Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Students in the lobby of Väre

Opiskelijat valtasivat Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen pääaulan torstaina 21.9. klo 17 mielenosoitustoimena hallituksen opiskelijoihin kohdistuvia leikkauksia ja maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Opiskelijat ovat järjestäneet valtauksen itsenäisesti ilman ylioppilaskuntaa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY tukee opiskelijoita ja jakaa heidän osoittamat huolensa opiskelijoiden toimeentulon ja kansainvälisten opiskelijoiden aseman heikennyksistä Orpon hallitusohjelmassa. AYY ja muu ylioppilasliike on tehnyt vaikuttamistyötä samojen asioiden puolesta ja pitää kehityssuuntaa huonona.

AYY:n hallitus pitää hienona sitä, että opiskelijat ovat liikkeellä ja haluavat käyttää ääntään heikennysten vastustamiseen. AYY tukee opiskelijoiden mielenilmausta ja toivoo, että liikehdintä nostaa aiheen painoarvoa myös valtion päättäjien silmissä.

Lisätiedot:

Ida Parkkinen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja

puh. 0400984545

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vaikuttamisrauha
Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Vetoomus: Vaikuttamisrauha ja turvallinen tila taattava Aalto-yhteisössä

AYY:lle on tärkeää huolehtia, että Aalto-yhteisössä vaikuttaminen ja oman mielipiteen esille tuominen on mahdollista turvallisesti.
Kynttilät
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Opiskelijoiden mielenterveyskriisi ei odota

Tutkimukset puhuvat taas puolestaan – opiskelijoiden pahoinvointi on riistäytymässä käsistä. Vaadimme, että päättäjät ottavat mielenterveyskriisin tosissaan ja puuttuvat riittämättömiin resursseihin pikimmiten.
People standing in the hall
Ajankohtaista Julkaistu:

Totti Korpua valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024

Totti Korpua on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2024. Korpua oli AYY:n virallinen SYL-hallitusehdokas. Tampereen yliopistolla 17.–18.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.