TEKin lahjoitusrahat on päätetty käyttää Smökin parantamiseen

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus on päättänyt, että Tekniikan akateemisilta saatu 33 700 euron lahjoitus käytetään Servin Mökin juhlavalaistuksen ja paremman äänentoiston hankintaan sekä Servin Mökin yleisen esteettömyyden parantamiseen. Hallitus näkee Servin Mökin keskeiseksi paikaksi teekkarikulttuurille Otaniemessä ja haluaa näitä asioita parantamalla lisätä perinteisen tilan viihtyisyyttä sekä inklusiivisuutta. Aalto-yhteisöltä kaivataan ideoita suunnitteluun.
TEK projektin kuva 30000 euroa teekkariudelle

Mikä lahjoitus, miksi tällainen päätös?

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti vuoden 2018 lopussa AYY:lle 33 700 euroa teekkaritoiminnan ja -kulttuurin edistämiseen Otaniemessä. Projektia ovat edistäneet siihen pääsihteerin nimeämät työntekijät ja luottamushenkilöt Anna Halsas, Lauri Jurvanen ja Essi Puustinen. Valmistelun aikana linjana on ollut, että lahjoitusrahoilla toivotaan olevan pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia teekkarikulttuurin hyväksi, eikä rahaa tule käyttää ylioppilaskunnan normaalin toiminnan edistämiseen.

Ideoita lahjoituksen käyttökohteista on kerätty teekkariyhteisöltä kevään aikana työpajojen ja lomakkeen avulla.  Karsituista ideoista teekkarikillat ja Teekkarijaosto äänestivät toukokuussa suosikkinsa.

Äänestyksessä eniten kannatusta sai Servin Mökin juhlavalaistuksen ja äänitekniikan parantaminen. Esteellisyys nousi esille Aallon teekkareille tehdyssä TEK-kyselyssä, joten hallitus nosti keskustelussaan esiin myös Servin Mökin yleisen esteettömyyden sekä saavutettavuuden parantamisen. Hallitus näkee, että äänestyksen voittanut vaihtoehto sopii lahjoituksen käyttökohteeksi hyvin, sillä Servin Mökki on historialtaan ja nykyiseltä käytöltään muodostunut keskeiseksi paikaksi teekkarikulttuurille Otaniemessä. Puitteita ja saavutettavuutta parantamalla lisätään perinteisen tilan viihtyisyyttä sekä inklusiivisuutta.

Muut merkittävästi pisteitä saaneet kohteet rajautuivat pois, koska niiden nähtiin jo edistyvän ilman lahjoitusta tai saavan rahoitusta muuta kautta.

Mukaan toteuttamaan?

Projektia lähdetään toteuttamaan kahdessa osassa. Esteettömyyden ja saavutettavuuden osalta projektia edistetään pääosin AYY:n kiinteistösektorilla. Juhlavalaistuksen ja äänitekniikan parantamiseen halutaan kerätä yhteisöltä ideoita. Tätä varten järjestetään suunnitteluilta 29.8. klo 17-19 Servin Mökissä. Mukaan ideoimaan toivotaan kaikkia, joilla on kiinnostusta asian edistämiseen. Ilmoittaudu mukaan suunnitteluiltaan: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/smokin-suunnitteluilta/

Lisäksi voitte olla yhteydessä näihin molempiin osaprojekteihin liittyvissä ideoissa projektitiimiin (yhteystiedot alla).

Kysyttävää?

Mikäli hallituksen päätöksestä on jotain kysyttävää, kannattaa olla yhteydessä [email protected].

Projektin edistymisestä ja toteutuksesta vastaa projektitiimi, johon saa ehdottomasti olla yhteyksissä kaikkiin muihin kysymyksiin liittyen: [email protected], [email protected] ja [email protected]

Mukavaa kesää ja palataan asiaan elokuussa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa