Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Students in the lobby of Väre

Opiskelijat valtasivat Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen pääaulan torstaina 21.9. klo 17 mielenosoitustoimena hallituksen opiskelijoihin kohdistuvia leikkauksia ja maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Opiskelijat ovat järjestäneet valtauksen itsenäisesti ilman ylioppilaskuntaa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY tukee opiskelijoita ja jakaa heidän osoittamat huolensa opiskelijoiden toimeentulon ja kansainvälisten opiskelijoiden aseman heikennyksistä Orpon hallitusohjelmassa. AYY ja muu ylioppilasliike on tehnyt vaikuttamistyötä samojen asioiden puolesta ja pitää kehityssuuntaa huonona.

AYY:n hallitus pitää hienona sitä, että opiskelijat ovat liikkeellä ja haluavat käyttää ääntään heikennysten vastustamiseen. AYY tukee opiskelijoiden mielenilmausta ja toivoo, että liikehdintä nostaa aiheen painoarvoa myös valtion päättäjien silmissä.

Lisätiedot:

Ida Parkkinen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja

puh. 0400984545

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.