö, jonka tavoitteena on muun muassa tukea opiskelijoiden akateemista kasvamista tarjoamalla erilaisia oppimisympäristöjä kuten kursseja ja tapahtumia. Kaiken oppimisen rinnalla on lukuisia sosiaalisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia tutustua uusiin ystäviin. Kurseihin voi hakea jokainen tekniikan opiskelija. Lisätietoa kursseista BESTin kansainväliseltä nettisivuilta www.best.eu.org.

BEST Helsinki on osa 96 muun paikallisjärjestön suurta verkostoa ja lisäksi toimimme muiden opiskelijoiden kanssa yhteistyössä Aalto-yliopistossa. Kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan toimintaamme ympäri vuoden. Liittymällä observer chat:mme telegrammissa, pääset helposti ajan tasalle tulevista paikallisista ja kansainvälisistä tapahtumistamme sekä aktiviteeteistamme.

CEMS club logo_uusi

CEMS Club Helsinki

Ainejärjestö CEMS ja global management opiskeljoille. 

CSSA

Chinese Students & Scholars Association at Aalto University

Aalto-yliopiston kiinalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden yhdistys (CSSA-Aalto) on voittoa tavoittelematon, ei-uskonnollinen, ei-poliittinen julkisen hyvinvoinnin järjestö, joka palvelee Aalto-yliopistossa opiskelevia ja työskenteleviä kiinankielisiä opiskelijoita. Tavoitteena on auttaa kiinalaisia opiskelijoita ja tutkijoita sopeutumaan ja integroitumaan suomalaiseen opiskelu- ja työympäristöön mahdollisimman nopeasti.

Yhdistyksen pääasialliset vastuunalueet ovat muun muassa:

1. Kulttuuri- ja urheilutoiminnan järjestäminen ymmärryksen ja ystävyyden edistämiseksi eritaustaisten Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja tutkijoiden keskuudessa.
2. Yhteistyössä Kiinan konsulaatin kanssa kiinalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden elämässä ja työssä esiintyvien ongelmien ratkaisemiseksi.
3. Lisää tuntemusta kiinalaista kulttuuria kohtaan ja edistää akateemista ja kulttuurillista vuorovaikutusta Kiinan ja Suomen välillä.

Erasmus Student Network Aalto University

Erasmus Student Network Aalto University (ESN Aalto)

ESN Aalto on paikallinen osasto kansainvälisestä Erasmus Student Network - organisaatiosta. ESN Aalto pyrkii kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden integraatiota suomalaiseen kulttuuriin, sekä Aalto-yliopiston yhteisöön. Suomalaisille opiskelijoille ESN Aalto tarjoaa informaatiota vaihto-opiskeluihin liittyen ja mahdollistaa tutustumisen eri kulttuureista kotoisin oleviin opiskelijoihin. ESN Aalto järjestää, sosiaalisia tapahtumia, virkistysaktiviteettejä, ekskursioita ja matkoja kaikille jäsenilleen ja Aalto-yliopiston opiskelijoille. ESN Aalto järjestää myös tiedonjakotapahtumia luodakseen keskustelua vaihto-opiskeluita suunnittelevien suomalaisten opiskelijoiden, sekä kohdemaasta kotoisin olevien vaihto-opiskelijoiden välille.

Kaledonistit_logo

Kaledonistit 

Kaledonistit on pääkaupunkiseudun yliopistojen ja Toronton yliopiston välinen harjoittelijavaihtojärjestö, joka on ollut aktiivinen jo vuodesta 1951. Vaihdon aloitti entinen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta, ja nykyään vaihdon piiriin kuuluvat kaikki Aalto-yliopiston korkeakoulut sekä Helsingin yliopisto ja Svenska Handelshögskolan. Kanadassa ohjelma tunnetaan nimellä Hart House Finnish Exchange.

Vaihto toimii neljän vuoden jaksoina. Syksyllä 2022 valittiin kuusi suomalaista opiskelijaa, jotka viettävät kesän 2023 Torontossa. Vuonna 2025 suomalaisryhmä isännöi samankokoista kanadalaisryhmää Helsingin seudulla. Seuraava suomalaisryhmä valitaan vuonna 2026.

Vaihtokesään on perinteisesti kuulunut parin viikon kiertomatka Kanadassa. Matkan jälkeen alkaa noin kaksi kuukautta kestävä työharjoittelu. Kesän aikana suomalaisopiskelijat tutustuvat kanadalaiseen elämänmenoon, kulttuuriin ja yritysmaailmaan pintaa syvemmältä. 

KY-SUB

KY-Sub

KY-Sub on nuorin KY:n jaostoista. Se perustettiin keväällä 2006 järjestämään ohjelmaa kauppakorkeakoulun ulkomaisille vaihto-opiskelijoille sekä kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille.

Nyt KY-Sub tähtää tuomaan yhteen kansainväliset ja paikalliset opiskelijat monipuolisten tapahtumien kautta. Tapahtumakattaus sisältää mm. matkoja Pietariin ja Lappiin, mökkireissuja sekä erilaisia bileitä. Omien tapahtumien ohella Sub pyrkii myös yhteistyöhön muiden yhdistysten kanssa.
 
Subin tapahtumissa on taattu kansainvälinen meininki jonka vain vaihtareiden läsnäolo voi tarjota. Kaikki ovat tervetulleita jaoston kokouksiin ja tapahtumiin!
Tule antamaan panoksesi kansainväliseen toimintaan ja pitämään hauskaa! Lisätietoa tapahtumista sekä jaostostamme saat Facebook -sivumme kautta. Facebook-viestin lisäksi tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta [email protected] !

Nesu-Probba logo

NESU-Probba

NESU-Probba on Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella toimiva rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda yhteen kauppatieteiden opiskelijoita eri kaupungeista ja täten edesauttaa Mikkelin kampuksen sekä muiden kauppatieteiden opiskelijoiden verkostoitumista.

NESU-Probban pääasialliseen toimintaan kuuluu akateemisten pöytäjuhlien eli sitsien järjestäminen. Yhdistyksen järjestämille sitseille osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä minkä vuoksi yhdistyksen viralliseen jäsenistöön kuuluu vain kuluvan sekä edellisen vuoden hallituksien jäsenet.

Nippoli logo

Nippoli ry

Nippoli ry:n tavoitteena on ajaa japanin kulttuurin ja kielen asiaa tukemalla opiskelua sekä auttaa japanilaisia vaihto-opiskelijoita Aalto-yliopistossa. Järjestämme myös lämminhenkisiä tapahtumia pääseudulla opiskelevien vaihto-opiskelijoiden ja japanista kiinnostuneiden suomalaisten kanssa.

Suurimpia tapahtumiamme ovat noin neljä kertaa vuodessa järjestettävät saunaillat, joissa saunomisen lisäksi tehdään niin japanilaista kuin suomalaistakin ruokaa. Tapahtumissamme on mahdollista tutustua muihin Japanista kiinnostuneisiin opiskelijoihin, sekä tietysti japanilaisiin vaihto-opiskelijoihin.

Tervetuloa pitämään hauskaa hyvässä seurassa ja luomaan kansainvälisiä ystävyyssuhteita, jotka kestävät parhaimmillaan läpi elämän. Monen entisen aktiivisen jäsenemme elämä onkin lopulta vienyt Japaniin asumaan ja työskentelemään. Useimmat jäsenemme ovat myös menneet vaihtoon jossain kohti opintojaan tai suunnittelevat lähtevänsä lähitulevaisuudessa.

Tiedotamme tapahtumistamme kotisivuilla, sähköpostilistalla, Telegram-ryhmässä ja Facebookissa. Liity ihmeessä mielenkiintoisiin keskusteluihin Japanista kanavissamme!

S.U.R.

S.U.R. 

S.U.R.in tarkoituksena on luoda turvallinen yhteisö latinalais-amerikkalaisille yliopisto-opiskelijoille. S.U.R  pyrkii tekemaan latinalais-amerikkalaisten äänet näkyviksi, jossa on mahdollista keskustella rohkeasti myös epämukavista asioista globaalissa etelässä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu