Viikkotiedote 8/2019

Aalto-yhteisö olemme me. Katso videon muodossa, mitä kaikkea AYY ja Aalto onkaan: https://youtu.be/Bpna15lBA9U

Mikäli olet saanut linkin AllWell? –opiskeluhyvinvointikyselyyn, ehdit vastata vielä keskiviikkoon 20.2. asti! Kaikille kyselyyn vastanneille lähetetään maaliskuussa vastapalaute. Lue lisää AllWell-kyselystä: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/opiskeluhyvinvointikysely-allwell-helmikuussa-2019

Viikko 8

Viikko 9

AYY TIEDOTTAA

1.Teekkarius tunnissa tutuksi

Keitä ovat teekkarit tapoineen ja perinteineen?

JMT3:n remontti sulki Polyteekkarimuseon ovet joulukuussa. Sitä ennen Museojaosto, oppaat ja OUBS yhdistivät voimansa kuvaten tylsän ja asiallisen Teekkaridokumentin. Tunnin mittainen filmi on tehokas tiivistelmä Otaniemen ja teekkariuden historiaa, ja nähdäänpä seassa uusiakin asukkaita asuineen!

Kaikille avoimet ja maksuttomat näytökset sunnuntaisin klo 12:00 Kinopolissa, Otakaari 20 A. Näytökseen mahtuu 18 ensimmäistä. Lisätiedot [email protected]

2. AYY: Taidetta, kahvia ja toimintaa ti 26.2. klo 17

Mitä jos Otaniemeen tehtäisiin Arabian piippua esittävä taideteos? Voisiko metroasemaa hyödyntää opiskelijatöiden esittelyyn? Tulisiko AYY:n t-paitojen design vetää kokonaan uusiksi? Miltä Otaniemen yö voisi näyttää tänä vuonna?

Mitä sinun mielestäsi ylioppilaskunnan toiminta taiteen saralla voisi olla? Tule juomaan kuppi kahvia, ideoimaan ja keskustelemaan aiheesta. Parhaat ideat voivat päätyä toteutettaviksi projekteiksi ja osallistua voi täysin oman mielenkiinnon ja ehtimisen mukaan. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Aallon opiskelijat ja se pidetään tiistaina 26.2. klo 17-> Väreessä, Aalto University Shoppia vastapäätä olevassa Working Cafeessa Väreen M- ja L-blokkien välissä. Tervetuloa!

3. Tietoa teekkarilakkiprosessin kulusta

Aalto-yliopiston syntymisen ja oppiaineiden siirrosten myöstä Teknologföreningenin ja Arkkitehtikillan teekkarifuksikasvatukseen osallistuu nykyään myös muita kuin tekniikan alan opiskelijoita. Lokakuussa 2018 Arkkitehtikilta ja Teknologföreningen lähestyivät AYY:n hallitusta ja Teekkarijaostoa kirjeellä, jossa toivottiin selvittämään myös muiden kuin tekniikan alan opiskelijoiden mahdollisuus saada teekkarilakki.

AYY:n hallitus lausui aiheesta joulukuussa 2018 ja lakkien myöntämisprosessi valmisteltiin tammikuun 2019 aikana. Teekkarijaosto ja Pyöreän tornin kilta ry:n raati hyväksyivät prosessin helmikuun alussa 2019.

Prosessi mahdollistaa lakinkäyttöoikeuden myöntämisen vain ja ainoastaan teekkarifuksikasvatuksensa syksyllä 2018 aloittaneille fukseille, joiden tutkinto ei johda tekniikan kandidaatiksi, diplomi-insinööriksi, arkkitehdiksi tai maisema-arkkitehdiksi.

Lakkia on haettava erikseen, ja sekä Teekkarijaoston että Pyöreän tornin killan raadin on hyväksyttävä hakemus, jotta lakki voidaan myöntää.

Kyse on väliaikaisesta, vain täksi kevääksi, suunnatusta toimintamallista. Teekkarilakkiin liittyvät asiat tullaan käsittelemään uudelleen AYY:n yhteisörakenneprojektin valmistuttua kevään 2019 jälkeen. Teekkarijaosto on toivonut, että uudelleenkäsittelyssä ehdittäisiin paremmin osallistamaan koko teekkariyhteisöä.

Lue lisää: https://ayy.fi/blog/2019/02/14/kaikilla-teekkarifuksikasvatuksensa-syksylla-2018-aloittaneilla-fukseilla-on-mahdollisuus-hakea-teekkarilakkia-tietoa-teekkarilakkiprosessin-kulusta/

4. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle

Tule ideoimaan sitä, mihin Tekniikan akateemisten teekkarikulttuurin edistämiseen lahjoittama stipendi voidaan käyttää. Alussa on tiivis esittely opiskelijakyselyn tuloksista, teekkarikulttuurin ja kiltatoiminnan nykytilasta. Kaikki teekkariopiskelijat, teekkariudesta kiinnostuneet sekä killoissa ja AYY:ssa vapaaehtoisina toimivat ovat tervetulleita ideoimaan käyttökohteita rahalle. Parhaat ideat tavoittavat paljon ihmisiä ja jäävät elämään vuosiksi eteenpäin.

Ideointityöpaja järjestetään ti 26.2. klo 15-17 Kandidaattikeskuksessa, tilassa Y115, joka löytyy Alvarin aukiolta saavuttaessa ovilta heti vasemmalla. Esittelyt ovat suomeksi, mutta ideoimaan ovat kaikki tervetulleita omalla kielellään. Tila on esteetön, lisätietoja saa kysyä [email protected].

Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

FB: https://www.facebook.com/events/2328775227133195/

TYÖELÄMÄ

5. Summer jobs at Tieto in Finland now open! Application period 7.- 28.2.2018

Tieto has again several summer trainee positions open across Finland Join us and do it your way!

Join us next summer and surround yourself by future technology and awesome colleagues.  You decide how you work and we’ll provide the tools – pursue your passions and let them inspire you. Check Tieto’s summer job opportunities now and apply now!

The application period will start on Thursday, February 7th and is open until February 28th .

Apply now https://www.tieto.com/careers/summerjobs

You can follow us on TwitterLinkedin and Facebook to learn more about what we do. #tietolife #summerjob #vkd19

KULTTUURI

6. Omstart! Teekkarispeksin 30. produktio saa pian ensi-iltansa – osta lippusi ennen kuin ne loppuvat!

Vuoden 2019 Teekkarispeksi – Keinolla Millä Hyvänsä – vie katsojan kieltolain aikaiseen New Orleansiin, jossa järjestäytynyt rikollisuus ja korruptoitunut virkavalta kamppailevat vallasta. Mardi Gras -karnevaalin keskellä perheyritys ajautuu ongelmiin parturin tyttären sekaantuessa poliisien vinoutuneeseen vallankäyttöön, voodootohtorin punoessa omia juoniaan synkillä kujilla.

Juhlanäytöksenä toimiva ensi-ilta nähdään 19.3. Peacock-teatterissa ja muut Helsingin näytökset Aleksanterin Teatterissa. Speksit ovat koko illan musikaaleja, joissa satapäinen tekijäjoukko loihtii näyttämölle ainutlaatuisen esityksen, josta yleisön omstart-huudot tekevät joka kerta erilaisen.

Kevään speksistä lisätietoa löytyy nettisivuiltamme ja Helsingin näytösten FB-tapahtumasta. Lippukauppa löytyy osoitteesta liput.teekkarispeksi.fi

Tämä on nähtävä – keinolla millä hyvänsä.

TAPAHTUMAT

7. Tapas Night – Festival con Sabor for Aalto master’s students 22.2.

Hola all master’s students of Aalto! KY’s Masters’ Club is organizing its first event of the year – Tapas Night – and we warmly welcome you all there! The night will include some drinks, tapas and good time with your fellow masters, as well as some surprise program. Festival con sabor means festival with a taste so it’s a perfect match for all you master’s students. Hope to see many of you in our event!

More info: https://www.facebook.com/events/412889699449102/

8. Metallimusiikin ystävien kulttuurikerho Metal Club Mökän saunailta 22.2.

Hei sinä rock- ja/tai metallimusiikin ystävä! Otaniemen ytimessä kukoistaa Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnattu kulttuuriyhdistys Metal Club Mökä, jonka tavoitteena on yhdistää metallisesta musiikkityylistä perustavia opiskelijoita. Mökän toimintaan kuuluu musiikin kuuntelun lisäksi monenlaista toimintaa: järjestämme kuukausittain saunabileitä sekä hieman harvemmin keikkailtoja, joissa pääsee kuuntelemaan live-musiikkia parhaimmassa olomuodossaan.

Seuraavaan tapahtumaamme järjestetään perjantaina 22.2. Ossinsaunalla (Otakaari 18). Illan teemana on vuosikokous ja saunominen. Tämä on loistava tilaisuus tulla tutustumaan Mökän yhteisöön ja toimintaan.

Vuosikokoussauna perjantaina 22.2. Ossinsaunalla. Tarjolla on pientä ruokatarjoilua, boolia ja mitä parhainta seuraa. Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/365273350721159/

Tsekkaa myös Mökän Facebook-ryhmä (https://www.facebook.com/MetalClubMoka/) ja Mökän verkkosivut (https://www.mcmoka.fi/index.php ).

9. Maailman hulluin mäenlaskukisa ja talven eläväisin appro laskiaistiistaina 5.3.

Laskiaistiistaina 5.3. Ullanlinnanmäellä nautitaan sankoin joukoin iloisesta tunnelmasta perinteisessä Laskiaisriehassa. Ohjelmassa on vapaata laskemista, musiikkia, kilpailuja sekä hulppeaa ohjelmaa ja päivän kruunaa legendaarinen ABB:n Akateeminen mäenlaskukilpailu!

Mäenlaskun jälkeen meno jatkuu suuren suosion saavuttaneessa Laskiaisapprossa. Appron mukana voit lasketella Helsingin läpi baareja kierrellen aina virallisille jatkoille saakka AYY:n Gravitaatioon. Liput tulevat myyntiin bailataan.fi -sivustolle maanantaina 18.2. ja lippukaupoilla kannattaa tunnetusti olla nopeana, sillä tapahtuma on edellisinä vuosina myynyt loppuun!

10. Laskiaisrieha jatkuu Gravitaatiossa

Gravitaatio järkyttää jälleen painovoimaa Apollossa Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisten jatkojen merkeissä. Sukella mustaan aukkoon ja herätä syvänmeren haudassa talviunta uinunut petosi maaliskuun pimeimmissä bileissä!

Saavuttaakseen optimaalisen putoamiskiihtyvyyden, kannattaa vauhtia iltaan hakea Laskiaisapprosta, josta painovoima vetää sinut Gravitaation pimeää ydintä kohti!

 • Mitä: Gravitaatio 2019
 • Missä: Apollo Live Club
 • Milloin: Laskiaistiistaina 5.3.
 • Miten: Lippu etukäteen 11 €. kide.app 11€ + palvelumaksut. Ovelta 13 €
 • Miksi: Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet, huikeat esiintyjät ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!

Yhteistyössä kanssamme VT, Äpy, Radiodiodi ja RWBK! Lipunmyyntiajat ja -paikat löytyvät tapahtuman Facebookissa sekä nettisivuilta

HUOM! Tapahtuma on K-18

Lisätietoa: www.gravitaatio.fi // www.laskiaisrieha.fi // https://www.facebook.com/events/2296143920450164/

HYVINVOINTI

11. AllWell? 2019

Opiskeluhyvinvointikysely AllWell? on lähetetty kaikille Aallon toisen vuoden kandi- ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille. Anna 15 minuuttia aikaasi – saat henkilökohtaisen palautteen ja autat Aaltoa kehittymään! Kysely on auki 20.2.2019 asti. Vastaaminen tehdään täysin nimettömänä.

Viestimme koulutusohjelmakohtaisista tuloksista ohjelmien johtajille. Kehittämis- ja korjaustoimenpiteiden tulee pohjautua faktatietoon. Siksi on tärkeää, että juuri sinä vastaat! Kyselyn jälkeen saat kuukauden sisällä vastapalautteen, joka kertoo sinulle, kuinka voit parantaa omia opiskelutaitojasi.

AllWell?-projekti on osa Aalto-yliopiston strategiaa vuosille 2016-2020. Sen tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen kehittämällä opintojen ohjausta, opetusta, opiskelijapalveluita ja opiskelutaitoja. 

AllWell2019 video

Ole yhteydessä: [email protected]

12. Liikuntatutorhaku 2019

Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor eikä huippu-urheilija, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea! Tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikottaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa on pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin.

Hyödyt:

 • Pääset järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
 • 4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi
 • Toisen 4kk Unisport-jäsenyyden jos olet aktiivinen koko syksyn ajan
 • Liikuntatutor-haalarimerkin
 • Poikkitieteellisen tutorporukan

Haku ja lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

13. HyMinä-ryhmä aloittaa maaliskuussa 2019!

HyMinä-ryhmä on tarkoitettu kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat vahvistaa arjenhallinta-, vuorovaikutus- ja opiskelutaitoja sekä itsetuntemusta. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiasi ja saada uusia näkökulmia hyvinvointisi tueksi. Ryhmään hakeutumisen syyksi riittää oma kiinnostuksesi käsitellä ryhmän aiheita. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa keskiviikkoisin klo 15-17 aikavälillä 27.3.-8.5.2019 Osallistuminen edellyttää sinulta sitoutumista kaikkiin tapaamiskertoihin ja niiden välitehtäviin.

Voit ilmoittautua ryhmään lähettämällä sähköpostilla yhteystietosi YTHS:n terveydenhoitajalle: elli.pekkola(at)yths.fi. Tämän jälkeen terveydenhoitaja tekee osallistujille vielä puhelinhaastattelun, jolloin saat myös tarkempia tietoja ryhmästä.

Lisätietoja ryhmästä ja aikatauluista http://www.yths.fi/yhteystiedot/toimipisteet/espoo

MUUT

14. Join the urban gardening association and apply for a plot in Otaniemi.

Are you interested in urban gardening in Otaniemi? Apply for a plot now! The plots are 7 – 24 m2 in size and cost about 38-93 euros/year including the association fee of 8€. You, your groups of friends, or your association can apply for a plot.

To apply, please fill the form in: https://goo.gl/forms/KiotBcJ3GQEhNtxM2 First come first served.

The last date to apply is March 22nd, and we will let you know in the beginning of April!

You can reach us by email ([email protected]) or by visiting our Facebook page:https://www.facebook.com/OtaniemiUrbanGarden/

15. Apply for Kiuas Start Spring 2019 batch before February 28!

Ready to turn your idea into a reality in three weeks? Kiuas Start is an intensive 3-week pre-accelerator for people who want to turn their idea into a company.The program is strongly focused on validation, product development, iteration, and other topics that need to be taken into consideration in the earliest stages of a startup’s journey.

With program taking place mostly during evenings and weekends, Kiuas Start is also easy to attend if you are not yet working full-time on your startup.

We’ll offer you the toolssupport, and a perfect program to take your idea to the next level. The rest is up to you.

Apply by February 28 https://www.kiuas.com/start

16. Helsinki Data Science Day 21.2.2019

What employment opportunities are there for a modern day data scientist and what does one do? Or is data science just a bubble full of hype?

Data Science Day is held at Thursday 21st of February at Messukeskus. The day consists of 20 – 30 min keynotes from selected tech companies like OP, RELEX, Avaus and Accenture, in addition to the outstanding Sasu Tarkoma and Vlada Liukkonen as invited speakers from the wider community. During the day our exhibition area welcomes visitors to network, engage and discover what the top companies in Finland can offer you.

Follow this event and visit our websiteTwitter or FB Event for news and announcements. The detailed program will be released soon!

The event is free of charge.

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 8/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/