Viikkotiedote 11/2019

Tällä viikolla on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa Aallon strategiaan, kun suuri Telegram-keskustelu käydään keskiviikkona AYY: Edunvalvonta -TG-kanavalla (www.t.me/AYYadvocacy). Ensi viikolla strategiasta keskustellaan tiistain afterworkeilla. Tervetuloa mukaan!

Viikko 11

Viikko 12

AYY TIEDOTTAA

1. Millainen on sinun unelmiesi Aalto-yliopisto? Aalto strategy @AYY

Aallon strategiatyö on käynnissä, ja koko Aalto-yhteisö on kutsuttu mukaan vaikuttamaan! AYY järjestää maaliskuussa kaksi erityisesti opiskelijoille suunnattua strategiatilaisuutta:

AYY:n kärki strategiatyössä on opiskelijan hyvinvointi ja kokemus, ja molemmissa tapahtumissa keskitytään erityisesti näihin liittyviin kysymyksiin. Juuri me opiskelijat tiedämme parhaiten opiskelijoiden arjesta, hyvinvoinnista ja kokemuksesta, joten tervetuloa jakamaan ajatuksia ja ideoita!

Voit tutustua Aallon strategiaa koskeviin materiaaleihin osoitteessa: www.aalto.fi/3.0 (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla)

2. Hakuaikaa jatkettu: Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan 2019!

Ensi syksynä valitaan jälleen AYY:n ylin päättävä elin, eli 45-henkinen edustajisto. Edustajistovaalien järjestäminen ei kuitenkaan käy itsestään, joten tekijöitä tarvitaan.

Tahtoisitko juuri sinä tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista vaikkapa aiempaa näkyvämmät, puhuttelevammat ja osallistavammat?

Haku edustajistovaalien ytimessä toimivaan keskusvaalilautakuntaan on auki! Keskusvaalilautakunta päättää muun muassa äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat, asettaa vaalilautakunnat, tarkastaa ehdokasilmoitukset ja sopimukset vaaliliitoista ja -renkaista, suorittaa äänten tarkastuslaskennan sekä valvoo vaalin yleistä kulkua. Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2019.

Hakemukset keskusvaalilautakuntaan jätetään sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/.

Hakuaikaa on jatkettu sunnuntaihin 17.3.2019 klo 23.59 saakka.

Lisätietoja: hallinto- ja HR-päällikkö Johanna pietiläinen (johanna.pietilainen (a) ayy.fi), +358 50 520 9434

3. Vastaa AYY:n jaostojen brändikyselyyn

AYY:n jaostot kartoittavat yhteisössämme vallitsevia mielikuvia jaostobrändeistä. Jos haluat olla mukana vaikuttamassa jaostojen brändikehitystyöhön, tuo ajatuksesi esiin oheisella kyselylomakkeella. Vastauksillanne on erityisen suuri painoarvo, sillä jaostobrändejä voidaan niiden avulla kehittää entistä paremmaksi. Kysely sulkeutuu sunnuntaina 24.3.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme VIP- ja juomalippuja Dipolin Wappuun tai Aalto Afterpartyyn.

Kyselyyn pääset tästä:

4. AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle

Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio.

Jätä suunnitelmasi 24.3. mennessä ja jätä kädenjälkesi AYY:n historiaan. Lue lisää:  https://ayy.fi/blog/2019/02/28/ayy-etsii-suunnittelijaa-ja-tekijaa-seremoniamestarin-sauvalle/

Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari ([email protected], 0409645608).

5. AYY mukana Ilmastoveivissä – Allekirjoita vetoomus ja ota vastaan arkkitehtikillan haaste vegeviikosta

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta joulukuuhun 2019. Ilmastoveivi2019 -kampanjan tähtäimessä on, että kansan tuella Suomi käyttää hyväksi EU-puheenjohtajakautensa mahdollisuudet ja ajaa tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Ilmastoveivi2019 tavoittelee 500 000 allekirjoitusta vetoomukselle, joka luovutetaan Suomen uudelle pääministerille keväällä 2019.

Lue lisää ja allekirjoita vetoomus: https://www.ilmastoveivi2019.fi/

P.S. Ota myös vastaan Arkkitehtikillan Ilmastoveivihaaste, joka kannustaa kasvissyöntiin (ainakin) tämän viikon ajan.  https://ayy.fi/blog/events/ilmastoveivihaaste-vegeviikko-11/

6. Jämeräntaival 3 B valmistuu peruskorjauksesta toukokuussa 2019 – haku asuntoihin auki 11.3.-24.3.2019!

Peruskorjauksesta valmistuvan Jämeräntaival 3 B:n asunnot ovat muuttovalmiita 2.5.2019. Valtaosa valmistuvista asunnoista on soluyksiöitä. Peruskorjauksen myötä asunnoissa on uusittu kaikki pintamateriaalit sekä kiinteät kalusteet. Asuntoja voivat hakea kaikki AYY:n asumisoikeudelliset jäsenet. Asuntoja haetaan Domo-järjestelmässä ja 11.3.-24.3.2019 välisenä aikana tulleet hakemukset ovat mukana arvonnassa. Asuntojen tarjoaminen aloitetaan 25.3.2019. Kun kaikki asunnot on tarjottu, purkautuu arvontajärjestys ja hakemukset järjestäytyvät jonoon pisteytyksen ja lähettämisajankohdan perusteella.

TAPAHTUMAT

7. AYY & KY & TF esittää: Opiskelijakeskus-infoseminaari ma 25.3. klo 16.15

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Tähän kysymykseen AYY, KY ja TF vastaavat infoseminaarissa! Tapahtumassa kuulet, mistä projekti on lähtenyt liikkeelle, missä vaiheessa se nyt on ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

Infoseminaari järjestetään A Gridin (Otakaari 5) Mordorissa maanantaina 25.3. klo 16.15. Se myös striimataan koko jäsenistön saavutettavaksi, sekä tallennetaan katsottavaksi jälkeenpäin. Infoseminaari pidetään englanniksi, kysymyksiä voi kysyä myös muilla kielillä.

Itse infosession lopuksi pääsee esittämään kysymyksiä, mutta niitä voi myös esittää ennakkoon lomakkeen kautta. Näin osaamme parhaiten valmistautua kertomaan sen, mitä jäsenistö haluaa opiskelijakeskuksesta tietää. Lomake kysymyksille löytyy täältä: https://goo.gl/forms/aQZHGFNgIA1KXaXK2 Lähetäthän kysymyksesi 20.3. mennessä.

8. ESN Dinner in the Dark – Pimeät Pöydät

Erasmus Student Network tarjoaa ainutkertaisen tilaisuuden luopua näkökyvystä kokonaisen illallisen ajaksi, kokea aisteja uudella tavalla ja löytää uusia ystäviä kansainvälisten opiskelijoiden keskuudesta tietämättä heidän ulkonäköään.

Ohjelmaan kuuluu herkullinen kolmen ruokalajin illallinen, jonka tuntemattomat ainesosat osallistujien tulee tietenkin yrittää selvittää. Muita aisteja pääsee testaamaan jännittävien pelien lomassa!

Mikä parasta, tuomme sokkoillallisemme ensi kertaa Servin Mökkiin, suurempana kuin koskaan. Tapahtumaan osallistuu opiskelijoita myös Haaga-Heliasta, Helsingin yliopistosta, Laureasta ja Metropoliasta.

Lipunmyynti: Otakaari 1 pääaulassa 13.3. klo 11:00-13:00. Mikäli paikkoja jää, menevät ne myyntiin netissä osoitteessa kide.app

Tapahtuma on sunnuntaina 24.3. klo 18 alkaen Smökissä.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2161348143952938/ Tapahtuma löytyy myös sivuiltamme https://esnaalto.org/

LIIKUNTA JA RETKEILY

9. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia!

Oletko pelannut koripalloa aikaisemmin ja haluaisit jatkaa harrastustasi opintojesi aikana? Liity mukaan Aalto Basketin joukkueisiin. Aalto-Basketilla on 3 miesten joukkuetta. Edustusjoukkue pelaa alueellista 2.divisioonaa, Buckets 4.divisioonaa ja Alvars 5.divisioonaa. Haluatko mukaan? Lähetä sähköpostia, jossa kerrot koripallotaustastasi, osoitteeseen [email protected] niin joukkueiden yhteyshenkilöt ottavat sinuun yhteyttä. ETENKIN ALVARS KAIPAA UUSIA PELAAJIA!

Aalto-Basketin löydät myös facebookista: Aalto-Basket miesten edustus https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/  ja Aalto Buckets 2.joukkue https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/ Aalto Alvars https://www.facebook.com/aaltoalvars/

MUUT

10. Maahanmuuttajataustainen opiskelija: Osallistu työpajaan

Oletko syntynyt Suomessa, mutta vanhempasi ovat syntyneet muualla kuin Suomessa? Tai oletko syntynyt muualla kuin Suomessa ja saapunut Suomeen muista syistä kuin opintojen vuoksi?

Suomessa halutaan tukea kaikkien mahdollisuuksia suorittaa korkeakoulututkinto. Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) järjestää työpajan, joissa kerätään ideoita ja toimivia keinoja maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden opintojen tukemiseen. Haluamme kuulla Sinulta:

  • Mikä sai sinut hakemaan yliopistoon?
  • Miten opintosi ovat sujuneet?
  • Mitä haasteita olet kohdannut opinnoissa? Mistä olet saanut tukea?

Aalto-yliopistolla työpaja pidetään 26.4.2019 klo 13-14:30 osoitteessa Otakaari 1, 5. krs., tila U523 Top Lounge. Ilmoittaudu 4.4.2019 mennessä: [email protected]

Lisätietoja työpajasta: https://karvi.fi/korkeakoulutus/teema-ja-jarjestelmaarvioinnit/maahanmuuttajat-korkeakoulutuksessa/

11. VISTA 30: haalari- ja rintamerkkikilpailu

Maisema-arkkitehtiopiskelijoiden yhdistys Vista ry järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut. Rintamerkistä tulee Vistan hallituslaisten tunnus, jonka käyttöoikeus myönnetään vanhoille, nykyiselle ja uusille hallituslaisille sekä merkkikilpailun voittajalle. Haalarimerkit tulevat vapaaseen myyntiin. Kilpailuiden ajankohta on 4.3.-30.4. ja kaikki AYY:n jäsenet saavat osallistua. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!
Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434  

12. Aalto Space -sovelluksen tilavalikoima laajeni: Kauppakorkeakoulu uusimpana rakennuksena

Vapaan tilan löytäminen opiskeluun, ryhmätyöskentelyyn tai neuvotteluihin voi olla kampuksella haasteellista. Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä navigoida kampuksella. Rakennuksien määrä ja tilavalikoima kasvavat 2019 aikana kattamaan useita uusia rakennuksia. Kauppakorkeakoulun rakennus lisättiin sovellukseen helmikuussa 2019.

Linkit

13. Internet of Everything Hackathon

Aalto University Center for Knowledge and Innovation Research (CKIR) organises a one-day hackathon on 14th of March in Otaniemi campus together with Forum Virium Helsinki. Join us to develop applications for innovative urban IoE-based (Internet of Everything) services for Helsinki, to create value for citizens and businesses. You will also have a chance to win a prize worth up to 1000€!

You can compete in this hackathon as an individual or with a team (max 5 people). The participants will be working on two real-life use cases from Helsinki, using the City Enabler platform as a starting point. This hackathon is organised in the context of third phase of SELECT for Cities project, where IoE-based platforms are being validated in Helsinki and Antwerp. City Enabler is a platform that allows urban service providers (public and private) and the local Governments to actively collaborate in exploiting urban data. It serves as a single entry point for data, provides data visualization and analysis and creates opportunities for development of new city services.

See the demo video that shows the City Enabler platform: https://www.youtube.com/watch?v=WPc5JkS0aIM

Interested? Register at: https://goo.gl/forms/ahb5RKy2nkNY0f5h2

Facebook event: https://www.facebook.com/events/846151349069229/

14. Select For Cities Hackathon

Create your own solution making Helsinki a smart city utilizing various data sources on INDRA/Minsait’s Onesait IoT and Big Data platform.

What: Hackathon utilizing city, environment and other data on the Onesait platform For whom:Developers, Students, Data Scientists, anyone enthusiast for making cities smart Skills needed:Familiarity with basic IoT and data analysis concepts, no programming skills

Dates:

  • Registration by: March
  • Selection of best ideas for challenge: March
  • Challenge: 21-29. March
  • Presentation of awards: April

Prizes: 500€ (3rd), 1500€ (2nd) and 3000€ (1st)

Contact: [email protected]

More information: https://challenge4cities.onesaitplatform.com

15. European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) on 1945 perustettu monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus sekä ilmiöitä kuten populismi ja demokratia sekä teknologian kehitys. Alpbachin idylliseen alppikylään kokontuu 14.8.–30.8.2019 yli 900 alansa huippua edustavaa puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä sekä kokemaan taidetta ja vaelluksia.

Stipendi kattaa osallistumismaksun, majoituksen ja pienen taskurahan. Suomesta KAUTE-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto kustantavat stipendit 4 alle 30-vuotiaalle. Stipendi jaetaan vuosittain 700:lle nuorelle ympäri maailman. Hae täältä!

Mitä? Maailmankuvan laajentuminen 2,5 viikossa

Missä? Alpeilla, Alpbach

Milloin? 14.8.-30.8.2019

Mitä maksaa? Matkakulut

Lisätietoja: https://forumalpbach.fi/ tai Oliver Heinonen, p. +358 504668672, www.linkedin.com/in/oliver-heinonen

16. Vastaa ravintoloiden laatukyselyyn käydessäsi lounaalla 11. – 15.3.2019

Aallon henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita koskeva laatukysely Otaniemen kampuksella on käynnissä ravintoloissa maanantaista perjantaihin 11. – 15.3.2019.

Kyselyssä kartoitetaan mm. ruokalistojen vaihtuvuutta, ravintoloiden aukioloaikojen sopivuutta, tärkeimpiä syitä ravintolavalintaasi, mikä merkitys sinulle on ruoan ympäristövaikutuksella. Kyselyn lopussa voit vielä esittää parannusehdotuksia.

Voit vastata:

paperilomakkeella, joka saatavilla opiskelija- ja henkilöstöravintoloissa perjantaihin 15.3. asti tai osoitteessa www.tutkia.fi/aalto

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan mm. lounaslippuja.

Vastaa ja vaikuta! Kyselyn toteuttaa Aalto-yliopiston ravintolatoimikunta

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 11/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/