Viikkotiedote 51/2018

Tämä on vuoden 2018 viimeinen viikkotiedote. Vuoden 2019 ensimmäinen viikkotiedote ilmestyy maanantaina 14.1.2019 ja siihen tulevien uutisten DL on perinteiseen tapaan edellisen viikon torstaina (10.1.2019 klo 10:00).

AYY kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa rauhallista joulun aikaa ja mitä parhainta uutta vuotta 2019.

Viikko 51

Viikko 52/2018 – 2/2019

AYY TIEDOTTAA

1. Poikkeuksellisia aukioloaikoja AYY:n palvelutoimistossa loppuvuodesta

Joulun aikaan palvelutoimisto on suljettu la 22.12.2018 – ti. 1.1.2019. Keskiviikosta 2.1.2019 alkaen toimisto on auki jälleen normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

Aukioloajat ja poikkeukset voit tarkistaa osoitteesta https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi

2. Futuretalks: facing/fading frontiers 17.12.2018

Vapaa liikkuvuus on poistanut Euroopassa esteitä tiedon ja tutkimuksen vapaan vaihdon tieltä ja edistänyt monipuolisia opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Miksi vaihtoon kannattaa edelleen lähteä, ja mitä kaikkea muuta vapaa liikkuvuus mahdollistaa? Mihin suuntaan vapaa liikkuvuus on menossa – onko Eurooppaan nousemassa uusia digitaalisia ja fyysisiä raja-aitoja?

Tervetuloa Futuretalks-keskustelutilaisuuteen maanantaina 17.12. klo 16-18 Kipsariin, Väreeseen keskustelemaan Euroopan päivänpolttavista teemoista yhdessä mm. toimittaja Riku Rantalan, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natrin ja Sitran johtavan asiantuntijan Laura Haleniuksen kanssa!

Tapahtuma on osa Futuretalks -sarjaa, jossa perehdytään vaikuttamisen näkökulmista Euroopassa pinnalla oleviin ilmiöihin. Tapahtumasarja syventää näkökulmia ja päätöksenteon taustoja päivänpolttaviin teemoihin keskustelunavausten kautta.

Tapahtuman lisätiedot: https://ayy.fi/blog/events/futuretalks-facing-fading-frontiers/

3. Hugo-gaala palkitsi Aalto-yhteisön pioneereja

Smökkiin kerääntyi perjantaisena iltana 7.12.2018 kirjava joukko Aalto-yhteisön aktiivisia toimijoita viettämään historian ensimmäistä Hugo-gaalaa. Gaalassa juhlistettiin Aalto-yhteisöä ja sen pioneereja, mutta tällä kertaa ei puhuttu yksittäisistä henkilöistä, vaan valokeilaan nostettiin Aalto-yhteisössä toimivien yhdistysten huikeat saavutukset.

Juhlassa jaettiin palkinnot seitsemälle taholle yhteisöstä tulleiden ehdotusten perusteella. Yksi palkituista oli Radiodiodi, joka pokkasi Yhteisönrakentaja 2018 -palkinnon. Gaalasta suunnitellaan vuotuista perinnettä. Lue kaikki jaetut palkinnot ja palkitut osoitteesta. https://ayy.fi/blog/2018/12/13/hugo-gaala-palkitsi-aalto-yhteison-pioneereja/

4. Haku AYY:n toimikuntiin on auki joulukuun loppuun saakka

Haut AYY:n toimikuntiin ovat auki vielä joulukuun loppuun asti! Voit hakea mukaan järjestämään esimerkiksi isoja bileitä Juhlatoimikuntaan tai Afterpartytoimikuntaan, Huispausta ja Humans vs. Zombieta Ulkopelitoimikuntaan, ylioppilaskunnan vuosijuhlia Vujutoimikuntaan tai Teekkariperinneviikon moninaisia juhlallisuuksia Teekkariperinnetoimikuntaan. Toimikunnissa pääset tekemään monenlaisia hommia poikkitieteellisessä porukassa ja oppimaan paljon uutta niin projektihallinnasta, ryhmädynamiikasta kuin tapahtumamarkkinoinnistakin!

Hae osoitteessa  ayy.fi/stop/!

5. Asumispalveluiden Kirsistä asumisen asiantuntija

Asumispalveluiden asiakaspalvelusta tutuksi tullut Kirsi Veijola on siirtynyt asumisen asiantuntijan tehtäviin. Hänen työpöydälleen kuuluu jatkossa esimerkiksi yhteisöllisen asumisen kehittämiseen, asumisviihtyvyyteen ja asukasdemokratiaan liittyviä tehtäviä. Hänen saappaansa asumispalveluiden etulinjassa täyttää opiskelijapalveluista tuttu Saila Rappumäki.

Lue lisää Kirsin ja Sailan uusista töistä osoitteesta: https://ayy.fi/blog/2018/12/13/asumispalveluiden-kirsista-asumisen-asiantuntija-asiakaspalveluun-siirtyy-saila-opiskelijapalveluista/

TYÖELÄMÄ

6. Tule unelmien kesäduuniin Swecolle – kesätyöhaku on auki!

Huomio tekniikan alan opiskelijat! Sweco hakee kesätöihin opiskelijoita, jotka haluavat kehittyä rakennus- ja suunnittelualan asiantuntijoina.

Etsit opintojasi vastaavaa kesätyötä ja haaveissasi on löytää työpaikka, jossa voisit työskennellä myös tulevaisuudessa. Mahdollinen suunnitteluohjelmien osaaminen tai aiempi kokemus alalta, esimerkiksi työmaa- tai suunnittelutehtävistä, on eduksi. Aiempaa kokemusta enemmän arvostamme kuitenkin positiivista ja uuden oppimiseen motivoitunutta asennetta. Tarjoamme kesätöitä toimipisteissämme ympäri Suomea.

Hakuaika kesätöihimme on 3.12.18-17.2.2019, mutta nopeat syövät hitaat, eli kannattaa toimia nopeasti ja varmistaa kesäduunipaikka mahdollisimman pian. Kesätyöhakumme on auki kotisivuillamme: https://www.sweco.fi/kesarekry2019.

TAPAHTUMAT

7. Metal Club Mökän pikkujoulut 19.12.

Metal Club Mökän pikkujoulut pidetään OK20:ssa keskiviikkona 19.12. klo 18 alkaen. Vuoden viimeisissä karkeloissa on luvassa saunomista, juomaa ja ruokaa, sekä vähän pahaa pukkia, joten otahan mukasi n. 6,66€ arvoinen paketti.

Lisätietoja osoitteesta https://ayy.fi/blog/events/mokan-pikkujoulut/ tai Facebookista https://www.facebook.com/events/724665121226898/

8. PTSS Vaalisaunailta to 20.12. klo 17.30 @Sokos Hotel Tapiola Garden

Polyteknikkojen Saunaseura ry:stä eli PTSS pitää torstaina 20.12. klo 17.30 lähtien Sokos Hotel Tapiola Gardenissa saunailtaman. Ensimmäiset löylyt on varattu yhdistyksen vaalikokoukselle.

Iltamaan saapuu myös Sauna From Finlandin puheenjohtaja Pekka Krook, joka kertoo meille laatumerkinnästä ja kuinka se myönnettiin Tapiola Gardenin tarjoamalle saunaelämykselle.

Ota mukaan pyyhe ja uimapuku ja varaa rahaa saunajuomien ostoa varten (tilaan ei saa tuoda omia juomia). Muuten tilaisuus on ilmainen!

Ilmoita osallistumisestasi 17.12. mennessä osoitteessa: https://goo.gl/forms/v1mIYTQTyt7iEXR43

MITÄ:  Polyteknikkojen Saunareura ry, Polyteknikernas Bastusällskap rf:n vaalikokoussauna

MILLOIN: Torstaina 20.12.2018 klo 17.30

MISSÄ: Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo (saunatila)

Lisätietoja Facecookista: https://www.facebook.com/ptssry/ ja  https://www.facebook.com/events/2208320602789492/

LIIKUNTA JA RETKEILY

9. Ilmoittautuminen Teekkaripurjehtijoiden navigointikursseille on auki!

Teekkaripurjehtijat järjestävät navigointikursseja kevätlukukaudella. Navigointi 1 -kurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita.

Navigointi 2- kurssi on jatkoa Navigointi 1 -kurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä, mutta syventää myös opittua navigointitaitoa. Navigointi 2 -tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuri tai Navigointi 1 -tutkinto. TRIPin kursseilla molempien tutkintojen suorittaminen on mahdollista saman kevään aikana.

Osallistuakseen kurssille on oltava Teekkaripurjehtijoiden jäsen (liittyminenhttps://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=178 )

Lisätietoa kursseista, hinnoista ja tarkat päivämäärät luennoille täältä (https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211 ). Myös pelkästään tutkintoon osallistuminen on mahdollista. Suora linkki ilmoittautumislomakkeeseen tässä (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaiRqkxvfZp35MG5ckX7ZMEiaJV9AOvDf_xfM2zugNBVbHOQ/viewform).

10. Kuplan laitesukelluksen peruskurssi 2019

Kupla järjestää jälleen kerran keväällä laitesukelluksen peruskurssin! Tuttavallisemmin LSPK:na tunnettu kurssi, on tarkoitettu kaikille laitesukelluksesta kiinnostuneille. Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS P1-kortti ja sukeltajaluokitus, joka antaa valmiudet sukeltaa 15-20 metrin syvyyteen. Luokitus vastaa esim. PADI OWD -luokitusta. CMAS P1 -kortti kelpaa todistukseksi sukellustaidoista maailmanlaajuisesti. Kurssi opettaa sukeltamisen perustaidot ja antaa hyvän pohjan harrastaa sukellusta turvallisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Saat kaupan päälle kerholaisista parasta sukellusseuraa, sekä sukelluksen jälkeistä seuraa!

Kurssi alkaa infoluennolla ja introsukelluksella torstaina 31.1.2019. Infoluento pidetään Otaniemessä, ja introsukellus Leppävaaran uimahallilla. Kurssin hinta, sisältäen introsukelluksen, on AYY:n jäsenille opiskelijaystävälliset 350e. Kurssille osallistuminen edellyttää suomen kielen taitoa. Ilmoittaudu mukaan 17.1. mennessä!

Lisätietoja täällähttps://kupla.org/kurssit/lspk/

Ilmoittautuminen täällähttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCXffQ4eexQUWw3TNTg79JIcvqKLYaKefYBweddwQD–77Zw/viewform

MUUT

11. Sateenkaariperheiden nuoria etsitään tutkimukseen.

Osallistujiksi haetaan 15-29-vuotiaita nuoria, joiden vanhemmista vähintään yksi kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. Tutkimukseen vastaaminen on vapaaehtoista, luottamuksellista ja vastaaminen tapahtuu verkossa anonyymisti (ei nimi- tai henkilötietoja). Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten sateenkaariperheiden nuorten hyvinvointia voidaan edistää ja tukea koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Osallistumaan pääsee täältä: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/22195/lomake.html

Aineistonkeruu on avoinna 31.5.2019 asti. Tutkimuksesta vastaa väitöskirjatutkija Tiina Tuovila, Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Hoitotiede. [email protected].

12. Esittele Aaltoa lukioissa! Koulutustilaisuus 16.1.2019

Joka vuosi Aalto-yliopiston opiskelijat kiertävät lukioissa, messuilla ja varuskunnissa kertomassa yliopisto-opiskelusta mahdollisille tuleville fukseille, ja tätä varten tarvitaan paljon reippaita infoilijoita.

Suuren kysynnän vuoksi Aalto-yliopiston Hakijapalvelut järjestää yhden lisäkoulutuksen tammikuussa 2019 keskiviikkona 16.1. klo 16.30-19.30

Koulutus järjestetään Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1), ja siinä käydään läpi Aallon hakumenettelyjä, hakuaikoja sekä itse esiintymistä. Kannattaa huomioida, että vain koulutuksen käyneet voivat saada palkkion (100 €) pitämästään infosta.

Ilmoittautuminen koulutuksiin löytyy sivulta: https://tinyurl.com/Infoilijakoulutus2019

Koulutus järjestetään, jos osallistujia on yli kymmenen, ja koulutustila vahvistetaan osallistujille tammikuun alussa.

Lisätietoja: Aalto-yliopiston Hakijapalvelut, [email protected]

13. Hae nyt mukaan Aalto-Helsinki iGEM 2019 -joukkueeseen!

Etsitkö vielä kiinnostavaa ja merkityksellistä työtä ensi kesäksi? Siinä tapauksessa etsimäsi paikka voi olla Aalto-Helsinki -joukkueessa, joka osallistuu vuosittain kansainväliseen synteettisen biologian kilpailuun iGEM (international Genetically Engineered Machine). Vuoden aikana pääset yhdessä poikkitieteellisen ryhmän kanssa ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan alusta loppuun synteettisen biologian projektin, levittämään tietoisuutta synteettisen biologian mahdollisuuksista sekä matkustamaan eri maissa huipentuen syksyllä iGEM Giant Jamboree -loppukilpailuun Bostonissa.

Joukkueeseen voi hakea mistä tahansa Aallon korkeakoulusta ja opinto-ohjelmasta. Lisää tietoa ja hakulomake: http://www.aaltohelsinki.com/2018/indexrekry.html

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 51/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/